۱۹ آبان ۱۳۸۸، ۸:۴۵

اظهارات و تصمیمات مسئولان برای تغییر کنکور از 84 تا 88/ چرخه کنکوری!

اظهارات و تصمیمات مسئولان برای تغییر کنکور از 84 تا 88/ چرخه کنکوری!

بررسی سرنوشت کنکور از سال 84 تا 88 نشان می دهد که این آزمون بزرگ با وجود تصویب قانونی برای حذف آن همچنان با ایده های مختلفی در اجرا روبروست به طوری که مجددا طرح برگزاری چند کنکور در سال که در سال 84 بر روی آن تاکید شد مطرح شده است.

8 آذر 84 
برگزاری دو کنکور در سال

به گزارش خبرنگار مهر، اولین بار چهار سال گذشته محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وقت از بررسی ساماندهی کنکور خبر داد و همزمان مجلس نیز طرح ساماندهی پذیرش دانشجو را مطرح کرد اما حسن خالقی معاون آموزشی سابق وزارت علوم چندی بعد در همان سال رسما بحث تغییر در نحوه پذیرش دانشجو را عنوان کرد و از برنامه ریزی وزارت علوم برای برگزاری دو کنکور در سال خبر داد.

معاون آموزشی آن وقت وزارت علوم در گفتگو با مهر از ایجاد کمیته ای تحت عنوان بازنگری نظام پذیرش دانشجو در وزارت علوم خبر داد و گفت: نحوه گزینش دانشجو بر اساس نتایج آزمون سراسری که دو بار در سال برگزار می شود و با احتساب سوابق تحصیلی دانش آموز صورت می گیرد.
 
سال 1384
برگزاری دو کنکور در سال

محمد مهدی زاهدی وزیر علوم وقت نیز در آن زمان با اشاره به نگرانیهای داوطلبان و خانواده های آنها یکی از راهکارهای کاهش استرس و فشار روحی داوطلبان را برگزاری دو کنکور در سال عنوان کرد.

وی درباره جزئیات طرح نحوه پذیرش دانشجو و ساماندهی پذیرش نیز  به مهر گفته بود: شرایطی فراهم می شود تا از داوطلبان در دروسی که به صورت ملی برگزار می شود آزمون مجدد گرفته شود.

سال 1385
بررسی تجمیع کنکورهای دانشگاه آزاد و سراسری

چهار سال گذشته همچنین بحث مداخله معدل و سابقه تحصیلی دانش آموزان در کنکور و تجمیع کنکورهای آزاد و سراسری نیز برای اولین بار توسط وزارت علوم رسما اعلام شد.

سال 1385: ارائه طرح ساماندهی کنکور از سوی وزارت علوم به شورای عالی انقلاب فرهنگی

وزارت علوم طرح مربوط به ساماندهی کنکور را برای تأیید به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده بود اما کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که طرح نحوه پذیرش دانشجو را مطرح کرده بود، اعلام کرد طرح جدید ساماندهی کنکور باید به صورت طرح یا لایحه از مجلس یا دولت استخراج و تصویب شود و از دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شود.

سال 1385
تصویب طرح ساماندهی کنکور توسط مجلس

بدین ترتیب کلیات طرح ساماندهی کنکور مجلس در سال 85 به تصویب رسید و مجلس آن را در اولویت مطرح شدن در صحن علنی مجلس قرار داد.

این طرح در راستای حذف کنکور بود و اعضای کمیسیون آموزش که مبدع آن بودند هدف آن را برگزار نکردن کنکور چه به صورت تجمیعی کنکورهای آزاد و سراسری و چه به صورت تفکیکی اعلام کرده بودند این در حالی بود که وزارت علوم بر برگزاری کنکورهای تجمیع شده و تأثیرگذاری سوابق تحصیلی در کنکور تأکید داشت.

سال 1386
ابلاغ قانون حذف کنکور

به تدریج پس از کشمکشهای دولت و مجلس بر سر ساماندهی پذیرش دانشجو، طرح دولت مغلوب شد و طرح مجلس با اصرار بر حذف کنکور در سال 90 و جایگزینی سوابق تحصیلی در سال 86 به تصویب نمایندگان مجلس و تأیید شورای نگهبان رسید دولت پس از تأیید و ابلاغ قانون از سوی مجلس در پایان سال 86 قانون حذف کنکور را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد.

سال 1388 
درخواست برای تاخیر در اجرای قانون حذف کنکور

از زمان ابلاغ به دستگاههای اجرایی تاکنون که کنکور 89 را در پیش رو داریم، هیچ اقدام جدی در زمینه اجرای قانون حذف کنکور صورت نگرفته و تنها تفاوت کنکور این سالها تأثیر 15 درصدی سوابق تحصیلی بوده است. این روزها نیز مسئولین اجرایی مرتبط با این قانون، رسما از به تأخیر افتادن حذف کنکور سخن می گویند.

علاوه بر این آخرین اخبار در زمینه پذیرش دانشجو در دانشگاهها پس از پرداختن به تأخیر حذف کنکور از سوی کامران دانشجو- وزیر علوم دولت دهم مطرح شده است.

آبان سال 1388
برگزاری چهار کنکور در سال

 وی چند روز گذشته پیشنهاد خود را برای ساماندهی پذیرش دانشجو، برگزاری کنکور به صورت فصلی و 4 بار در سال مطرح کرد.

به نظر می رسد اجرای قانون مصوب مجلس مشکلات و پیچیدگی های بسیاری دارد و تصویب آن در مجلس از ابتدا با شتابزدگی و بدون در نظر گرفتن این مشکلات بوده به طوریکه هم اکنون دستگاههای اجرایی که با این مشکلات از نزدیک دست و پنجه نرم می کنند اجرای آن در سال 90 را غیر ممکن می دانند و از سوی دیگر وزارت علوم می خواهد پس از گذشت 4 سال مجددا به طرح سابق خود در خصوص پذیرش دانشجو یعنی برگزاری کنکورهای متعدد در طول سال بازگردد.

سالانه بسیاری از این طرح ها و برنامه ها مطرح، بررسی و به تصویب می رسند که اخبار آن منتشرمی شود و دلمشغولیهای را برای جامعه هدف به ارمغان می آورد اما در نهایت یا اجرایی نمی شوند و یا در اجرای آن مشکلاتی به وجود می آید و دوباره طرح، برنامه و مصوبه جدیدی خبرساز می شود.

سال 1388 تا ...
گردش طرحها و برنامه ها و دلمشغولی داوطلبان کنکور

در کشور ما که اغلب دانش آموزان آن یا به اجبار و یا با میل درونی، رویای ورود به دانشگاه را در سر می پرورانند و در این سن و سال انتخابهای کمی برای ادامه مسیر زندگی دارند، مطرح کردن چنین طرح هایی و تعلل یا تغییر در اجرای آن، علاوه بر مشکلات خاص راهیابی به دانشگاه، دغدغه های جدیدی را برای آنها ایجاد می کند که به نوبه خود مشکل آفرین است. همین امر ضرورت پرداختن جدی مسئولین امر به تعیین تکلیف دقیق تر و شفاف سازی بیشتر در خصوص نحوه پذیرش دانشجو در سالهای آینده را به دور از شتابزدگی و رقابتهای بین دستگاهی ایجاب می کند.

کد خبر 980347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha