به گزارش خبرگزاری مهر، دو گروه از اخترشناسان در گزارشی در نشریه نیچر از مشاهده انفجار گامایی ناشی از ستاره ای مرده در فاصله 13.1 میلیارد سال نوری خبر داده اند مرگ این ستاره در حدود 630 میلیون سال پس از انفجار بزرگ تخمین زده شده است.
نیال تنویر دانشمند انگلیسی از این رصد جدید به عنوان "گام به عقبی در زمان کیهانی" یاد می کند وی با استفاده از تلسکوپ مادون قرمز انگلستان پس تابهای پس از انفجار این پدیده را مورد مطالعه قرار داده است وی به همراه تیم تحقیقاتی اش به مدت 10 روز قادر بوده اند پس تابهای این انفجار بزرگ را مشاهده کنند، این در حالی است که مدت زمان آغاز تا پایان یک انفجار گامایی تنها 12 ثانیه است.
از این انفجار به عنوان یکی از بزرگترین انفجارهای جهان هستی یاد شده است و احتمال می رود در اثر مرگ ستاره ای عظیم تحت تاثیر فروپاشی هسته ستاره و شکل گیری سیاهچاله ای عظیم به وجود آمده باشد.
به گفته دانشمندان انفجار بزرگ گامایی به این دلیل قرمز رنگ دیده می شود که بیشترین نور دریافت شده از این انفجار توسط گازهای هیدروژن بین کهکشانی جذب شده است و با حرکت نورهای باقی مانده به سمت زمین، گستردگی جهان باعث کشیده شدن طول موج نور شده و در نتیجه نورهای دریافتی قرمز رنگ تر می شوند.
بر اساس گزارش بی بی سی، قبل از این انفجار بزرگ، دورترین انفجار گامایی که امکان مشاهده آن از زمین به وجود آمده بود در فاصله 12.9 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشته است.
نظر شما