۲۹ مهر ۱۳۸۸، ۲۰:۰۰

توضیحات شرکت نفت در خصوص یک خبر

خبرگزاری مهر - گروه استانها: شرکت نفت در پی انتشار خبری تحت عنوان "خطوط انتقال نفت و فاجعه ای دیگر/ درختانی که زنده زنده دفن شدند" در تاریخ 26 مهرماه در گروه استانها توضیحاتی ارائه کرده است که در زیر می آید.

به گزارش خبرگزاری مهر شرکت نفت در توضیحات خود آورده است:

احتراما در پاسخ به خبر منتشره در آن رسانه  با عنوان " خطوط انتقال نفت و فاجعه ای دیگر/درختانی که زنده زنده دفن شدند" در تاریخ 26 مهرماه سال جاری به استناد ماده 23 قانون مطبوعات، شایسته است دستور فرمایید موارد ذیل جهت تنویر افکار مخاطبان محترم آن رسانه در اسرع وقت منتشر شوند.

1- براساس نظر معاون محترم وقت - و نیز صحه گذاری ایشان - پروژه هایی که دارای عناوینی از قبیل تعویض و جایگزینی و مرمت لوله فعال هستند و بعضا عمر کاری و قدمت آن ها بیش از 40 سال می باشد معمولا در همان مسیر و کریدور خطوط قدیم اجراء می شوند. فی الواقع این موضوع در راستای ارتقاء شرایط زیست محیطی و در راستای تامین اهداف سازمان حفاظت از محیط زیست بوده و پروژه یا مستحدثات  جدیدی نبوده و بالطبع مستثنی از رعایت دستور العمل نظارت و بازرسی زیست محیطی قرار می گیرند.

2- با توجه به اینکه فرایند انجام مطالعات کامل زیست محیطی و اخذ مجوزها از سازمان های ذیربط قبل از شروع پروژه به دلیل زمان بر بودن آن باعث تاخیرات فراوان در شروع پروژه های ملی و با درجه اهمیت بالا از این نوع می گردد. لذا فرایند مذکور (انجام مطالعات و اخذ مجوزها) علیرغم عدم ضرورت به دلیل فوق به موازات اجرای پروژه ها توسط پیمانکاران مجری که بخشی از تعهدات قراردادی آنها می باشد انجام می پذیرد.

3- همانگونه که در بند 1 این جوابیه اشاره شد پروژه مذکور به جهت ممانعت از رخداد حوادث ناگوار و غیر قابل جبران ایمنی و زیست محیطی ناشی از فرسودگی و تمام شدن عمر مفید خط لوله موجود تعریف و اجرا شده است.عملیات اجرایی آن در قریب به 107 کیلومتر از 112 کیلومتر آن در کریدور خط لوله قدیم انجام شده و تنها 5 کیلومتر تغییر مسیر، به دلیل ضرورت های  فنی / عملیاتی و ایمنی به وجود آمده تا پس از انجام پروژه، خط فرسوده  قدیم از بهره برداری خارج گردیده و از بروز بسیاری از حوادث منجر به ایجاد نشتی و آلوده شدن محیط زیست به ترکیبات نفتی علاوه بر احتمال خطرات جانی جلوگیری گردد. بدیهی است در صورت ادامه توقف عملیات اجرایی توسط سازمان محیط زیست ضمن اعمال بار سنگین فنی و مالی بر پروژه به دلیل تطویل زمانی در اتمام عملیات اجرایی و به تبع آن تاخیر در بهره برداری از این خط، با توجه به فرسودگی بالای خط مذکور حوادث منجر به مرکزی و شمالی و سوخت مورد نیاز کشور نیز با مشکل مواجه خواهند شد.

4- براساس قانون، بهره برداری از جنگل ها، قطع اشجار و تخریب اراضی طبیعی بدون اخذ مجوز از منابع طبیعی ممنوع است. با توجه به اینکه قطع اشجار صورت گرفته در پروژه مذکور پس از اخذ مجوز، تعیین خسارت و صورت جلسات تنظیمی فیمابین نماینده منابع طبیعی و مسئولین پروژه بوده،  لذا تخطی از قانون در مورد متصور نمی باشد.

5- گزارش ارزیابی زیست محیطی پروژه در تاریخ 22 مردادماه سال جاری پس از بررسی های کامل به سازمان محیط زیست استان لرستان و در تاریخ 26 مردادماه سال جاری به دفتر ارزیابی سازمان مذکور ارائه گردیده که متاسفانه پس از گذشت بیش از دو ماه هنوز اظهار نظری در مورد آن صورت نگرفته است و با این حساب معلوم نیست که نگرانی های سازمان مذکور از چه بابت است.

با توجه به مراتب فوق متاسفانه سازمان حفاظت زیست استان لرستان بدون بررسی پروژه و سوابق مربوطه نسبت به دستور توقف عملیات اقدام نموده و در صورت توجه به ماهیت کار که در جهت ارتقاء ایمنی و حفاظت بیشتر محیط زیست طبیعی و انسانی مجاور خطوط لوله فعال می باشد قطعا آن سازمان نیز ما را در جهت رفع موانع و اجرای سریعتر پروژه یاری خواهد کرد.

کد خبر 968956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha