به گزارش خبرنگار مهر، آمارهای رسمی شرکت ملی گاز ایران نشان می دهد مصرف گاز ایران در بخشهای خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاهها در 10 روز نخست آبان ماه جاری پس از افت چند درجه ای دمای هوا در حالی از مرز 3.5 میلیارد متر مکعب گذشت که هنوز تا آغاز ماههای سرد سال زمانی طولانی باقی مانده است.
کل گاز مصرفی ایران در 10 روز نخست آبان ماه سالجاری در بخشهای خانگی، تجاری، نیروگاهها و صنایع معادل سه میلیارد و 590 میلیون مترمکعب بود که از متوسط مصرف روزانه 359 میلیون مترمکعب خبر میدهد.
مصرف گاز خانگی نیز طی این مدت بیش از یک میلیارد و 926 میلیون متر مکعب بوده 1926 که بیانگر متوسط مصرف روزانه 192.6 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در این بخش است.
این در حالی است که گاز مصرف شده در بخش خانگی در مدت مشابه سال گذشته حدود یک میلیارد و 710 میلیون (متوسط مصرف روزانه 171) میلیون متر مکعب بوده که حاکی از افزایش 11.2 درصدی مصرف گاز در این 10روز است.
مقایسه آمار مصرف گاز کل کشور در 10 روز نخست آبان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن که حدود سه میلیارد و 559 (متوسط مصرف روزانه 355.9) میلیون متر مکعب بوده، نشان می دهد که بهطور متوسط روزانه 3.1 میلیون مترمکعب افزایش مصرفگاز داشتهایم.
براساس آمارهای رسمی موجود، بیشترین مصرف کل گاز کشور در 10 روز گذشته مربوط به روز جمعه (10 آبان) با مصرف 406 میلیون متر مکعب و در بخش خانگی مربوط به روز پنجشنبه (7 آبان) با مصرف 222 میلیون مترمکعب بوده است.
همچنین کمترین میزان مصرف کل گاز مربوط به روز جمعه (1 آبان) با مصرف 330 میلیون متر مکعب و کمترین مصرف این مدت در بخش خانگی نیز مربوط به همان روز با مصرف 154 میلیون متر مکعب بوده است.
این درحالی است که در نخستین ماه پاییز 9 میلیارد و 888 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاههای کشور گاز طبیعی مصرف شد به این ترتیب متوسط مصرف کل گاز در مهر ماه امسال معادل 329.6 میلیون متر مکعب در روز بوده است.
از مجموع گاز مصرف شده 40.2 درصد آن معادل سه میلیارد و 980 میلیون مترمکعب به بخش خانگی اختصاص داشته که نشانگر متوسط مصرف روزانه 132.6 میلیون متر مکعب در این بخش است.
به گزارش مهر، روند غیر قابل کنترل رشد مصرف گاز با سردتر شدن بیشتر هوا، عدم راه اندازی طرحهای جدید افزایش ظرفیت تولید گاز و به تبع آن تثبیت ظرفیت تولید گاز در مقایسه با زمستان سال 87، وضعیت نامشخص آغاز تولید گاز در فازهای 9 و 10 پارس جنوبی و عدم امکان بهره برداری از طرحهای ذخیره سازی گاز همچون سراجه قم تا قبل از زمستان از مهمترین دغدغه های پیشروی وزارت نفت برای تامین پایدار گاز مورد نیاز مشترکان در فصل زمستان است.
نظر شما