به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، این نگاه که هر جوان بیکار باید برای یافتن شغلی مناسب به کارهای اداری و پشت میز نشینی توجه کند بسیار بین جامعه ما غالب شده است در حالیکه با یک نگاه بسیار ساده می توان به این نتیجه رسید که ظرفیت اینگونه مشاغل برای جذب نفرات جدید در سراسر کشور تکمیل شده است.
به همین دلیل دولت باید بستر لازم برای توسعه صنایع کوچک به خصوص در شهرکهای صنعتی بیش از گذشته برای جوانان و کارآفرینان کار ایجاد کند تا شاهد افزایش کارهای مولد در بخش صنعت و کاهش جمعیت بیکار در کشور به خصوص در استان خوزستان باشیم.
خوزستان بزرگترین استان نفت خیز کشور است اما جوانان استان از این موهبت خدادادی چندان استفاده ای نکرده اند چرا که اکثر شرکتهای بزرگ نفتی موجود در استان با پسوند ملی نام برده می شوند و مجبور هستند که مزیتهای خود را به صورت ملی توزیع کنند و این باعث شده در سالهای اخیر همواره شاهد این موضوع باشیم و برای جبران این امر تنها راه حل این مشکل توجه خاص به بخش صنعت به خصوص صنایع کوچک است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان در همین خصوص به حمایت از واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها به منظور توسعه این بخش تاکید کرد و گفت: با توسعه صنایع کوچک می توان به روند مطلوب توسعه و بالندگی در استان دست یافت.
رضا طاهری با بیان اینکه خوزستان به عنوان سومین استان صنعتی کشور به شمار می آید و این در حالیست که در گذشته سرمایه گذاری در این بخش به صورت چشمگیر صورت نمی گرفت، افزود: در گذشته علاوه بر اینکه سرمایه گذاری در بخش صنعتی استان نمی شد، کارخانجات دولتی مستقر در استان در سطح کشور خدمات ارائه می دادند.
رئیس هئیت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با یادآوری جایگاه اول خوزستان در بخش صنعت و صادرات در سطح کشور در گذشته، به مزیتهای بالقوه و منحصر به فرد استان در تمامی بخشها به ویژه صنعت اشاره کرد و افزود: این در حالیست که تا کنون از این مزیتها استفاده مطلوبی نشده است.
طاهری در ادامه با تاکید بر رونق بخشیدن به شهرکهای صنعتی استان به کمبود اعتبارات استانی برای این بخش نیز اشاره کرد و گفت: در دهه اخیر خوزستان اولین استان دریافت کننده اعتبارات صنعت در سطح کشور بوده است.
وی در عین حال از حمایت وزیر صنایع برای توسعه بخشیدن به شهرکهای صنعتی استان خبر داد و یکی از دغدغه های مدیریتی شرکت شهرکهای صنعتی استان را ساماندهی شهرکها واحدهای موجود صنعتی اهواز به ویژه شهرک صنعتی شماره 3 اهواز دانست.
وی در بخش دیگر سخنان خود در این دیدار با بیان اینکه با وجود تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی اما این بخش تا کنون نارضایتی های را داشته است، افزود: توسعه پایدار استان خوزستان مستلزم حمایت از صنایع کوچک و رفع مشکلات صاحبان آنها است چرا که واحدهای صنعتی در ایجاد اشتغال پایدار تاثیر بسزایی دارند.
وی با اشاره به وضعیت موجود شهرک صنعتی شماره 3 اهواز از روند کاری برخی بخشهای زیر ساختی ابراز گله کرد و گفت: تامین برق این شهرک و استقرار پست برق، تامین آب و احداث جاده دسترسی و پل بر روی نهر مالح یکی از اولویتهای کاری است.
طاهری با تاًکید بر انعکاس این مشکلات به مسئولان ارشد استانی خاطرنشان کرد: احداث نهر مالح و عدم تحقق وعده احداث پل بر روی آن که در ورودی شهرک است خسارتهایی را متحمل واحدهای صنعتی کرده است در حالیکه تعهد ساخت این پل از سوی پیمانکار در مهر ماه سال جاری داده شده بود.
در حال حاضر چندین طرح مربوط به صنایع کوچک در خوزستان در دست ساخت هستند که در صورت بهره برداری از آنها برای 25 هزار و 934 نفر زمینه شغل فراهم می شود و جمع اشتغال به وجود آمده در استان در بخش صنایع کوچک مستقر در شهرکهای صنعتی به 40 هزار و 616 نفر خواهد رسید.
استان خوزستان در حال حاضر دارای 33 شهرک صنعتی و 34 ناحیه صنعتی مصوب و در 27 شهرک و 11 ناحیه صنعتی نیز زمین در حال واگذاری است.
نظر شما