به گزارش خبرنگار مهر در ساری، رضا آگاه ظهر یکشنبه در جلسه طرح پزشک خانواده و پروژه های زیربنایی و تاسیساتی برگزار شد، اظهار داشت: برای اجرای این طرح 338 پزشک و 228 ماما برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به یک میلیون و 130 زهار روستایی بکارگیری شدند.
آگاه تصریح کرد: 73 مرکز بهداشتی و درمانی به دلایل خاص جغرافیایی به عنوان مرکز بیتوته در نظر گرفته شده است.
معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز طرح پزشک خانواده در استان از سال 84 خبر داد و گفت: قرار بود در ابتدای این طرح به ازای تمام جمعیت روستایی پزشک و ماما جذب شوند که به دلیل کمبود اعتبار این کار انجام نشد.
وی تاکید کرد: مازندران جزء معدود استانهای کشور است که با موفقیت در اجرای این طرح تلاش می کند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری از یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت زیر پوشش 350 هزار نفر کم شده است، یادآور شد: در ابتدای این طرح برای تمام جمعیت تحت پوشش پزشک و ماما جذب شد اما در حال حاضر به دلیل کمبود سرانه پرداخت حقوق برای تمام کادر درمانی امکان پذیر نیست و مجبور به کم کردن پزشک و ماما هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در این طرح ارائه خدمات به جمعیت شهرهای زیر 20 هزار نفر نیز تعریف شده است، خاطرنشان کرد: به طور میانگین برای سه هزار و 300 نفر جمعیت روستایی یک پزشک و برای سه هزار و 900 نفر از جمعیت تحت پوشش یک ماما در نظر گرفته شده است.
این مسئول بهداشتی و درمانی مازندران اضافه کرد: اگر این روند ادامه داشته باشد تا پایان سال 88 با دو میلیارد و 400 میلیون تومان کمبود اعتبار مواجه هستیم.
وی مبلغ سرانه برای اجرای این طرح در مازندران را براساس ضریب محرومیت 12 هزار و 500 تومان اعلام کرد که در واقع 10 هزار و 700 تومان آن جذب می شود.
آگاه خواستار افزایش سرانه اعتباری این طرح تا 14 هزار تومان شد و افزود: در حال حاضر مبلغ تخصیص یافته برای اجرای درست طرح کافی نیست.
نظر شما