به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدینژاد عصر امروز چهارشنبه در سومین همایش ملی نخبگان جوان گفت: همه انسانها به دنبال موفقیت هستند و دوست دارند نامشان به عنوان انسان موفق در دنیا ثبت شود. گام اول این است که انسان استعدادها و تواناییهای خود را بشناسد چرا که وقتی خود را نشناسد قطعا نمی تواند مراتب موفقیت را طی کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه انسان همواره در برابر دو گرایش و دعوت قرار دارد خاطرنشان کرد: دعوت اول انسان را به پایینترین و پستترین نقطه انسانیت فرا میخواند و در مقابل دعوت دیگر انسان را در اوج انسانیت میخواهد و بدون تردید خدا انسان را خلق کرده که در اوج باشد.
احمدینژاد اضافه کرد: فرهنگ و معارف اسلامی به ما میگوید که انسان میتواند جانشین خداوند در زمین باشد یعنی به نقطهای از علم و حکمت و زیبایی برسد که تجلی خدا باشد.
رئیسجمهور دومین عامل در موفقیت انسان را پیگیری آرمانهای بلند دانست و گفت: کسی که به دنبال اهداف بزرگ نباشد هیچگاه بزرگ نخواهد شد همت و شخصیت افراد را میتوان از آرمانی که دنبال میکند اندازهگیری کرد و در طول تاریخ انسانهایی ماندگار شدند که به دنبال اهداف بلند آرمانی بودند. بدون آرمانهای بلند، هویت و انگیزه حرکت به وجود نمیآید.
احمدینژاد خودباوری را شرط دیگر رسیدن به موفقیت دانست و خاطرنشان کرد: ممکن است شخصی از توانمندیهای خود آگاه باشد و آرمانهای بلندی در ذهن داشته باشد اما اگر خودباوری نداشته باشد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد از اینرو از محورهای اصلی نظام سلطه، سلب خودباوری ملتها بخصوص جوانان آن است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: عدهای خیال میکنند اگر بخواهیم در علم و فناوری پیشرفت کنیم باید دقیقاً همان مسیری را طی کنیم که دیگران پیموده اند یعنی باید به صد سال گذشته برگردیم و معنای واقعی این حرف آن است که باید همیشه صد سال عقبتر از دیگران باشیم.
احمدینژاد گفت: یکی دیگر از محورهای القایی نظام سلطه این است که می گوید شما حق ندارید فضا و مسیر جدیدی برای پیشرفت و ترقی ایجاد کنید به همین خاطر از پیشرفتهای ما عصبانی میشوند.
رئیسجمهور تصریح کرد: آمادگی برای تلاش و فداکاری از شرطهای دیگر رسیدن به موفقیت است. اگر بخواهیم ایران را بسازیم نیازمند کار و تلاش و مقاومت هستیم و کسی نباید خیال کند که در راحتی و آرامش میتوان همه چیز را درست کرد.
احمدینژاد شجاعت در تصمیمگیری و ورود به عرصههای مختلف را از دیگر شرطهای موفقیت انسان دانست و اظهار داشت: اگر شجاعت ورود به عرصههای و راههای جدید را نداشته باشیم در صفی قرار خواهیم گرفت که همیشه با دیگران فاصله خواهیم داشت.
رئیسجمهور با بیان اینکه علم از جمله شرطهای مهم رسیدن به موفقیت است اظهار داشت: بدون علم نمیتوان مرتبهای از مراتب پیشرفت و کمال را طی کرد و ما امروز نیازمند کار علمی سنگین و دقیق هستیم.
احمدینژاد با طرح این سوال که در ساختار اجرایی چه اقدامی باید انجام دهیم که همه انرژی ما همافزا شود گفت: در این عرصه باید چند کار بزرگ و بنیادین انجام دهیم. اولین اقدام این است که ساختار اداری کشور و نظام آموزشی و پژوهشی را اصلاح شود البته اگر از اصلاحگری و اصلاحات ساختاری حرف میزنیم به معنای زیر سوال بردن کسی نیست و نمیخواهیم زحمات زیادی را که در طول سالیان پس از انقلاب کشیده شده است را زیر سوال ببریم اما امروز نیازمند آن هستیم که برخی نظامات اداری و آموزشی را اصلاح کنیم.
وی اظهار داشت: پیشنهاد می کنم بنیاد نخبگان این سوال را در دستور کار خود قرار دهد که چرا در 30 سال گذشته با اینکه بودجههای زیادی برای ارتباط صنعت و دانشگاه گذاشته شده است هنوز به نقطه رضایتبخشی نرسیدهایم. من فکر میکنم چرخهای که برای این کار در نظر گرفته شده است ایراد دارد و باید از اساس تغییر پیدا کند.
وی افزود: امروز دانشگاههای ما بودجههای پژوهشی دارند بدون اینکه کسی پاسخگو باشد. این در حالی است که در هیچ کجای دنیا چنین روندی وجود ندارد و دانشگاههای بودجه خود را با توجه به نوع فعالیت آنها از بخش صنعت دریافت میکنند.
رئیسجمهور تدوین و طراحی الگوی بومی برای پیشرفت و ترقی را یکی دیگر از اقدامات ضروری دانست و گفت: اگر به دنبال الگوی دیگران باشیم نظام سلطه با تحمیل الگوهای خود همواره فاصلهها را حفظ خواهد کرد. از اینرو امروز دولت در این بخشها اقدامات مبنایی بزرگی را شروع کرده است.
احمدینژاد هدفمند کردن یارانهها را یکی دیگر از اقدامات اساسی دولت بیان کرد و گفت: البته اصل این طرح آنگونه که باید و شاید معرفی نشده است. طرح هدفمند کردن یارانهها یک اصلاح بنیادین ساختاری است امروز دولت مصمم است هم ساختارهای اقتصادی و هم نظام یارانهها را اصلاح کند و معتقدیم باید بخش مهمی از یارانهها در اختیار نخبگان و نوآوران کشور قرار بگیرد.
وی افزود: امروز بخشهای وسیعی از یارانه ها در عرصههایی استفاده می شود که در رشد علم و فناوری کشور نقشی ندارد و آنجا که از اهداف اصلی کشور رشد علم و فناوری و تجاریسازی فناوریهاست یارانهها باید پشتیبان این بخشها باشد.
رئیسجمهور اقتصاد دولتی را از دیگر مشکلات کشور دانست و گفت: باید به سرعت از دام اقتصاد دولتی رها شویم و به فضل الهی کارها به سرعت در حال پیگیری است و بخشهای اقتصاد و روابط اقتصاد کشور به سرعت اصلاح خواهد شد.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه اصلاحگری نیازمند حوصله و مقاومت است خاطرنشان کرد: اصولاً اصلاحگری بخاطر برهم زدن برخی بهرهمندیهای بیزحمت و عادتها با مقاومتهایی مواجه میشود که حرکت در این مسیر را دشوار میکند اما اگر میخواهیم اصلاحات واقعی در کشورمان انجام بگیرد باید بایستیم و مقاومت کنیم و خوشبختانه نخبگان و عالمان در زمره مصلحان واقعی هستند.
رئیسجمهور خطاب به نخبگان کشورمان اظهار داشت: باید قدر خود را بدانید و همت ما و شما این است که با پیدا کردن راههای میانبر و جهش از موانع، زمان رسیدن به پیشرفت و ترقی را کوتاه کنیم.
احمدینژاد افزود: امروز در شرایط استثنایی قرار داریم فرصتهای ویژهای در اختیار داریم. البته موانعی هم هست که باید با اراده مستحکم آنها را برطرف کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه دشمنان نمیخواهند ملت ایران در جایگاه شایسته خود قرار گرفته و برای جهانیان الهامبخش باشد اظهار داشت: ملت ایران و نخبگان ایران اسلامی علیرغم مانع تراشیها با عشق به اعتلای ایران آماده هستند دست به دست هم ایران را بر بام بزرگان جهان بنشانند.
احمدینژاد با بیان اینکه دشمنان از پیشرفتهای ملت ایران عصبانی و ناراحت بوده و مدام مانعتراشی می کنند تصریح کرد: ملت ایران باید بزرگ باشد و در اندیشه و اراده هر ایرانی استعداد بزرگتر شدن از دیگران وجود دارد و دشمنان بیجهت آب در هاون نکوبند.
رئیسجمهور در ابتدای مراسم از شماری از نخبگان کشور با اهداء لوح سپاس و جایزه قدردانی کرد.
نظر شما