۲ آبان ۱۳۸۸، ۱۴:۵۳

توسط بهبهانی:

اهداف و برنامه های شبکه حمل و نقل ریلی تشریح شد

اهداف و برنامه های شبکه حمل و نقل ریلی تشریح شد

وزیر راه و ترابری اقدامات، برنامه ها و اهداف بخش حمل و نقل ریلی کشور را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگارمهر حمید بهبهانی امروز در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی، با اشاره به وجود مرزهای وسیع در کشور گفت: ایران علاوه بر مرزهای خشکی حدود 5هزار و800 کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب کشور و موقعیت خاص خلیج فارس به عنوان مهمترین مرکز تجاری و پرترددترین منطقه دریائی جهان دارد. این مسئله باعث افزایش اهمیت توسعه شبکه ریلی در ایران شده است.

وی گفت: داشتن بنادر فعال، متعدد و بزرگ در جنوب و شمال، ثبات حاکم بر کشور و بهره مندی از راهگذرهای مهم بین المللی، لزوم وجود سیستم حمل و نقل ایمن و انبوه برای صادرات، واردات و ترانزیت، گستردگی و توسعه حمل و نقل ریلی در کشورهای همسایه (غیر از افغانستان) هم از مواردی است که باید در طرح های توسعه حمل و نقل ریلی کشور مورد توجه قرار گیرد.

بهبهانی اهمیت ترانزیت از جمله با راه آهن را شامل درآمد زائی و کمک به اقتصاد کشور، توجه به استانداردهای بین المللی کیفیت خدمات، ارتقاء روابط اقتصادی و اجتماعی بین المللی و در نتیجه بهبود امنیت و اقتدار سیاسی و اقتصادی، افزایش توان رقابت در بازار بین المللی به ویژه با ورود به WTO و افزایش تولید و در نتیجه کاهش هزینه آن و ایجاد اشتغال و تحکیم امنیت ملی اعلام کرد.

وی درباره مزیتهای راهگذر شمال- جنوب ایران هم گفت: در این راهگذر زمان سفر 25 تا 30 روز 40 درصد کوتاهتر و 30 درصد ارزان تر خواهد شد.

وزیر راه و ترابری گفت: طرحهای توسعه راه آهن موثر بر کریدور بین المللی شمال-جنوب شامل طرح در دست احداث راه آهن قزوین- رشت- انزلی- آستارا است که اهمیت اساسی در برقراری راهگذر شبه قاره هند و حوزه خلیج فارس به اروپا دارد ویکی از مهمترین طرح های توسعه راه آهن محسوب می شود.

وی افزود : طرح کرمان- بم- زاهدان و طرح در دست احداث میانه- تبریز و طرحهای در دست مطالعه هم شامل زاهدان- میرجاوه، تهران- میانه، بستان آباد- اهر- کلیبر- مرز آذربایجان، جلفا- اصلان دوز- پارس آباد و طرح اتصال بازرگانان به شبکه ریلی کشور از جمله طرحهای اجرا شده و در دست ساخت است.

بهبهانی افزود: طرح هایی نیز در بخش ارتباط با خارج از شکور داریم که شامل طرح های در دست احداث اراک- کرمانشاه- خسروی، تهران- همدان، سنگان- هرات، خرمشهر- شلمچه و طرحهای در دست مطالعه خرمشهر- بندر امام، زاهدان - زابل- مرزمیلک است.

وزیر راه گفت: طرح های خرمشهر- شلمچه و خرمشهر- بندر امام باعث ایجاد راهگذر ترانزیتی برای عراق و سوریه به بندر مهم امام خمینی می شوند.

وزیر راه و ترابری با اعلام اینکه شبکه راه آهن به مراکز 17 استان متصل است، گفت: طرح های اتصال مراکز 7 استان کرمانشاه، همدان ، کردستان ، گیلان ، اردبیل ، آذربایجان غربی و بوشهر به راه آهن در دست اجرا است.

بهبهانی در ادامه به تشریح برنامه پنجم توسعه در بخش ریلی پرداخت و با بیان اینکه همبستگی بالایی بین محرومیت زدایی در استان ها و اتصال آنها به راه آهن مشاهده می شود، افزود: طرح اتصال شش استان کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، خراسان شمالی و خراسان جنوبی به شبکه ریلی در دست مطالعه است.

وی گفت: اهداف حمل و نقل ریلی در برنامه پنجم شامل افزایش طول خطوط راه آهن کشور به 17 هزار کیلومتر، احداث خطوط سریع السیر به طول هزار و 800 کیلومتر، افزایش حمل کل بار ریلی تا 129 میلیون تن، افزایش جابجایی مسافر ریلی تا 121 میلیون نفر، افزایش حمل بار ترانزیت تا 6 و نیم میلیون تن و افزایش لوکوموتیوها تا هزار و 238 دستگاه است.

وزیر راه افزایش نوسازی خطوط سالیانه تا 496 کیلومتر، افزایش بهسازی و بازسازی خطوط سالیانه تا 980 کیلومتر، افزایش سالن های مسافری خصوصی در گردش تا 3986 واگن، افزایش ترن ست خودکشش و ریل باس( اتوبوس ریلی) به میزان 250 قطار، افزایش واگن های باری در گردش تا 53103 واگن و افزایش نیروی انسانی شرکت های غیردولتی به 44858 نفر را هم از اهداف برنامه پنجم ذکر کرد.

بهبهانی گفت: اهداف کیفی و کمی بلندمدت توسعه شبکه راه آهن در چشم انداز بیست ساله کشور هم شامل تکمیل شبکه های ترانزیتی در کریدورهای شمالی- جنوبی و شرقی- غربی، تکمیل شبکه ترانزیتی راه آهن های آسیایی در محدوده کشور، خطوط سریع السیر مسافری برای ارتباط کلانشهرها و مراکز گردشگری، احداث راه آهن در سواحل شمالی و جنوبی کشور، اتصال شبکه راه آهن به بنادر مهم کشور، معادن، مراکز مهم تولیدی و صنعتی و کشاورزی کشور و مراکز استان ها، رفع تنگناهای شبکه ریلی موجود با استفاده از روش هایی همچون دو خطه کردن و برقی کردن خطوط پرترافیک است.

وی تاکید کرد : در طرح های بلندمدت توسعه شبکه راه آهن کشور در چشم انداز بیست ساله کشور به استفاده از فن آوری های نوین و پیشرفته در راه آهن، برقی کردن، علائم الکتریکی و ارتباطات پیشرفته، احداث محورهایی که مسافت و زمان را کاهش می دهند و توسعه خطوط راه آهن کشور به 20 هزار کیلومتر توجه می کنیم.

کد خبر 970094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha