به گزارش خبرنگار مهر در کرج، هدف از برگزاری این کارگاه تامین ارقام درختان میوه و دستیابی به بهترین رقم برای کشور بوده است.
در این همایش اعلام شد: ثبت ارقام درختان میوه در کشور یکی از امور مهمی است که توسط وزارت جهاد کشاورزی به انجام رسیده است و اکنون ارقام خوبی از درختان میوه در کشور موجود است که قابل طرح در سطح جهان هستند.
از ابتدای سال 1387 در راستای اجرای قانون ثبت ارقام گیاهی و کنترل و گواهی بذر و نهال پروژه شناسایی، تهیه نقشه ژنتیکی و ثبت ارقام یا ژنوتیپ های برتر 13 محصول بومی باغی کشور شامل بادام، انار، انجیر، زردآلو، گردو، فندق، زیتون، خرما، گیلاس، گلابی، سیب، انگور و پسته با همکاری موسسات تحقیقاتی اصلاح و تهیه نهال و بذر بیوتکنولوژی خرما و میوه های گرمسیری و پسته در دانشگاه تبریز آغاز شده است.
بنابراین گزارش، در این پروژه 130 رقم از محصولات یاد شده در قالب 26طرح تحقیقاتی در دست مطالعه قراردارند که پس از تکمیل فرایند ثبت به عنوان هسته های اولیه تکثیر انبوه استفاده خواهند شد
با اجرای این طرحها گام مهمی در اجرای قانون ثبت ارقام گیاهی و کنترل و گواهی بذر و نهال با ساماندهی نهالستان ها و تولید نهال استاندارد و گواهی شده برداشته خواهد شد.
با توجه به اهمیت اجرای پروژه شناسایی، تهیه نقشه ژنتیکی و ثبت ارقام یا ژنوتیپهای برتر 13 محصول بومی باغی کشور، کارگاه آشنایی با نحوه اجرا، کنترل پیشرفت، ارزیابی اطلاعات و نتایج حاصل از انجام این پروژه ها با حضور روسای موسسات تحقیقاتی ذیربط، مجریان مسئول، مدیران دفاتر ستادی، معاونت تولیدات گیاهی و کارشناسان بخش اجرا به مدت دو روز در کرج برگزار شد.
در این کارگاه مدیران و کارشناشان تحقیقات محصولات باغی وزارت جهاد کشاورزی استانهای قم، هرمزگان، خراسان رضوی، ایلام، چهارمحال بختیاری، سمنان، کرمان، خوزستان، فارس، اصفهان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی شرکت داشتند.
نظر شما