به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر رضا ملکی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با جمعی از اساتید دانشکده الهیات دانشگاه مرمره استانبول اظهار داشت : ایران و ترکیه دارای هویتی فراملی هستند و اشتراکات فرهنگی و دینی آنها موجب گسترش و استحکام روابط است.
ملکی با اشاره به اینکه دو کشور در همه زمینه های سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و تجاری دارای روابطی بسیار عالی هستند، تصریح کرد: باید تلاش کنیم روابط فرهنگی و دانشگاهی را نیز هم سطح دیگر روابط قرار دهیم تا در زمینه دانش و پژوهش به تجربیات جدیدی دست یابیم.
معاون پژوهش و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه جهان غرب آن طور که مایل است، از اسلام تعریفی بر اساس ذوق و سلیقه خود ارائه و سبب اسلام هراسی می شود، افزود : اسلام هراسی به واسطه سیاستهای ضد رسانه ای و فعالیتهای ضد اسلامی در اروپا و آمریکا تقویت شده است.
ملکی تأکید کرد: ریشه های اسلام هراسی به پیش از حملات یازدهم سپتامبر باز می گردد. درصورتی که امروز یازدهم سپتامبر علت افزایش این پدیده در سراسر جهان تلقی می شود. رسانه و متفکران غربی نقش مهمی در اشاعه اسلام هراسی ایفا کرده اند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه هویت اسلامی که همه با آن ارتباط داریم و به عنوان بخشی از امت اسلامی است ، امروزه در عرصه بین الملل دچار چالش شده است ، تأکید کرد: پدیده اسلام هراسی یک تهاجم نیست بلکه واکنشی نسبت به پذیرش اسلام در جهان است.
معاون پژوهش و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه یادآور شد: بیداری و خودباوری اسلامی موجب شد که غرب برای مقابله با این بیداری به سمت ترویج تصاویر هراسناک از اسلام با دو هدف اغفال مسلمانان و توجیه افکار عمومی غرب حرکت کند .
اساتید دانشکده الهیات دانشگاه مرمره استانبول بنا به دعوت مرکز توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تهران آمده و از 6 تا 10 آبان از مراکز علمی ، پژوهشی و دانشگاهی ایران بازدید خواهند داشت.
نظر شما