۱۰ آبان ۱۳۸۸، ۹:۴۶

موانع اکران فرهنگی/

شایقی: مقابل اکران فیلم‌های فرهنگی ایستاده‌اند

شایقی: مقابل اکران فیلم‌های فرهنگی ایستاده‌اند

کارگردان فیلم سینمایی "خواب زمستانی " تعدادی از تهیه‌کنندگان و دفاتر تولید و پخش فیلم را درا یجاد مانع مقابل اکران فیلم‌های فرهنگی سهیم دانست.

سیامک شایقی دراین باره به خبرنگار مهر گفت: پردیس‌های سینمایی را می‌توان گلوگاههای تاثیرگذار دراکران دانست که نقش تعیین کننده‌ای درسرنوشت فیلم‌ها در تهران دارند و شرایط حاکم بر سینماهای تهران بر سینماهای شهرستان تاثیرگذاراست.

وی افزود: در ابتدا تاسیس و گسترش پردیس‌های سینمایی موجب خوشحالی سینماگران شد اما پس از گذشت مدتی چند دفتر سینمایی که دفاتر تولید و پخش هستند با در اختیار گرفتن و یا اجاره کردن این سینما‌ها مشکلات فراوان برای اکران فیلم‌ها و فیلمسازان به وجود آوردند.

کارگردان فیلم سینمایی "باغ فردوس پنج بعد از ظهر" گفت: این دفاتر که به نوعی در فروش فیلم‌ها ذی‌نفع هستند فیلم‌ها را بین خود تقسیم می‌کنند، فیلم‌های پرفروش را در زمان‌ها و مکان‌های مناسب اکران می‌کنند و بقیه فیلم‌ها را لابه لای این زمان‌ها به نمایش می گذارند. گاهی این فیلم‌ها اکران نمی‌شود و یا در لیست فیلم‌های کم مخاطب، خاص و یا فرهنگی قرار می‌گیرند.

 شایقی ادامه داد: فیلم سینمایی "خواب زمستانی " در گروه فرهنگی قرار گرفت و سینمایی راکد و مرده در جنوب شهر را به آن اختصاص دادند، مکانی که حتی فیلم‌های پر فروش هم در آن فروش نمی‌کنند و به این ترتیب شرایط قربانی شدن برخی فیلم‌ها را فراهم می‌کنند.

 کارگردان فیلم تلویزیونی "ارتفاع 45/6" ضمن اشاره به حذف نماینده تهیه کننده‌ها از شورای صنفی گفت: تهیه‌کننده‌ای که در شورای صنفی به عنوان نماینده تهیه کننده‌ها حضور دارد خود از سینماداران و پخش کننده‌ها است و به نوعی می‌توان گفت تهیه‌کنندگان مستقل نماینده‌ای در این شورا ندارند.

وی در ادامه افزود: در آئین‌نامه‌های اکران فیلم‌های فرهنگی چهار سالن با سه سانس در اختیار فیلم‌های فرهنگی قرار می‌گیرد و پردیس‌های سینمایی سه سانس را به یک سانس تغییر می‌دهند. در تغییراتی که در این سینماها اعمال می‌شود ساعات اکران همین تک سانس‌ها نیز تغییر می‌کند و مخاطب برای تماشای فیلم دچار سردرگمی می‌شود. 

این کارگردان وجود شرایط عادلانه برای اکران فیلم‌ها را شرط لازم برای بقای سینمای مستقل دانست و گفت: برخی در ظاهر خود را نگران وضعیت سینما معرفی می‌کنند و ادعای فرهنگی بودن دارند اما توجهی به شرایط فیلم‌های فرهنگی نمی‌کنند و با ایجاد شرایط نابرابر و ناعادلانه موجب قربانی شدن این فیلم‌ها می‌شوند و اهمیتی به سرنوشت این آثار نمی‌دهند. 

شایقی در پایان  جهت گیری مشخص ارشاد و معاونت سینمایی را در خصوص وضعیت موجود ضروری دانست وگفت: فضای عادلانه در اکران فیلم‌ها زمانی برقرار می‌شود که با تعیین کف فروش شرایط آغاز اکران فیلم‌ها برابر و عادلانه باشد.همچنین مدیران جدید در وزارت ارشاد و سازمان‌های متولی امور سینمایی باید جهت‌گیری منصفانه و مشخصی را درباره شرایط حاکم بر سینمای ایران در پیش گیرند و امیدواریم فضای سالمی را برای رشد و تعالی سینما و سینماگران به وجود آورند.

کد خبر 974107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha