به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی فروغی قائم مقام موسس بنیاد فرهنگی بیداری و رئیس و مدیر امور اجرایی این بنیاد با ارسال نامهای الکترونیکی به مهر نسبت به اظهارات جلال صفارزاده (برادر زنده یاد طاهره صفارزاده) در مصاحبه با این خبرگزاری واکنش نشان داد که عیناً در ذیل منتشر میشود.
در رابطه با خبر منتشره به نقل از آقای مهندس جلال صفارزاده برادر و تنها وارث نسبی خانم دکتر طاهره صفارزاده تحت عنوان "فعالیت مجدد بنیاد بیداری از آذر/ تاسیس موزه صفارزاده در شیراز" در روز 20/7/1388 در رابطه با بنیاد فرهنگی بیداری که از سوی زنده یاد خانم دکتر طاهره صفارزاده به عنوان نهاد قانونی مسئول ادامه راه آن بانوی بزرگوار و مجری اهداف و نیات قرآنی ایشان تاسیس شده نکاتی را یادآوری میکند تا طبق قانون مطبوعات جهت تنویر افکار خوانندگان محترم و رفع شبهات ایجاد شده از بیانات آقای جلال صفارزاده منتشر شود.
الف- اساسنامه بنیاد فرهنگی بیداری از جمله ماده 10 آن پس از ماهها و بارها بررسی و ویرایش توسط خانم صفارزاده نهایی و امضاء شده و جهت ثبت در اختیار اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری قرار گرفته و آگهی تاسیس و اسامی مدیران مجاز آن طبق قانون در روزنامه رسمی کشور منتشر شده است.
ب- هیئت امناء واجد شرایط مقرر در ماده 10 اساسنامه بنیاد فرهنگی بیداری توسط موسس محترم انتخاب و پس از ادای سوگند به شرح مقرر در اساسنامه منصوب شده اند. آقای جلال صفارزاده جزو منصوبین موسس محترم در هیئت امناء بنیاد نبودهاند اما بعد از وفات خانم صفارزاده همواره از ایشان جهت اجرای نیات خانم صفارزاده به شرح اساسنامه دعوت به همکاری نمودهایم و سعی کردهایم که حرمت ایشان به عنوان برادر و وارث نسبی و فردی که دارای سن و تجربه اجرایی هستند محفوظ باشد. اولین جلسه هیئت امناء بعد از وفات خانم صفارزاده هم در بهمن ماه سال گذشته با هماهنگی و در حضور ایشان برگزار شد.
ج- خانم صفارزاده جهت اداره بنیاد بیداری برای زمان عدم حضور ظاهری خود قائم مقام تعیین کردهاند. قائم مقام پس از فوت موسس محترم طبق اساسنامه مسئولیت بنیاد و کلیه اختیارات اجرایی موسس را دارد اما حق تغییر در اساسنامه به نحوی که موجب تغییر اهداف و موضوع فعالیت بنیاد شود از او سلب شده است.
د- موسس محترم طبق مشی الهی خود بدون هر گونه تبلیغات خانه مسکونی، حق التالیف و نشر آثار و کلیه دارایی خود از جمله سهم الارث و ثلث ترکه همسرشان مرحوم دکتر نورانی وصال را نیز همزمان با تاسیس بنیاد فرهنگی بیداری به این بنیاد شرعاً و قانوناً منتقل نمودند و تنها حق استفاده در زمان حیات را برای خود حفظ کردند. بدین ترتیب مالی بعد از فوت بر جای نگذاشتند تا موضوع ارث و میراث و امثالهم مطرح شود. همواره هم میگفتند که تنها یک برادر دارند که خداوند آنقدر به او داده است که نیازی به مال من و ارث مرحوم دکتر وصال نداشته باشد.
ه- بنا به توصیه برخی از نزدیکان، خانم صفارزاده تصمیم میگیرند که خانه مسکونی خود را - که از زمان تاسیس، محل فعالیت و مرکز اصلی و قانونی بنیاد بیداری نیز بوده است - تبدیل به احسن نمایند و ساختمان مناسبتری برای فعالیت بنیاد فرهنگی بیداری تهیه کنند که به علت عدم رعایت شرایط معامله از سوی خریدار معامله فسخ میشود و خریدار به دادگستری مراجعه میکند.
و- در جریان رسیدگی به این پرونده در تاریخ نهم شهریور ماه 1388 در حضور آقای مهندس جلال صفارزاده و یکنفر وکیل دادگستری و یکنفر از افراد فامیل از طرف ایشان جلسهای با خریدار گذاشته شد و نامبرده فسخ معامله و مختومه شدن پرونده را پذیرفت و موضوع با توافق انجام شده فیمابین بنیاد بیداری و خریدار حل و فصل شد و ثمن معامله که در حساب بنیاد بیداری سپرده شده بود به خریدار مسترد و منزل قانوناً در اختیار بنیاد فرهنگی بیداری قرار گرفت.
ز- با توجه به اینکه مراسم سالگرد خانم در پیش بود، در همان جلسه با موافقت هیئت امناء بنیاد، خانه به رسم امانت کماکان در اختیار آقای صفارزاده گذاشته شد و قرار شد که پس از مراسم سالگرد خانه و لوازم فرهنگی موجود در آن به بنیاد بیداری مسترد شود و فعالیت بنیاد در این خانه که طبق اساسنامه مرکز قانونی فعالیت بنیاد است رسماً آغاز شود.
ح - خبر منتشر شده به نقل از مسئول اداره بنیاد بیداری پس از مطلع شدن خبرنگاران و استعلام از مدیر بنیاد و با توجه به مستندات فوق الذکر صورت گرفته و بحثی کاملاً قانونی و مستند است لذا؛ اولاً- هیئت امناء فعلی همان هیئت امنائی است که امین موسس محترم بودهاند و در اجرای ماده 10 اساسنامه، پس از احراز شایستگی و امانتداری آنان، از جانب مرحوم خانم صفارزاده موسس محترم منصوب شدهاند و پس از وفات موسس محترم توسط قائم مقام قانونی ایشان ابقاء شدهاند، ایجاد شبهه در مورد آنان ناشی از کم اطلاعی است. ثانیاً- وارث محترم موظف بوده اند که طبق قانون امور حسبی موضوع بنیاد بیداری و وصایا و تاکیدات موسس محترم در مورد اموال واگذاری به بنیاد را در زمان اخذ گواهی انحصار وراثت در دادگاه مطرح کنند و مدارک مربوطه را در دادگاه ابراز دارند. مدارک مذکور در زمان بستری بودن خانم صفارزاده بنا به درخواست و ابراز تمایل آقای جلال صفارزاده در اختیار ایشان قرار گرفته بود و پس از فوت نیز تکلیف قانونی برای ابراز آن یادآوری شده و ظاهراً عدم چشمداشت به اموال واگذار شده به بنیاد و تعلق آنها به بنیاد فرهنگی بیداری مورد موافقت قرار گرفته شد. ثالثاً- موسس محترم بنیاد فرهنگی بیداری همواره در جمع دوستان و حتی در حضور آقای جلال صفارزاده نیز بارها اعلام داشته اند که مالی برای انتقال به وارث ندارند. رابعاً - تنظیم توافقنامه مورخ 9/6/1388 بنیاد فرهنگی با خریدارخانه متضمن قطعیت و تائید فسخ معامله و تعهد تحویل خانه به بنیاد در حضور آقای جلال صفارزاده و وکیل و نماینده تام الاختیار ایشان تنظیم و به امضاء هر سه نفر آنان نیز رسیده و همین خبر در روزنامه اطلاعات مورخ 20/7/1388 منتشر شده است.
خبرگزاری مهر حق آقای جلال صفارزاده را برای اظهار نظر درباره گفتههای اخیر آقای غلامعلی فروغی محفوظ میداند و آماده انعکاس نظرات ایشان است.
نظر شما