به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، احمد احمدی منش در آستانه هفته کتاب خاطرنشان کرد: توجه به کتاب و کتابخوانی در جامعه اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و وظیفه همه افراد فرهیخته و همه نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت هرچه بیشتر مسأله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند.
وی گفت: صدور مجوز کتاب تا سال 1379 در تهران متمرکز بود و کتابها برای اخذ مجوز به تهران ارسال می شد اما از سال 79 به بعد دبیرخانه صدور کتاب در پنج استان ازجمله آذربایجان شرقی راه اندازی شد.
احمدی منش افزود: صدور مجوز چاپ و نشر کتاب در موضوع های مختلف توسط کارشناسانی که مسلط به آخرین اطلاعات حوزه نشر هستند انجام می شود.
وی درخصوص روند رشد صنعت چاپ در کشور گفت: نشر کتاب در ایران همراه با تاسیس اولین چاپخانه آغاز شده و اولین چاپخانه نیز در تبریز شروع به کار کرده است.
وی افزود: چاپ و نشر کتاب ابتدا در اختیار چاپخانه داران بوده اما از دهه بیست به بعد افرادی به صورت تخصصی به نشر کتاب پرداخته اند و بعد از انقلاب نیز نظام مندی بیشتری در این حوزه حاکم شده و این امر در دولت نهم بیشتر از پیش متبلور شده است.
احمدی منش تسهیلات حمایتی از ناشران را در سالهای گذشته دریافت سهمیه کاغذ و تسهیلات بانکی عنوان کرد و گفت: این روند به دلیل سوء استفاده در عرصه چاپ و نشر توسط عده معدودی به صدور کارت اعتباری برای خرید کتاب و تشکیل هیات های خرید کتاب تغییر شکل داده است.
وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی خود را فارغ از مشکلات ناشران نمی داندو بر این اساس نمایشگاههای مختلف کتاب را در کنار سایر راهکارهای پیش بینی شده وزارت ارشاد در طول سال در سطح کشور برگزار می کند.
نظر شما