دولت باراک اوباما هم اکنون باید به فکر یک تصمیم جدید برای ازسرگیری مذاکرات سازش و ترغیب "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای توقف کامل شهرک سازی در کرانه باختری و بیت المقدس باشد.
تحلیلگران بر این باورند که مقامات کابینه اوباما با اقدامات ضعیف خود برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف شهرک سازی بذر ناامیدی را در دل بسیاری از فلسطینی ها و مردم جهان عرب کاشته اند و نتوانسته اند از تنش های موجود میان مقامات این رژیم و فلسطینی ها بکاهند.
"هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در سفر خود به خاورمیانه بر این موضوع پافشاری کرد که دولت اوباما همچنان مخالف شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری است و واشنگتن تمام تلاش خود را برای توقف کامل این شهرک ها انجام می دهد.
کلینتون در ادامه گفت: توقف شهرک سازی هرگز شرط از پیش تعیین شده نبوده و همیشه در چارچوب مذاکرات مطرح شده است و طرف های فلسطینی و اسرائیلی باید هر چه سریعتر بدون شروط از پیش تعیین شده به از سرگیری مذاکرات روی بیاورند.
در همین حال "آرون دیوید میلر" که در هفت دولت آمریکایی سمت مشاور امور خاورمیانه را داشته است، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که نتانیاهو در عمل هیچ اقدامی را در جهت ازسرگیری مذاکرات سازش انجام نداده است و مدام در تلاش برای انحراف افکار عمومی جهان است و تنها برای جامعه یهودی آمریکا و دولت اوباما شیرین زبانی و خودشیرینی می کند.
بر اساس این گزارش دولت انتصابی "ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که یک سیاست خاص را در مقابل مقامات رژیم صهیونیستی دنبال می کند، هم اکنون بار مسئولیت دولت خود را به مردم واگذار کرده است.
همچنین دولت اوباما با ناکامی در تلاشهای خود برای توقف شهرک سازی و شکست در تحت فشار قرار دادن مقامات رژیم صهیونیستی در حال حاضر به این نتیجه رسیده است که باید در بسیاری از موارد از جمله توقف شهرک سازی دشمنی با مقامات این رژیم را کنار گذاشت و با کابینه نتانیاهو همکاری کرد.
از سوی دیگر با نگاهی به برخی اظهارات پیشین باراک اوباما مبنی بر اینکه تشکیل دو دولت فلسطین و اسرائیل به دو سال زمان نیاز دارد و این در حالی است که یک سال آن رو به پایان است و تاکنون حتی پیشرفت کوچکی در آن حاصل نشده می توان دریافت که رئیس جمهور کنونی آمریکا یا برنده جایزه صلح نوبل 2009 تفاوتی با دیگر رؤسای پیشین این کشور ندارد و شاید تنها روش حمایت وی از صهیونیست ها متفاوت باشد.
چنین شرایطی اقتضا می کند که تشکیلات خودگردان فلسطین بی فایده بودن مذاکره با مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا و استراتژی گروه های مبارز فلسطینی مبنی بر اینکه مقاومت تنها گزینه آزادسازی اراضی اشغالی و احیای حقوق مشروع ملت فلسطین است را دریابد.
درحقیقت وعده ای که اوباما درخلال تبلیغات انتخاباتی اش داد در حال حاضر در برابر قدرت جمهوریخواهان و نو محافظه کاران و همچنین لابی های صهیونیستی و دیگر گروه های فشار که دردستگاه های کلیدی آمریکا حضور دارند، درمعرض آزمایش و امتحان قرار گرفته و این مسئله را نیز باید درنظر داشت که اوباما از قدرت های موثری که وی را به عرش ریاست جمهوری رساندند، هرگز رها نخواهد شد.
نظر شما