به گزارش خبرگزاری مهر، بر اثر استخراج نفت خام، سالانه بیش از 2 میلیون تن گوگرد مازاد تولید می شود که با توجه به قیمت پایین صادرات این ماده (50 دلار برای هر تن) از این رو لازم است تا نسبت به توسعه صنایع وابسته در کشور اقدام شود.
یکی از راهکارهای قابل توجه برای کاربردی کردن این ماده در صنعت، استفاده از آن در تولید بتن آسفالتی گوگردی، ماسه آسفالت گوگردی و یا آسفالت گوگردی است علاوه بر این می توان آن را در ساخت انواع کودهای شیمیایی، صنایع دارویی و غذایی، نساجی، لاستیک و پلیمر به کاربرد.
در این راستا محققان پژوهشگاه صنعت نفت به سفارش شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد (خانگیران) و با حمایت مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز موفق به تهیه فرمولاسیون و فناوری ساخت آسفالت گوگردی شدند.
این آسفالت در مقیاس صنعتی تولید و در یکی از محورهای پر تردد استان خراسان رضوی کاربردی شده است نتایج بررسی ها نشان داد این ماده می تواند دوام قیر را افزایش دهد و عملکرد آن معادل آسفالتهای معمولی است.
از سوی دیگر به دلیل ضعف ذاتی قیر، برای افزایش دوام آن از مواد افزودنی مانند پلیمرها استفاده می شود که این مواد در ایران وارداتی است و قیمت بالایی دارند در حالی که می توان با استفاده از گوگرد به عنوان ماده ارزان و در دسترس اقدام به افزایش دوام آسفالت کرد.
طبق این گزارش آلودگی های ایجاد شده در مراحل ساخت و اجرای آسفالت گوگردی در صورت انجام اقدامات لازم از قبیل تنظیم دما و استفاده از وسایل ایمنی مانند عینک و ماسک تنفسی قابل کنترل بوده و هیچ گونه آلودگی در زمان سرویس دهی جاده ای گزارش نشده است.
نظر شما