۲ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۳۷

زبان فارسی و هویت ملی (5)

تأکید بر زبان فارسی راهکاری برای مقابله با تهاجم فرهنگی است

تأکید بر زبان فارسی راهکاری برای مقابله با تهاجم فرهنگی است

استاد ارتباطات دانشگاه آزاد یکی از راههای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب را تأکید بر زبان فارسی به عنوان عنوان کرد و گفت: تغییر زبان از عوامل هویت‌زدایی است .

دکتر محمد سلطانی فر در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که متفکری گفته است زبان خانه وجود است دغدغه حفظ هویت ملی با توجه با این مبنا چه نسبتی با ماندگاری زبان فارسی دارد ؟ گفت : بطور کلی وقتی ما مباحث مربوط به هویت را داریم یکی از بحثهایی که تو هویت مطرح است همین زبان است البته هویت عناصر زیادی دارد مثل ملی گرایی، دین، حفظ زبان ، حفظ قومیت. اینها همه مواردی هستند که در حوزه هویتی مخصوصاً در دنیای امروز فوق العاده کار ساز هستند.

سلطانی فر درپاسخ به این سؤال که بسیاری از فرهنگها در طول تاریخ شاهد تغییر زبان بوده اند تداوم زبان فارسی در فرهنگ ایرانی برای قرنها تا چه اندازه در تداوم فرهنگ ایرانی نقش داشته است ؟ گفت : به طور قطع یکی از راههای تهاجم فرهنگی و رفتن در حوزه های هویت زدایی ، تغییر زبان است .

 

وی گفت: اینکه یک کشور بتواند با حفظ  اصالت زبان خود اجازه ندهد این اتفاقات شکل بگیرد و می تواند تأثیر عمده ای را بر مقابله و مبارزه با هویت زدایی و به تعبیری نوعی مبارزه با خواستهای هویت زدایان و جهانی سازان اجباری داشته باشد.

 

این محقق و پژوهشگر در پاسخ به این سؤال که چه پیش شرطهایی برای حفظ و نگهداری از زبان فارسی لازم هستند تا تداوم فرهنگی ما در آینده هم حفظ بشود ؟ گفت : برگزاری دوره های زبان فارسی ، برجسته سازی زیبائیهای زبان فارسی ، رفتن به این سمت که زبان فارسی را در میان فارسی زبانان و آنهایی که به طور سنتی فارسی زبانند حفظ و تداوم بخشیم ، ایجاد برنامه های خاص مربوط به حوزه زبانی و زیبائیهای زبانی از طریق صداو سیما و مخصوصاً کانالهای برون مرزی و پرداختن به موضوعات زبان می تواند در این حوزه بسیاز مؤثر باشد.

 

 

کد خبر 969821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha