به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی با اشاره به جلسات مختلف کمیسیون ویژه مجلس در بررسی لایحه هدفمند کردن یارانه ها با دولت، افزود: در این جلسات تلاش شده است که این نگاهها به هم نزدیک شود و نمایندگان مجلس ملاحظاتی دارند، از همین منظر که به مردم فشار وارد نشود و طرح خوب اجرا شود؛ لذا اصلاحات را با هماهنگی دولت انجام دادهاند. حتی یک بار دکتر حسینی نیز به جلسات آمدند و 2-3 نکته در مورد دهک ها داشتند و من وساطت کردم و با کمیسیون صحبت کردم. دوستان نیز لطف کرده این مسئله را حل کردند و در حالی که قبلا دو دهک دیده شده بود به پنج دهک رسید.
وی ادامه داد: جلساتی را بر اساس صحبتی که آقای رئیس جمهور با مقام معظم رهبری داشتند، تشکیل دادیم، آقا محمدی نیز به کمیسیون ویژه تشریف آوردند و در این جلسات نگرانی هایی که آقای رئیس جمهور گفتند؛ مطرح شد به عنوان مثال اینکه اگر سقف درآمدها در بودجه سالانه بیاید ممکن است، دستخوش تغییرات شود؛ مطرح بود، ما این دغدغه را درست میدانیم. ممکن است این موضوع رخ دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه در این رابطه چند نکته مطرح شد، ادامه داد: در مورد دهک ها نظر دولت را تامین کردیم. اصل اینکه گروه هدف پنج دهک باشد، را برداشتیم و گفتیم همه خانوارها بر حسب درآمدشان گروه هدف باشند، تا نظر دولت تامین شود. همچنین در ماده هشت که 50 درصد وجوه چگونه پرداخت شود، آن را در اختیار دولت قرار دادیم که بر اساس صلاحدید شرایط کشور این کار را صورت دهد.
وی افزود: همچنین در ماده 9 که 30 درصد است و مربوط به کمک به بخشهایی که احتمال دارد در صنعت، کشاورزی و خدمات آسیب ببینند، آن را در اختیار دولت گذاشتیم که آیین نامه آن را خود دولت تصویب کند.
لاریجانی در ادامه با تاکید بر اینکه در این برنامه ها ضیقی گرفته نشد، تصریح کرد: طرح این نگرانی مبنی بر اینکه اگر این موضوع در بودجه لحاظ شود، ممکن است دستخوش تغییرات شود، حق است اما ما برای آن چند راه حل در نظر گرفتیم، از جمله آنکه این موضوع مربوط به جداول نیست، بلکه مربوط به ردیف هاست. یعنی کل هزینه هایی که دولت هر ساله می خواهد انجام بدهد در سه یا چهار ردیف مثل بودجه دستگاههای مختلف و شرکت ها و موسسات بزرگ صورت می گیرد. بنابراین ریز نمیشود که بگوییم دست دولت بسته میشود.
به گفته رئیس مجلس، نگرانی دیگر موجود آن است که ممکن است این موضوع هر ساله دستخوش تغییر شود، در این خصوص باید گفت ما توافق کرده ایم که این امر در برنامه پنج ساله قرار گیرد و مجلس آن را در برنامه پنج ساله تصویب کند. در این صورت تغییر آن مستلزم دو سوم آرا خواهد بود.
وی افزود: ما این نگرانی در چارچوب آیین نامه مجلس را لحاظ کردیم و گفتیم اگر بخواهیم تغییرات لحظهای وجود نداشته باشد، آن را در قالب برنامه پنج ساله ظهور دهیم تا این دغدغه رئیس جمهور و دوستانشان مرتفع شود. علاوه بر آن کمیسیون پیشنهاد دیگری هم مطرح کرد که اگر ذیل یک طرح یا لایحه ای معترض این لایحه یا قانون شود، باید حتما نام آن برده شود. بنابراین یک سختی دیگر در اینجا صورت گرفت.
لاریجانی در ادامه گفت: برداشت ما این است که با این تمهیدات و این توافق مجلس برای دولت اطمینان ایجاد کرده که قصد فشار وارد کردن یا اینکه بخواهد هر سال از این بودجه صرف امور دیگر کند را ندارد. چون همانطور که گفته شد این موضوع، موضوع مهمی است و همه باید در این راستا کمک کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه آنچه به ذهن می رسیده و تدبیر عملیاتی لازم برای رفع نگرانیها انجام شده، یادآور شد: در عین حال بر اساس صحبتهای رئیس جمهور اگر نمایندگان راه حل دیگری دارند ما اشکالی وارد نمی کنیم.
وی با اشاره به رای 170 نفر از نمایندگان به اخطاری مبنی بر مغایر قانون اساسی بودن تشکیل صندوق هدفمند سازی یارانه ها این اشکال قانون اساسی را وارد دانست و افزود: تا انتهای لایحه وقت است که راه حل دیگری برای این کار پیدا کنیم. لذا از همه نمایندگان تقاضا می کنیم، بر اساس صحبتهای رئیس جمهور اگر راه حل قانونی برای این امر پیدا کردند، آن را مطرح کنند.
لاریجانی تاکید کرد: ما این دغدغه که این پروژه نباید دستخوش تغییرات لحظه ای شود را قبول داریم و فکر میکنیم تمهیدات ما این مشکل را حل کرده است. اما حتما باید چارچوب قانون اساسی را برای آن در نظر بگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی، در پایان از گزارش ارایه شده توسط رئیس جمهور تشکر کرد و خواهان دقت نمایندگان درباره ملاحظات مطرح شده توسط رئیس جمهور و ارایه راه حل توسط آنها به ویژه رئیس و اعضای کمیسیون ویژه شد.
نظر شما