به گزارش خبرنگار مهر در آمل، فرماندار شهرستان آمل بعداز ظهر چهارشنبه در جلسه پیگیری اجرای این مصوبه دولت در فرمانداری این شهرستان گفت: برای اجرایی شدن این پروژه ملی، جلسات متعددی برای بررسی و رفع موانع و مشکلات اجرایی سد منگل به منظور بهره برداری بهینه و ایجاد تعامل بین دستگاه های مرتبط در بخش شهرستان و استان و چندین جلسه درسطح کشور برگزار شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مطالعات فاز نخست و دوم سد منگل آمل به پایان رسیده و نتایج حاصل از آن هم مثبت بوده است، افزود: هیچ مشکل زیست محیطی که پیش از این در مورد ساخت سد منگل مطرح بوده وجود ندارد و سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم محل ساخت سد منگل را تائید کرده است.
وی تصریح کرد: ساخت سدمنگل آمل بر روی رودخانه هراز در سفر دولت به این شهرستان تصویب و ردیف پروژه های ملی دولت قرار گرفت.
فرماندار آمل با اشاره به وجود رودخانه هراز به عنوان یکی از 10 رودخانه دائمی و پرآب کشور اشاره و تصریح کرد: رودخانه هراز از دماوند تغذیه می شود و دبی آن یک میلیارد مکعب در سال است.
اکبریان خاطرنشان کرد: اهمیت بحث آب درکشور و مازندران و مهار آبهای سطحی علاوه برآنکه از برنامه های اصلی در کشورهای توسعه یافته می باشد یکی از محورهای هشت گانه توسعه راهبردی استان نیزاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران نیز در خصوص عملیات اجرایی سیستم تونل آب سد هراز شهرستان آمل با انتخاب پیمانکار هم اکنون بخشی از عملیات اجرایی این سد بزرگ از جمله محورهای دسترسی به سایت سد و سیستم انحراف آغاز شده و با حضور معاون اول ریاست جمهوری عملیات اجرایی سیستم تونل انحراف آن آغاز خواهد شد.
عزیزالله واحد افزود: با احداث این سد بزرگ آب مورد نیاز 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی پنج شهرستان آمل، بابل، بابلسر، فریدونکنار و محمود آباد تأمین می شود ضمن آنکه سالانه حدود 25 مگاوات برق نیز تولید خواهد شد.
وی سد هراز را از نوع وی، ارتفاع 155 متر از پی و طول تاج 595 متر اعلام کرد، اضافه کرد: حجم ذخیره این سد 390 میلیون متر مکعب است که سالانه قادر است تا بیش از 600 میلیون متر مکعب آب را تنظیم کند.
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در پایان میزان اعتبار مورد نیاز جهت احداث این سد را 370 میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: در صورت تخصیص اعتبار این سد طی یک برنامه پنج ساله عملیات اجرایی آن به اتمام خواهد رسید.
سیستم تونل این سد در جناح راست واقع می شود که طول آن 780 متر و قطر آن شش متر و ظرفیت آن 192 متر بر ثانیه است.
نظر شما