به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید شریفی در جمع خبرنگاران به تربیت نیروی متخصص و بومی سازی تکنولوژی در صنعت فولاد خوزستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شرکت فولاد خوزستان بزرگترین کارخانه تولید آهن اسفنجی کشور را که در آبان سال گذشته توسط رئیس جمهور افتتاح شد، اداره می کند.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان ظرفیت این کارخانه را 960 هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: در حال حاضر طرح افزایش ظرفیت 800 هزار تنی فولاد خوزستان و رسیدن به ظرفیت 3 میلیون و 200 هزار تنی تولید در سالجاری هدف گذاری شده است. ظرفیت تولید فعلی فولاد خوزستان 2 میلیون و 400 هزار تن است.
شریفی در ادامه کل تولید شمش فولاد خوزستان از ابتدای سال تا کنون را یک میلیون و 473 هزار تن اعلام و افزود: در این خصوص برنامه افزایش تولید تا سقف دو میلیون و 400 هزار تن پیش بینی شده است. تولید مدت مشابه سال قبل یک میلیون و 233 هزار تن بوده است که در این رابطه 20 درصد رشد تولید مشاهده می شود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان همچنین از افزایش 28 درصدی تولید فولاد اسفنجی در سالجاری و دستیابی به تولید یک میلیون و 677 هزار تنی در این بخش خبر داد.
شریفی تولید کل گندوله فولاد خوزستان را از سال 68 تا کنون 51 میلیون تن، فولاد اسفنجی را 33 میلیون تن و شمش را 29 میلیون تن اعلام کرد و گفت: در سال 2009 تولید فولاد در اروپا 3/39 درصد کاهش داشته است. این میزان در ترکیه در سالجاری کاهش 11 میلیون تنی (از 29 میلیون تن به 18 میلیون تن) بوده که این کاهش تولید در آمریکای شمالی نیز 46 درصد اعلام شده است به نحوی که در آمریکای جنوبی حدود 30 درصد کاهش تولید فولاد اتفاق افتاده است.
وی ضمن بیان کاهش تولید در صنعت فولاد جهان به افزایش 8/11 درصدی تولید آن در ایران طی سالجاری خبر داد و خاطرنشان کرد: در کشورهای همسایه عربستان دارای 6 درصد کاهش تولید، قطر 1/33 درصد، ژاپن 34 درصد و در آفریقا نیز 21 درصد کاهش تولید اتفاق افتاده است.
شریفی در ادامه به محدودیت برق و کاهش 83 هزار تنی در سالجاری اشاره کرد و بیان داشت: محدودیت برق در سال گذشته باعث کاهش 125 هزار تن تولید فولاد شده بود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان برنامه افزایش تولید فولاد به 5 میلیون تن را برنامه سالهای 88 تا 92 برشمرد و گفت: حرکت به سمت ساخت داخل پروژه ها برای توسعه اشتغال از اهداف دیگر محسوب می شود. در این رابطه ایجاد دو نیروگاه 500 مگاواتی برای تامین نیاز برق سالانه فولاد خوزستان نیز در نظر گرفته شده که هزینه ساخت یکی از نیروگاه ها 310 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی از هزینه 500 میلیارد تومانی برای دیگر طرحهای توسعه فولاد خوزستان سخن گفت و تصریح کرد: در نظر داریم از طریق دو نیروگاه 500 مگاواتی حداقل 800 مگاوات برق تولید و از آن در صنعت فولاد استفاده کنیم.
شریفی در خصوص انتشار اوراق مشارکت و افزایش سرمایه نیز توضیحاتی داد و گفت: در این دو مورد نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است. در خصوص تعیین قیمت سنگ آهن سالانه با فروشندگان آن مذاکراتی صورت می گیرد تا از این طریق قیمتهای سالانه مشخص شود.
وی از کاهش قیمت فروش 40 درصدی فولاد خوزستان در شش ماهه ابتدای سالجاری به دلیل ادامه بحران اقتصاد جهانی خبر داد و افزود: با این حال، تناژ تولید 20 درصد افزایش داشته است. در نیمه دوم سالجاری پیش بینی شده است با بالا رفتن نسبی قیمتها بتوانیم EPS بورس را نیز پوشش دهیم.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان درآمد سال گذشته این شرکت را با قیمت فروش متوسط 650 تومان، حدود 220 میلیارد تومان اعلام و EPS هر سهم را نیز 93 تومان برشمرد و تاکید کرد: در سالجاری به دلیل بحرانای جهانی EPS هر سهم 7/12 ریال تعیین شد که در واقع در این زمینه سودی محقق نشده است.
شریفی در خصوص سرمایه گذاری در فولاد خوزستان 20 درصد سهام آن را مربوط به شرکت ایمیدرو، 5/30 درصد آن را مربوط به شخصی به نام جابریان، 30 درصد آن را سهام عدالت، 10 درصد نهادهای عمومی مانند صندوق ذخیره فرهنگیان، 5 درصد شناور در بورس و 5/4 درصد را در رهن سازمان خصوصی سازی و از آن کارکنان فولاد دانست.
وی صادرات سال گذشته فولاد خوزستان را 180 هزار تن اعلام و اظهار داشت: در هفت ماهه سال جاری این میزان به 250 هزار تن افزایش یافته است و بیشتر صادرات نیز به کشورهای کویت، امارات، فیلیپین، اندونزی و پاکستان بوده است.
نظر شما