به گزارش خبرگزاری مهر، نادر صنعانی رئیس هیئت مدیره شرکت گوهر تراشان با بیان اینکه صنعت گوهر تراشی بزرگ تر از صنعت خودرو سازی است، ایران را جزء 10 کشور برتر دنیا در بخش معادن سنگ برشمرد و گفت: تا این لحظه قادر نبودیم حتی یک تسبیح سنگی در ایران تولید کنیم اما با راه اندازی این کارخانه اکنون می توانیم در 11 رشته گوناگون و به صورت انبوه گوهرهای متنوع را تولید و به بازار مصرف عرضه کنم.
صنعانی با اشاره به تنوع رشته های گوناگون تراش سنگ و گوهردر این کارخانه، افزود: در حال حاضر ماهانه یک میلیون ساچمه های گوهرین، 6 تن اسلایس(ورقه های گوهرین) و 3 تن فستینگ (نگین تراشی) در این کارخانه تولید می شود. علاوه براین، تولید توپهای بزرگ گوهرین، تولید حلقه های گوهرین، تولید قطعات فرمینگ و مجسمه های گوهرین نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه 70 درصد از سنگها و کانی های شناخته شده جهان درایران موجود است، از وفور معادن فلورین در تمام کشور خبر داد و خاطر نشان کرد:هر تن از این سنگ با قیمت تا 250 هزار تومان خریداری و در کوره های ذوب آهن سوزانده می شود در حالی که با فرآوری این مقدار سنگ می توان به ارزش افزوده ریالی از 10 تا هزار برابری دست پیدا کرد چرا که هر گرم آن قیمتی بیش از یک دلار دارد.
وی معتقد است 70 میلیون ایرانی، 70 میلیون مولتی میلیاردر هستند از آن جهت که بر ذخایر غنی سنگ و گوهری نشسته اند که تنها20 درصد آن شناسایی و کشف شده است.
صنعانی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته هدف این است تا با توسعه این صنعت در سایر استان ها و شهرهای ایران در5 سال آینده زمینه اشتغال 100 هزار نفر فراهم شود.
در ادامه هم حمید مختاریان مدیر عامل گروه صنعتی گوهرتراشان به رقم سرمایه گذاری این پروژه اشاره کرد و گفت: میزان سرمایه گذاری صورت گرفته تاکنون 2/2میلیارد تومان است که مبلغ 680 میلیون تومان آن تسهیلات اعطایی از سوی بانک ملت بوده است.
مختاریان میزان اشتغال زایی کارخانه را در حال حاضر 40 نفر به طور مستقیم همرا با 700 ساعت آموزش ذکر کرد که به مرور قابل افزایش است.
وی با بیان اینکه شرکت گوهر تراشان در حال تدوین استانداردهای آموزشی در صنعت گوهر تراشی است، از استحصال 15 هزار متر زمین در کنار کارخانه برای راه اندازی آموزشگاه فنی-حرفه ای گوهر تراشی خبر داد و افزود: در ابتدا دو رشته «شناخت گوهر» و «ساخت ماشین آلات گوهر تراشی» در این آموزشگاه تدریس خواهد شد.
مختاریان آغاز به کار کارخانه گوهر تراشی ایران را تنها افتتاح یک خط تولید ندانست بلکه اعتقاد دارد راه انداری این کارخانه در واقع افتتاح ورود صنعت گوهر تراشی به ایران است.
کاظم جلالی عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در مراسم افتتاح نخستین کارخانه گوهر تراشی ایران از ورود یک صنعت جدید به ایران خبر داد و معادن سنگ و گوهر ایران را سرمایه های خفته کشور برشمرد.
جلالی با اشاره به این که توان اشتغال زایی یک کارخانه فولاد فقط 150 نفر است گفت:چنان چه قرار است اشتغال را بر پایه تفکر توسعه دهیم باید به سراغ صنایع کوچک برویم تا قابلیت خانگی شدن داشته باشند.
نماینده مردم شاهرود در مجلس با بیان این که صنایع کوچک و خانگی با اندکی سرمایه قابل تحقق است،خاطر نشان کرد:صنعت گوهر تراشی از جمله صنایعی است که قابل خانگی شدن دارد و تنها از این مسیر است که می توان ثروت بزرگ ایرانیان را احیاء کرد.
نظر شما