۲۷ مهر ۱۳۸۸، ۱۱:۱۵

پرهیزکار در گفتگو با مهر:

کشور به لحاظ سواد عمومی قرآن با مشکل مواجه است

کشور به لحاظ سواد عمومی قرآن با مشکل مواجه است

زنجان - خبرگزاری مهر: حافظ برجسته قرآن کریم کشورمان، گفت: در کشور به لحاظ برخورداری از سواد عمومی قرآن ضعف داریم و متولیان فرهنگی باید برای رفع این مشکل تلاش کنند.

استاد شهریار پرهیزکار در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان با بیان اینکه در حال حاضر سواد قرآنی بین توده های مردم در وضعیت خوبی قرار ندارد، افزود: هنوز راهکارهای مطلوبی برای آشنایی توده های مردم با فرهنگ قرآن در کشور ایجاد نشده است.

وی با اذعان به اینکه انس با قرآن در جامعه بسیار کم است، ادامه داد: وقتی که وارد توده های مردم به خصوص نسل جوان و دانشجو، کارگر، کارمند و قشر تحصیلکرده می شویم به لحاظ بهره مندی از مفاهیم قرآنی بهره کافی را نبرده اند.

استاد پرهیزکار با بیان اینکه در حال حاضر خطر فرهنگی به عنوان یک خطر بزرگ کشور را تهدید می کنند، افزود: قرآن کریم به عنوان یک عامل مهم و تاثیرگذار نقش اساسی و تعین کننده در مقابله با خطر فرهنگی داشته باشد و مسئولان فرهنگی باید با درک کامل صحیح این مسئله در راستای توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه تلاش نمایند.

استاد برجسته قرآن کریم کشور، ضعف عمده در روند عدم توسعه فرهنگی قرآنی در کشور را متوجه صدا و سیما دانست و گفت: صدا و سیما در زمینه معرفی قهرمانان قرآنی و فعالیت های قرانی ضعیف عمل می کند.

استاد پرهیزکار، افزود: صداو سیما در زمینه اطلاع رسانی دستاوردهای قرآنی موفق عمل نکرده و تنها حجم کاری و اطلاع رسانی خود را به ورزش اختصاص داده است.

ی با تاکید بر اینکه نباید قرآن را در یک شبکه خاص محدود کرد افزود: اشکال کار صدا و سیما مختص کردن قرآن در یک شبکه خاص به نام " شبکه قرآن" است در حالی که در مقوله ورزش به غیر از شبکه سوم سیما که به عنوان شبکه ورزشی است در سایر شبکه ها نیز پوشش داده می شود.

استاد پرهیزکار با انتقاد از روند برنامه سازی در مقوله قرآن گفت: رسانه ملی قرآن را به یک شبکه خاص محدود کرده است و این موجب شده قرآن با مخاطبان اندک و در یک شبکه خاص مواجه باشد و آنچنان که شایسته یک جامعه اسلامی است توسعه پیدا نکند.

استاد برجسته بین المللی قرآن با تاکید براینکه جامعه قرآنی کشوراز روند کنونی در پخش و پرداختن به مباحث قرآنی در رسانه ملی رضای نیست و آن را قبول ندارد، افزود: قرآن در شبکه های صدا و سیما پخش نشده است و تنها در گوشه ای گنجانده شده تا با مخاطب خاص و محدود مواجه باشد و این امر به هیچ وجه قابل قبول نیست.

استاد پرهیزکار به روند نامطلوب اطلاع رسانی در زمینه دستاورد های قرآنی اشاره کرد و افزود: مردم باید در پربینده ترین بخش اخبار رسانه ملی خبر موفقیت یک قاری قرآنی را بشنوند و نه اینکه خبرهای موفقیت قاریان قرآنی در شبکه قرآنی برای عده ای خاص و محدود پخش شود.

وی تاکید ویژه رسانه ملی در بخش های خبر بر حواشی ورزشی را یادآور شد و گفت: آنچه که در این میان مهم و اساسی است عدم توجه شایسته رسانه ملی به مقوله توسعه فرهنگ قرآنی است.

استاد پرهیزکار با بیان اینکه در حال حاضر پوشش خبری در خصوص مسائل غیر ضروری و حواشی ورزشی غیر قابل قیاس بر روی مسائل فرهنگی و قرآنی است، افزود: اگر در حال حاضر در جامعه مواجه هستیم این امر ریشه در عدم پرداخت مناسب فعالیت های فرهنگی و قرآنیدر جامعه است.

وی تاکید کرد: " تا زمانی که سیاست کنونی توجه به فرهنگ قرآنی در رسانه ملی وجود دارد و قهرمانان ما افراد خاص هستند که چهره شان اصلا جنبه معنوی ندارند، خوانندگان که بیشتر از قاریان و حافظان قرآنی مطرح هستند، هنرپیشگان و برخی سریالهای تلویزیونی که در برخی مواقع احساس می شود پخش این سریالها اشاعه منکر است و به اسم سرگرم کردن مردم اشاعه منکر می کنند مشکلات فرهنگی در جامعه وجود خواهد داشت".

استاد پرهیزکار با بیان اینکه صدا و سیما معلوم نیست تا چه زمان می خواهد روند موجود را ادامه داد افزود: مردم در زمینه پرداختن به مباحث قرانی و توجه به آن مقصر نیستند مردم عاشق قرآن و فرهنگ قرآنی و چون وقتی هر شبکه تلویزیونی را مشاهد می کنند و در این کانالها مسائل قرآنی وجود ندارد چاره ای ندارند.

این استاد برجسته بین المللی قرآن کشورمان در ادامه با اشاره به مسائل و ناآرامی های اخیر انتخاباتی در کشور گفت: وقتی پای مصالح ملی و نظام در میان باشد برای همه آحاد جامعه واجب است که وارد عرصه شوند.

استاد پرهیزکار با تاکید بر اینکه نباید در دعواهای سیاسی بین جناحهای سیاسی وارد شد افزود: در حوادث اخیر که رهبری وارد شد و صریح صحبت کردند نخبگان باید وارد عرصه شوند و در خطی که رهبری به آن تاکید دارند باید روشنگری نماید و از متهم شدن به طرفداری از حزب و جریان خاص نترسد و تنها به خط و فرامین رهبری اهمیت دهند.

وی در ادامه حمایتهای دولتی را از فعالیتهای نامطلوب دانست و افزود: حمایتهای دولتی از بخش قرآنی در حال حاضر نسبت به گذشته بهتر شده ولی با نقطه ایداه آل فاصله زیاد دارد.

استاد پرهیزکار با بیان اینکه باید پس از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی وضعیت فعالیتهای قرآنی بهتر از وضعیت موجود بود افزود: در طی 30 سال عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آنچنان که انتظارمی رفت و شایسته بود به مسائل قرآنی در کشور پرداخته نشده است و باید روند موجود کنونی بهبود یابد.

کد خبر 966850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha