به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، بیوک رئیسی ظهر پنجشنبه در جمع گروهی از دهداران استان گفت: به دنبال آغاز فصل سرما و احتمال حضور حیوانات و جانواران در مناطق روستائی، لازم است ضمن آموزش های مورد نیاز، تدابیر لازم برای نحوه برخورد با آنها اتخاذ شود.
وی با تاکید بر اینکه روستائیان باید کشتار و حذف حیوانات زیانکار را به عنوان آخرین راه مقابله با آنها انتخاب کنند افزود: ساکنان جوامع محلی باید اقدامات پیشگیرانه را برای مقابله با زیانکاری های احتمالی برخی از حیوانات پناه آورده به روستاها در ایام سرد سال اتخاذ کنند.
رئیسی تصریح کرد: روستائیان و عشایر باید برای جلوگیری از حمله و دفع آسیب های وارده توسط پرندگان و حیوانات به مزارع، احشام، کندوهای عسل و استخرهای پرورش ماهی، ایمنی لازم برای این اماکن را فراهم کنند.
مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به برخی از اقدامات پیشگیرانه از سوی روستائیان و عشایر گفت: ایجاد حصار، دیوار و پرچین،استفادهاز تور، نصب کانال و استفاده از روش های سنتی همچون مترسک و آدمک می تواند به عنوان اقدامات امنیتی برای حفاظت از اماکن مختلف روستائی و عشایری باشد.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم دفن سریع لاشه حیوانات تلف شده به منظور جلوگیری از جلب توجه گوشتخواران و بازگرداندن احشام به محل های نگهداری تا پیش از تاریک شدن هوا افزود: روستائیان و عشایر عزیز باید به هنگام هجوم جانوران به جای کشتن آن ها از روشهائی چون: ایجاد سرو صدا و استفاده از نور و روشن کردن آتش استفاده کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست در ادامه سخنان خود خطاب به ساکنان محلی مناطق مختلف استان گفت: درصورتیکه هیچیک از روش های یاد شده موثر واقع نشد کشتار حیوانات زیانکار تنها در صورت صدور مجوز و دستورالعمل های صدور پروانه شکار به میزان 20 درصد جمعیت گونه مورد نظر ممکن خواهد بود.
رئیسی همچنین اظهار داشت: در صورت نبود متقاضی شکار یا عدم صدور مجوز برای شکار گونه های مورد حمایت، دفع زیانکاری تنها با شلیک هوائی میسر خواهد بود.
وی یادآور شد: برای حیواناتی چون: گراز، خرگوش، تشی و کلاغ، حذف پنج درصد جمعیت از طریق شکار با مجوز این سازمان امکانپذیر بوده ولی بهره بردرای از لاشه این حیوانات تنها برای اقلیت های مذهبی مجاز واهد بود.
نظر شما