عليرضا خواجويي ، معاون حفظ و احياء ميراث فرهنگي استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر"، يادآورشد : محوطه فرهنگي - تاريخي اصفهان ، پل خواجو ، سي و سه پل ، مسجد جامع و بازارها ، سراها ، تيمچه و كاوانسراهاي تاريخي را در بر مي گيرد .
وي با تأكيد بر اينكه يكي از شرايط اوليه و اساسي ثبت جهاني و امكان ارائه پيشنهاد ثبتي ، طرح مديريت مشخص است ، گفت : اينكه بناهاي فوق تحت نظارت چه سازمان و يا مراكزي قرار دارند ، مهم ترين موردي است كه بايد رسيدگي و نتيجه قطعي حاصل شود ، چرا كه پيش از رسيدن به اين نتيجه ، امكان ثبت فضاي فرهنگي - تاريخي اصفهان ، به دليل مقررات يونسكو ممكن نخواهد بود .
وي ، شهرداري ، اوقاف و ميراث فرهنگي اصفهان را از ارگان هايي اعلام كرد كه به تناسب فعاليت ها و رسالتهاي خود حفظ ، نگهداري و در صورت لزوم مرمت و بازسازي بناهاي محوطه را بر عهده داشته و بر آنها نظارت دارند.
معاون حفظ و احياء ميراث فرهنگي استان اصفهان با تأكيد بر اينكه لازم است مراكز فوق به يك مديريت واحد برسند ، يادآورشد: تشكيل شورايي از مسئولان اين مراكز و نظارت واحد اين شورا بر محوطه فرهنگي - تاريخي نيز راهكاري است كه مي توان با تشكيل آن به مديريت واحد رسيده و امكان ثبت جهاني محوطه را فراهم كرد .
معاون حفظ و احياء ميراث فرهنگي استان اصفهان در ادامه تصريح كرد : تا زماني كه اين محوطه به مديريت واحدي نرسد ، امكان ثبت جهاني آن غير ممكن است .
گفتني است در جريان بيست و هشتمين اجلاس يونسكو در كشور چين كه به موضوع نقش جهان و تعديل ارتفاع جهان نما رسيدگي شد ، در سند تنظيمي از سوي اين اجلاس ، كشور ايران تشويق شده است تا به كوشش هاي خود براي نامزدي آثار فرهنگي الحاقي ديگر به اثر ثبت شده و جهاني ميدان امام ادامه دهد تا محور تاريخي شهر از جمله پل هاي تاريخي ، رودخانه زاينده رود و خيابان چهار باغ جنوبي نيز به اين مجموعه الحاق شده و در فهرست ميراث جهاني قرار گيرند .
معاون حفظ و احياء ميراث فرهنگي استان اصفهان در گفت و گو با " مهر " :
فقدان مديريت واحد ، مانع ثبت اصفهان در فهرست ميراث جهاني است
معاون حفظ و احياء ميراث فرهنگي استان اصفهان با تأكيد بر ارزشها و قابليت هاي فرهنگي محوطه فرهنگي تاريخي اصفهان ، ثبت جهاني اين فضا را ، بدون مديريت واحد و متمركز غير ممكن خواند.
کد خبر 97674
نظر شما