۱ آبان ۱۳۸۸، ۱۷:۳۵

واجدسمیعی:

در این سینما چه خبر است

علی واجدسمیعی یکی از تهیه‌کنندگان "صداها" در نامه‌ای به رسانه‌ها از شرایط اکران فیلمش انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نامه می‌خوانیم: رسانه‌های نوشتاری، خبرگزاری‌ها و مردم سینمادوست و علاقمندان جدی سینما در این سینما چه خبر است؟ قرار است بر سر ما چه بیاید؟  پاسخگوی رفتاری که با فیلم‌های این سینما می‌شود کیست؟ چرا عده‌ای خود را قیم و وکیل و وصی این سینما می‌دانند و می‌خواهند بر دیگران نگاه خود را تحمیل کنند؟ همه این سوالات در حال حاضر برای ما به عنوان سازندگان فیلم سینمایی "صداها" لاینحل مانده است، چرا که خوش خیالانه تصور می‌کردیم وقتی مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی در خبری رسمی اعلام می‌کند که مشکل صداها حل شده است و خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها آن را منتشر می‌کنند، یعنی در این سینما قانون حرف اول آخر را می‌زند و آدم‌های فرصت‌طلب و شارلاتان دیگر دستشان از تعرض به حقوق دیگران کوتاه است.

در بخشی از این نامه آمده: اما کاش اینطور بود. کاش در این سینما کمی عدالت حاکم بود. کاش "صداها" هم حس می‌کرد می‌تواند تکثیر شود و سینمای ایران را صاحب شخصیت کند! اما انگار قرار است همه چیز گونه دیگری باشد. ما که از ابتدا یک اکران ساده برای صداها می‌خواستیم، ما که اصلا ادعای فیلم فرهنگی نداشتیم، ما که ادعا نکردیم فیلممان مثل فیلم‌های بعضی آقایان قرار است میلیاردها تومان نصیب ما بکند، ما فقط ادعا کردیم یک فیلم خوب ساخته‌ایم و پای این حرف هم ایستاده‌ایم. این دیگر چه سینمایی است که همه جور فیلمی در آن روی پرده می‌رود و بدون مشکل اکران می‌شود الا فیلم خوب؟! این واژه فیلم خوب را نه "صداها" که چند فیلم دیگر هم در حال حاضر یدک می‌کشند که سرنوشتی کم و بیش  مشابه "صداها" دارند.

تهیه‌کننده "صداها" نوشته: اما ماجراهای "صداها" انگار همچنان ادامه دارد و قرار نیست حتی حرف مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی؛ سیدعلیرضا سجاد پور به عنوان یکی از رأس‌های اجرای قانون در سینمای کشور خوانده شود .پس از اینکه قرار گذاشتیم به حرف ایشان احترام بگذاریم و از روز پنج‌شنبه "صداها" را روی پرده ببریم دیدیم که سینماها همان کاری را کردند که پیش از آن حرفش را زده بودند. فیلم که قرار بود حداقل چهار سالن از پردیس‌های ملت، زندگی، آزادی و اریکه ایرانیان و یک سالن از سینما فرهنگ روی پرده برود، این اتفاق افتاد اما در سینما فرهنگ یک سانس ساعت 30/21 ، پردیس آزادی یک سانس ساعت 22، پردیس زندگی یک سانس ساعت 30/15 و در پردیس ملت ساعتهای 30/11 و 30/16 به نمایش درآمد و در اریکه ایرانیان هم اصلا روی پرده نرفت. این تک سانس‌ها البته به شکل چرخشی در سینماها قرار است اجرا شود ؛یعنی یک روز سینما آزادی در ساعت دو بعد از ظهر سانس دارد، روز دیگر در ساعت 8 شب. با این وضعیت پیگیرترین تماشاگر صداها هم نمی‌تواند بفهمد کدام سالن در چه ساعتی فیلم را پخش می‌کند تا به دیدن فیلم برود این حکایت بلایی است که بر سر این فیلم آورده‌اند و کسی پاسخگوی آن نیست.

در بخش دیگری از این نامه آمده: پس از آن در تماسی با مدیر کل اداره نظارت آقای سجاد پور هم بر سخنان ما صحه گذاشتند وتلویحی  گفتند؛ تقریبا مطمئن است که به ما ظلم شده است و در روز شنبه اولین کارش این است که به مسئله "صداها" رسیدگی کند با این اوصاف چه باید کرد؟ باید فیلممان را از روی پرده پایین بکشیم؟ باید به این ظلم آشکار تن بدهیم ؟ یا باید با آن بجنگیم؟ ما راه سوم را برگزیده‌ایم و همین جا اعلام می‌کنیم صداها را تا اوایل هفته آینده روی پرده نگه می‌داریم و تا بررسی اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی ارشاد منتظر می‌مانیم، بلکه بتوانیم حقمان را بی‌آنکه پای خیلی چیزهای دیگر را وسط بکشیم بگیریم.

این تهیه‌کننده نوشته: ما به حرف‌های مدیر کل اداره نظارت ارزشیابی معاونت سینمایی اعتماد کردیم، نمی‌دانستیم شارلاتان‌ها ایشان را هم بازی می‌دهند و دور می‌زنند؟! به هر حال در این وضعیت که قرار است بایستیم، باید خیلی از مسائل روشن شود. پس با این حساب تا بیانیه بعدی امیدواریم و دعا می‌کنیم این مسئله حل شده باشد و ما هم گوش به نقد منتقدان سینمای ایران بسپاریم و نقایص کارمان را برطرف کنیم و مجبور به انجام کارهایی که دوست نداریم نشویم. تا بعد، پیروز باشید.

کد خبر 969581

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha