۱۸ آبان ۱۳۸۸، ۱۵:۰۸

سید محمد حسینی:

صدور مجوزها تحرک و سرعت می‌گیرد

صدور مجوزها تحرک و سرعت می‌گیرد

سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تودیع و معارفه معاون قبلی و جدید مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در سخنانی از ایجاد تحرک و سرعت در زمینه صدور مجوزها خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد حسینی  گفت: علیرضا ملکیان که پیش از این مسئولیت معاونت مطبوعاتی بر عهده ایشان بود در این دوره عملکرد خوبی داشتند و در حال حاضر هم مسئولیت مشاور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد برعهده ایشان قرار دارد و همچنین از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشنهاد رایزنی فرهنگی ایران در اتریش را دارند.

وی ادامه داد: آشنایی محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی جدید وزارت ارشاد با حوزه رسانه و مطبوعات نیز به سالهای دور برمی گردد. وی همچنین سابقه 20 سال حضور در خارج از کشور و فعالیت فرهنگی در مطبوعات اسلامی چون "القیام" اتریش و "الفجر" هامبورگ را دارد. عملکرد ایشان در همین چند روز قبول مسئولیت نشان می دهد که ارتباط خوبی با رسانه‌ها خواهند داشت. وی در همین ابتدای کار از 15 روزنامه و خبرگزاری بازدید کرده و این نشان از تعامل مثبت با رسانه ها به ویژه با اعضای تحریریه ها دارد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگر صحبتهایش گزارشی اجمالی از فعالیتهایش در وزارت متبوع بیان کرد: از ابتدای فعالیتم و در دو ماه اخیر دو جلسه با هیئت نظارت بر مطبوعات داشتیم و همچنین در این فاصله 74 مورد صدور مجوز نشریه و 33 مورد تغییر وضعیت در مجوزهای قبلی  داشتیم و هدف ما ایجاد تحرک و سرعت با تاکید بر محتوا و ارتقای کیفی در زمینه صدور مجوز رسانه هاست.

حسینی تصریح کرد: البته در این فاصله 2 تا 3 مورد توقیف و لغو مجوز هم از سوی هیئت نظارت داشتیم که باید به این نکته توجه شود که در این هیئت نماینده وزارت ارشاد تنها یک عضو است و تنها یک رای دارد. توجه به این نکته ضروری است که وزارت ارشاد وظیفه نظارت بر عملکرد مطبوعات را برعهده دارد و وقتی یک روزنامه در صفحه اولش خلیج عربی می نویسد باید این مسئله مورد رسیدگی قرار گیرد.

گاهی در مورد لغو مجوزها مظلوم نمایی می شود

وی افزود: گرچه مسئله آزادی مطبوعات یک اصل است ولی همه اصول و ارزشها در آزادی نیست و رعایت حیثیت و کرامت افراد، آرامش روانی افراد و جامعه، امانتداری، انصاف، عدالت و .. مسایلی است که رسانه ها باید خود را ملزم به رعایت آنها بدانند تا جامعه به رشد و شکوفایی برسد. اگر به بهانه آزادی بیان دیگر اصول زیرپا گذاشته شود زیان جامعه را در پی خواهد داشت.

وزیر ارشاد تاکید کرد: اگر تمسخر و توهین باب شود جامعه دچار آسیب می شود و وظیفه ارشاد در مقابل مطبوعات این است که همه این موارد را در کنار همدیگر ببیند. گاهی در مورد توقیفها و لغو مجوزها مظلوم نمایی می شود که به یکباره این برخوردها رخ داده ولی من در موردی پیگیری کردم و دیدم به رسانه ای 19 بار تذکر داده شده که در حیطه خاص مجوزش فعالیت کند ولی آن رسانه همچنان وارد حیطه های دیگر  شده است.

حسینی نگاه وزارت ارشاد به مطبوعات را نگاه حمایتی توصیف کرد و گفت: هدف ما توسعه مطبوعات، افزایش تعداد روزنامه‌ها و خوانندگان روزنامه است که این امر با اعتمادسازی در بین مخاطبان رخ می دهد. در حال حاضر تیراژ مطبوعات مطلوب نیست و مطبوعات ما پایگاه مناسبی بین مخاطبان ندارند که این مسئله باید آسیب شناسی شود و این امر هم با همکاری مشترک وزارت ارشاد و مطبوعات محقق می شود.

وی در بخش دیگر سخنانش با تشکر از محمدهادی همایون رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: آقای همایون به دلیل برعهده داشتن مسئولیت معاونت آموزشی دانشگاه امام صادق(ع) اصرار داشتند که از سمت خود کناره گیری کرده و به طور متمرکز در دانشگاه مشغول شوند که با نظر ایشان موافقت شد. دکتر مرندی که جایگزین ایشان در پژوهشگاه شده دارای سابقه پژوهشی در دانشگاه بهشتی، مجلس و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه پیام نور است.

وزیر ارشاد با انتقاد از اینکه تا کنون همکاری کافی بین پژوهشگاه و وزارتخانه وجود نداشته تصریح کرد: پژوهشگاه قوه عاقله و مرکز اندیشه وزارتخانه است که باید طرحهای کوتاه، میان و بلند مدت را تدوین و در اختیار وزارتخانه قرار دهد و در دولت دهم که رویکرد فرهنگی است این عملکرد باید قویتر و سریعتر پیگیری شود. تنها پژوهش برای پژوهش کافی نیست و طرحهای پژوهشگاه باید کاربردی باشد. خروجی پژوهشگاه برای ما معیار سنجش است و گرچه کار پژوهش یک روند طولانی مدت است ولی باید سرعت عمل در این حوزه بیشتر شود.

عملکرد قرآنی ما باید به فراتر از مرزها برود

حسینی در بخش دیگر با اعلام تودیع محمدعلی خواجه پیری معاون توسعه و ترویج فعالیتها قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی حجت الاسلام حمید محمدی به جای وی گفت: تا کنون فعالیتهای قرانی در کشور ما متصدیان مختلفی داشته ولی در تازه ترین تغییرات در این حوزه مسئولیت وزارت ارشاد سنگین تر شده و مشخصا سه وزارتخانه آموزش و پرورش، علوم تحقیقاتو فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی امور قرآنی کشور شده اند و این وزارت ارشاد است که باید در قبال دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مسائل قرآنی پاسخگو باشد.

این مقام فرهنگی عنوان کرد: عملکرد ما در زمینه امور قرآنی باید به گونه ای باشد که فراتر از مرزهای خودمان را ببینیم که حجت الاسلام محمدی به دلیل فعالیتش در خارج از کشور در این زمینه مثمرثمر خواهد بود.

وی همچنین با واگذاری مسئولیت مدیر کلی روابط عمومی وزارت ارشاد به حمیدرضا فرزاد و تشکر از زحمات ناصر بهرامی ‌راد که پیش از این مسئولیت این حوزه را برعهده داشت گفت: مدیر باید در تصمیمگیری سرعت عمل داشته باشد و به دنبال راهکار برای مشکلات و مسایل باشد و از کارمندانش حمایت کند.

 حسینی ادامه داد: وقتی یک کارمندی دچار رخوت شده و انگیزه کار ندارد و وضعیت فعلی خود را با فعالیت در شغل آزاد مقایسه می کند ما هم اصراری به حفظ وی نداریم به زودی هم فراخوانی در سطح ملی می دهیم و از کارمندان می خواهیم اگر علاقمند هستند می توانند خود را بازخرید یا بازنشسته کنند. ما هم همه حق و حقوق آنها را پرداخت می کنیم.

وزیر ارشاد تاکید کرد: وضعیت صدور مجوزهای فرهنگی باید تسریع شود. تا کی باید ما بشنویم که در ادارات مسئولان پاسخگوی مردم نیستند هر فردی که توان کار سنگین و سرعتی ندارد می تواند برود. ما بدنه چابک می خواهیم و برای جذب چنین نیروهایی هم فراخوان خواهیم داد.

ادغام معاونت مالی اداری با معاونت برنامه ریزی

وی با اعلام اینکه به زودی معاونت اداری مالی وزارت ارشاد  با معاونت برنامه ریزی ادغام می شود بیان کرد: ما  باید کارهای زیادی در حوزه فرهنگ  انجام دهیم که نیاز به بودجه دارد و نگاه مسئولان عالی رتبه هم باید این باشد که اعتبارات لازم را در اختیار فرهنگ قرار دهند ولی از این سو نیز ما باید شایستگی های خود را نشان دهیم.

حسینی تصریح کرد: ما در این مسیر از بخش خصوصی حمایت خواهیم کرد. مدیران ما باید بدانند که همیشه زیر ذره بین هستند و اگر بخواهند منافع شخصی خود را در نظر بگیرند در برخورد با آنها ملاحظه نخواهیم کرد. اگر معاونی یا مدیری خودش موسسه خصوصی دارد یا مثلا شرکت فیلمسازی دارد حالا که در وزارتخانه مشغول است باید از آنجا جدا شود. 

پس از پایان صحبتهای وزیر ارشاد، علیرضا ملکیان معاون قبلی مطبوعاتی و مشاور فعلی مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد، محمدعلی رامین معاون فعلی مطبوعاتی، پرویز کرمی مدیر کل سابق دفتر حوزه وزارتی و مشاور اجرایی فعلی وزیر ارشاد، ناصر بهرامی راد مدیر سابق روابط عمومی وزارتخانه، محمدهادی همایون  رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، محمدرضا مرندی رئیس جدید پژوهشگاه، حجت‌الاسلام محمدی مدیر فعلی مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی، علیقلی امیر احمدی مشاور ارشد وزیر ارشاد، محمد مهدی فداکار معاون اداری مالی امور استانها، هاشم داداش پور مدیر کل جدید حوزه وزارتی با حضور بر سن مورد تجلیل قرار گرفته و مسئولان جدید به طور رسمی مسئولیتهای خود را تحویل گرفتند.

در این مراسم خواجه پیری مدیر سابق مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی و حمیدرضا فرزاد حضور نداشتند.

 در حالیکه عده ای از حضار سالن را ترک کردند محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد  پشت تریبون قرار گرفت و در یک جمله اشاره کرد: من آمده‌ام که به اهالی مطبوعات بگویم همه شما را دوست دارم.

این جمله معاون وزیر بهانه ای شد که خبرنگاران در پایان مراسم گفتگوی مفصلی با وی داشته باشند و او نیز با صبوری به سوالات متعدد پاسخ گفت.

کد خبر 979956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha