"کریستین هافمن" از اعضای تحریریه روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه روز دوشنبه ضمن بازدید از غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات با تقدیر از مهر به عنوان رسانه ای تاثیرگذار و قابل اعتماد درباره روزنامه خود گفت: آلگماینه در زبان آلمانی به معنای "فراگیر" است که در واقع نشاندهنده همه جانبه بودن پوشش اخبار از سوی روزنامه ماست که همه نوع خبر از حوزه سیاسی تا حوزه ورزشی و فرهنگی و غیره را در بر می گیرد.
وی در توضیح تیراژ روزنامه فرانکفورتر آلگماینه گفت: تیراژ روزنامه ما از دوشنبه تا شنبه حدود 380 هزار است و هفته نامه ای هم که رنگی بوده و به موضوعات اجتماعی می پردازد و تیراژی در حدود 340 هزار عدد را دارد در روزهای یکشنبه منتشر می کنیم.
این روزنامه نگار آلمانی، روزنامه خود را یک روزنامه جدی دانست و از وجود روزنامه هایی با تیراژ یک میلیون در این کشور خبر داد.
هافمن در توضیح چالش هایی که اکنون روزنامه های آلمانی در این کشور با آن روبرو هستند نیز گفت: بحران اقتصادی جهانی همچنان که بر تمامی مشاغل جهان تاثیر منفی گذاشته است، روزنامه نگاران و مطبوعات آلمان را نیز تحت تاثیر قرار داده و با کاهش تبلیغات روزنامه ها، مشکلات مالی افزایش یافته است.
وی، گسترش دسترسی به اینترنت و بروز رسانه های مجازی در محیط سایبر را نیز از مسائلی دانست که بر تیراژ روزنامه های آلمان تاثیر گذاشته اند و دوران جدید را دوران رقابت بین رسانه های دیجیتال و چاپی در این کشور و جهان عنوان کرد.
این روزنامه نگار آلمانی، جلب قشر جوان آلمان به سمت روزنامه با وجود انتشار گسترده خبر و اطلاعات در فضای مجازی را سخت دانست و درباره تحصیلات روزنامه نگاران در این کشور نیز گفت: رشته روزنامه نگاری یک رشته تحصیلی معتبر در آلمان است و بیشتر روزنامه نگاران تحصیلات دانشگاه در حوزه روزنامه نگاری دارند.
گسترش اینترنت و استفاده از فضای مجازی در کنار کاهش تبلیغات، روزنامه های آلمان را به چالش می کشند |
وی همچنین از وجود مدارسی در مونیخ و هامبورگ برای آموزش روزنامه نگاری خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر تحصیل کردگان رشته های روزنامه نگاری، افرادی نیز وجود دارند که دارای تخصص های دیگری هستند و تخصص آنها مثلا فرهنگ روسی یا اسلامی یا عربی و ... است و با استفاده از تخصص خود پا به عرصه مطبوعات می گذارند.
هافمن همچنین از وجود برنامه های کارآموزی در رسانه های آلمان گزارش داد و ابراز داشت: به طور مثال در فرانکفورتر آلگماینه، سالی شش نفر کارآموز به کار گرفته می شوند و این افراد بعد از دو سال کارآموزی رسما خبرنگار این روزنامه می شوند.
وی درباره خط قرمزهای روزنامه نگاری در آلمان نیز گفت: زندگی خصوصی سیاستمداران از خط قرمزهایی است که ما خود را متعهد به صحبت نکردن درباره آنها می دانیم.
هافمن، تکذیب هولوکاست را نیز از دیگر خط قرمزهای روزنامه نگاری در آلمان عنوان کرد.
نماینده رسانه های آلمان در شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات ایران، اخبار اجتماعی را اخبار مورد علاقه مردم آلمان عنوان کرد و گفت: روشنفکران جامعه آلمان بیشتر به اخبار سیاسی علاقه دارند.
نظر شما