احمد هاشمیان با تاکید بر تابعیت فدراسیون فوتبال از قوانین و آیین نامههای فدراسیون بینالمللی این رشته (فیفا) در زمینههای مختلف حتی دوپینگ به خبرنگار مهر گفت: البته قوانین کلی فیفا و وادا تفاوت آنچنان زیادی با یکدیگر ندارند اما از نظر تشکیلات ساختاری و سازمانی، فیفا برای خود تفاوتهایی قائل شده و همه کشورهای عضو را هم به تبعیت اجباری از آن دعوت کرده است.
وی با اشاره به اینکه هر نهادی که مسئولیت مبارزه با دوپینگ فوتبال را بر عهده بگیرد باید آئیننامه فیفا را اجرا کند، ادامه داد: آییننامه فدراسیون بینالمللی فوتبال خیلی گسترده بوده و اجرای آن نیازمند تمهیداتی خاص است. ستاد ملی مبارزه با دوپینگ اگر قوانین آییننامه فیفا را در کار خود لحاظ کرده و به آن عمل کند مشکلی برای مدیریت دوپینگ فوتبال پیدا نمیکند اما حتی در این صورت هم نقش فدارسیون فوتبال در ارتباط با کنترل دوپینگ به قوت خود باقی میماند.
رئیس کمیته پزشکی و ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال در توضیح این مطلب تصریح کرد: فیفا بدون توجه به اینکه کدام نهاد مسئول کنترل دوپینگ فوتبال است فقط با فدراسیون فوتبال آن کشور ارتباط داشته و مدیران آن فدراسیون را مسئول پاسخگویی به خود میداند. فکر میکنم این موضوع کاملا بدیهی و منطقی هم باشد. چون فیفا به عنوان یک نهاد بینالمللی هیچ ارتباط سازمانی با نادو ندارد که از آن توضیح بخواهد.
هاشمیان با بیان اینکه شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ سال گذشته با اطلاع کامل از این موارد تصمیم به واگذاری اختیارات دوپینگ فوتبال به فدراسیون این رشته کرد، اظهار داشت: هیچ ابایی نداریم از اینکه اختیارات ما در مورد مبارزه با دوپینگ سلب شده و مجددا به نادو واگذار شود. اما اینکه نادو مجری باشد و فدراسیون پاسخگو خواه ناخواه موجب بروز مشکلات زیادی میشود. با وجود قوانین فیفا مدیریت دوپینگ فوتبال ایران برای نادو دشوار است.
وی تاکید کرد: پیشنهاد شخصی من این است فعالیتهای مبارزه با دوپینگ فوتبال به همین صورت توسط فدراسیون دنبال شود تا برای نادو هم دغدغههای جدید شکل نگیرد. پرونده کاری ما در این یک سال گذشته هم نشان میدهد که میتوانیم از عهده ادامه انجام این کار برآییم یا نه؟ در عین حال مطئمنم میتوانیم همچنان عهدهدار این ماموریت باشیم.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال یادآور شد: در این مدت پس از صرف کردن زمان و انرژی زیاد برای به روز کردن آییننامه داخلی فدراسیون و انطباق آن با آییننامه فیفا فعالیتهای خود را در چارچوب آییننامه جدید و ملی خود آغاز کردیم. هر چند در سال 2009 مجبور شدیم مجددا آییننامه موجود را بر اساس آییننامه جدید و 124 صفحهای فیفا مورد بازنگری قرار دهیم.
وی با اشاره به فعالیتهای کمیته پزشکی و ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال طی یک سال اخیر افزود: در لیگ 87 تعداد 124نمونهگیری داشتیم که تنها نتیجه دو نمونه مثبت اعلام شد. ورزشکاران دوپینگی از شاغلین در رقابتهای لیگ برتر و دسته اول بودند که پس از چند جلسه رسیدگی به پرونده آنها و تشکیل کمیته استیناف، در نهایت محرومیت آنها اعلام شد.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه پروندههای نیمه کاره گذشته نیز در این مدت مورد رسیدگی قرار گرفت، یادآور شد: تا امروز که هنوز یک هفته از رقابتهای نیم فصل لیگ برتر88 باقی مانده است حدود 40 تست دوپینگ از بازیکنان گرفته شده که فعلا نتیجه 14 نمونه منفی بوده است.
وی در این زمینه به ارائه آماری از فدراسیون بینالمللی فوتبال اشاره کرد و گفت: طبق اعلام فدراسیون بینالمللی فوتبال 208 کشور عضو فیفا در سال 2008 در مجموع 33 هزار و 445 تست دوپینگ داشتهاند. با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه میرسیم که به طور میانگین هر عضو فیفا در طول یک سال ورزشی حدودا 161 نمونه داشته است. اگر همین موضوع را شاخص برای ارزیابی قرار دهیم به این نتیجه میرسیم که آمار ما با متوسط دیگر کشورها فاصله زیادی نداشته است.
هاشمیان خاطرنشان کرد: در مجموع تلاش کردیم که رسالت خود را در مقابل مسئولیتی که برای مبارزه با دوپینگ بر عهده گرفتهایم، انجام دهیم. معتقد نیستم که ایدهآل بودیم اما در عین حال اعتقاد دارم با فعالیتهای صورت گرفته که حجم آن کم هم نبود فوتبال کشورمان از نظر دوپینگ سالی آرام و بدون دغدغه را سپری کرد و این یک امتیاز بزرگ برای کمیته پزشکی و ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال به حساب میآید.
وی تاکید کرد: ما با مجموع بضاعتی که داریم صادقانه کار کردیم تا رسالت خود را در قبال مبارزه با دوپینگ به خوبی انجام دهیم. ضمن اینکه طبق آمار فعالیتهای کمیته پزشکی و ضد دوپینگ فوتبال یک پنجم نادو است در حالیکه امکانات ما در این حد نیست.
"اما آقای هاشمیان چرا در این مدت کارنامه فعالیتهای انجام شده خود را به صورت مکتوب در اختیار نادو قرار ندادید؟"
هاشمیان در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر اظهارداشت: شخصا به عنوان رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال هیچ نامهای دراین زمینه دریافت نکردم وگرنه تمام آنچه در زمینه مبارزه با دوپینگ انجام داده بودیم را به طور کامل به نادو گزارش میدادم. اصلا دلیلی برای پرهیز از این کار و کوتاهی در همکاری با نادو نمیبینم.
نظر شما