به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدمهدی قادری(مدیر کانون موسیقی آسمان)، امیر عباس ستایشگر(نماینده مجله هنر و موسیقی) و کیوان فرزین(مدیر مسئول مجله فرهنگ و آهنگ) در مورد فعالیت های این کانون در نشست امروز در مجموعه آسمان به ارائه توضیحاتی پرداختند.
قادری در ابتدای این نشست ضمن تشریح اهداف کانون موسیقی آسمان گفت: آغاز فعالیت این کانون به تابستان 87 باز می گردد که طی مذاکراتی که با فرهنگستان هنر شکل گرفت و قرار شد ضمن مطالعه اهداف فرهنگستان، برنامه هایی را در حوزه موسیقی تدارک ببینیم.
وی در ادامه افزود: برای این موضوع تیمی شکل گرفت که طرح اولیه عملیاتی کردن این برنامه را پس از مطالعات فراوان تدوین کرد و قرار شد که بودجه آن از سوی فرهنگستان تامین شود. اما در بودجه سال جدید فرهنگستان هنر اتفاقاتی افتاد که تامین بودجه این طرح مقدور نبود. از این رو ما به بازنگری دوباره طرح پرداختیم تا این بار با توجه به خود کفا بودن کانون موسیقی برنامه ای را تدوین کنیم.
مدیر کانون موسیقی آسمان همچنین تصریح کرد: طبق طرح اولیه ما کارگزار فرهنگستان بودیم اما در طرح ثانویه ما مستاجر فرهنگستان شدیم و از این رو می بایست نگاه در آمدزایی نیز داشته باشیم. به همین دلیل ما برنامه هایمان را در چهار حوزه متمرکز کردیم که تا حدودی نیز بخش اقتصادی نیازهای کانون تامین شود.
سید محمدمهدی قادری در مورد این برنامه ها گفت: بخش اول این برنامه ها به برگزاری کنسرت های پژوهشی مربوط می شود که اولین آن 7 و 8 آبان برگزار شد. در این کنسرت ها ضمن اجرای کنسرت به بحث و گفتگو و بررسی اثر اجرا شده پرداخته می شود. از دیگر برنامه های کانون می توان به نمایش و بررسی فیلم اپراهای معروف جهان اشاره کرد. سومین بخش برنامه های ما به برگزاری مستر کلاس هایی مربوط می شود که توسط اساتید داخلی و خارجی برگزار خواهد شد. بخش چهارم نیز مربوط به برگزاری کارگاه های آموزشی است.
وی همچنین افزود: عضو گیری کانون در حال حاضر مشغول انجام است که من باید این نکته را اضافه کنم که ماموریت کانون موسیقی و فرهنگستان هنر پرداختن به بخش نخبه جامعه است که در عرصه تولید هنر نقشی فعال خواهند داشت.
کیوان فرزین(مدیر مسئول مجله فرهنگ و آهنگ) در ادامه این نشست با اشاره به مشکلات پرداختن به جریان موسیقی جدی در ایران گفت: از جمله مشکلات فعالیت در حوزه موسیقی جدی این است که تا کنون ما نتوانسته ایم جایگاهی برای این نوع موسیقی تعریف کنیم.
وی همچنین ادامه داد: بخش دیگر این مشکلات به متولیان امر به خصوص در بخش مدیریتی باز می گردد که متاسفانه هیچ آشنایی با موسیقی ندارند و به طور طبیعی نیز نمی توانند شناخت صحیحی از موسیقی جدی داشته باشند. از این رو است که در ارزشگذاری هایشان نیز دچار اشتباه می شوند و به همان ترتیب در اعمال حمایت نیز به راه اشتباه می روند.
فرزین همچنین تصریح کرد: ما در فرهنگستان هنر این بخش مغفول مانده موسیقی را که کمتر به آن توجه می شود مورد حمایت قرار می دهیم و به نوعی این را وظیفه اصلی خود می دانیم.
امیر عباس ستایشگر(نماینده مجله هنر و موسیقی) نیز در ادامه نشست با تاکید بر نقش کانون موسیقی در حمایت از جریان موسیقی جدی در کشور گفت: کانون موسیقی در واقع قرار است کاری را انجام دهد که وظیفه متولیان هنر است. متاسفانه دولت به جای اینکه به حمایت از جریان فرهنگ ساز و جدی موسیقی کشور بپردازد تمام توان خود را در بخش ممیزی صرف می کند.
وی همچنین افزود: تشکیل کانون موسیقی آسمان و عضو گیری آن که قرار است به شکل کلوپ عمل کند یک اتفاق نادر در کشور ما است که تا کنون نمونه آن را شاهد نبوده ایم و امیدواریم بتوانیم از جریان موسیقی جدی حمایت کنیم.
نظر شما