به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، مهرداد حسینی ظهر شنبه در کارگروه تخصصی بلایای جوی و اقلیمی استان سمنان در اداره کل هواشناسی استان سمنان گفت: این طرح در مرحله به عنوان شهرستان معین در استان سمنان در شهرستان سمنان اجرایی می شود که بعد از راه اندازی این سامانه در سمنان در شهرستان شاهرود نیز این سامانه به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه دو میلیارد و 280 میلیون ریال در مرحله اول و برای خرید این سامانه به استان سمنان اختصاص یافته است، گفت: این سامانه در شهرستانهای گرمسار و دامغان نیز راه اندازی شود.
به گفته وی، با کمک این سامانه حرکت جبهه های هوایی از نظر شدت، مدت و ریزش باران زیر نظر گرفته می شود و این سامانه قابلیت پوشش مدور تا 100 کیلومتر را دارا هستند.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: هشدار دادن نسبت به حرکت سیستم گرد و غبار و آلاینده ها به استان سمنان یکی از کاربردهای رادار هشدار سیل و بارندگی است که وجود این سامانه در آگاهی رسانی نسبت به آمادگی در برابر بروز پدیده های استثنایی وجود غبار در آسمان که در سالهای آینده با شدت بیشتری ادامه پیدا می کند موثر است.
وی با اشاره به وسعت استان و تغییرات اقلیمی در استان گفت: سالانه شاهد 22 مورد بلایای طبیعی هستیم که می توانیم با اقدامات سریعتر از بروز خسارت جلوگیری کنیم.
به گفته وی، در سال زراعی گذشته شاهد شدیدترین خشکسالی در کل استان بودیم و خوشبختانه با کمترین مشکلات روبرو شدیم.
مهرداد حسینی از احداث اولین ایستگاه تمام خودکار هواشناسی جاده ای در گردنه آهوان خبر داد و گفت: در سطح استان سمنان سدهای قابل اطمینانی نداریم و به همین منظور بیشتر از آبهای زیرزمینی استفاده می کنیم.
نظر شما