مروان العیاصره روزنامه نگار و تحلیلگر روزنامه الوقت در باره اهمیت خلیج فارس و موانع موجود بر سر ایجاد یک صلح پایدار در آن به خبرنگار مهر در منامه گفت : این مسئله را نمی توان کتمان کرد که این منطقه همواره مملو از حوادث سیاسی و اقتصادی بزرگ بوده است. البته از نظر سیاسی این منطقه اهمیت بالاتری دارد. خلیج فارس منطقه ای است که قریب به 7 هزار سال مرکزی مهم در زمینه تجاری و ناوگان دریایی بوده است.
"همچنین با صرفنظر از مسئله عربی یا ایرانی بودن آن، البته با توجه این مسئله که ایرانی بودنش به واقعیت نزدیک تر است؛ خلیج فارس همواره آبستن حوادث سیاسی و نظامی بزرگ بوده است. از سوی دیگر اهمیت این منطقه این است که به گذرگاه صادرات نفت و گاز به جهان تبدیل شده است."
مروان العیاصره روزنامه نگار و تحلیلگر روزنامه الوقت بحرین
وی افزود: غرب نیز با درک این اهمیت استراتژیک خلیج فارس ، همواره در پی استیلای سیاسی و اقتصادی بر آن بوده است. مسئله ای که با وجود جمهوری اسلامی ایران در منطقه به عنوان قدرتی منطقه ای - جهانی تحت تاثیر قرار گرفته، و آنان از این مسئله واهمه دارند.
این روزنامه نگار بجرینی افزود: نگاه غرب به خلیج فارس نگاهی صرف اقتصادی نیست، بلکه آنان به این منطقه نگاهی استعماری داشته و آن را از خود می دانند. اینجاست که منطقه در برابر چالشی خطرناک قرار می گیرد، که ضرورت هم پیمانی و وحدت منطقه ای میان ایران، اعراب و ترکیه را یادآور می شود.
"از طرفی باید به این مسئله اذعان کرد که غرب همواره مصلحت خود را در ناآرامی خلیج فارس می داند، تا بتواند از طریق آن به منابع غنی منطقه دست یابد. غرب در این مسئله تفرقه افکنی و اختلاف میان کشورها را برای رسیدن به مصالح خود در دستور کار قرار داده است. مشکل اصلی اعراب این است که همچنان به عواقب موضع پیروی کننده خود از غرب پی نبرده اند، در مقابل ایران با دیدی روشن نسبت به نقشه سیاسی منطقه و مصالح غرب در آن، همواره در صدد افزایش نقش و قدرت خود در خلیج فارس ( به جای هر گونه قدرت دیگری) بوده است و باید به این مسئله اذعان کرد که ایران قدرتی است که حتی غرب توانایی دست اندازی به مصالح آن را ندارد. اعراب در این مسئله نیز با واهمه از آمریکا و غرب همواره دنبال روی آنان بوده اند."
این روزنامه نگار و تحلیل گر در رابطه با همکاری منطقه ای و تاثیر درآن در حل اختلافات می گوید: شکی در این مسئله نیست که همکاری منطقه ای کلید حل مشکلات و چالش های خلیج فارس است. اعراب باید بدانند که سیر در راههای پر پیچ و خطر نتیجه ای جز جنگ و رسیدن غرب به مصالح خود در خلیج فارس ندارد. غرب هرگز در این مسئله به مصالح اعراب توجهی ندارد و سالهای زیاد پشت سر گذاشته نیز خود موید این مطلب است.
وی گفت: بر این اساس باید هم اکنون در صدد ایجاد و تشکیل سازمانی منطقه ای که با توسعه همکاری میان کشورهای همسایه اداره خلیج فارس را بر اساس واقعیت های سیاسی منطقه در دست بگیرد. بر این اساس باید با دیدی باز (چشمانی باز) مصالح منطقه ای را به همکاری با غرب ترجیح داده و در صدد ایجاد سازمان منطقه ای ویژه خلیج فارس باشیم که بدون توجه به دخالت های غرب در صدد حل مشکلات منطقه برآید.
نقش رسانه و همکاری در بین آنها برای حل مسائل خلیح فارس با عنایت به آغاز دوران جنگ نرم در جهان از دیگر اولویت هایی است که این روزنامه نگار بر آن تاکید دارد اما درعین حال وی می گوید: مشکل اصلی در سطح بین المللی این است که رسانه های جهان همواره تحت نفوذ سیاسی بوده اند و حرکت آنان در این مسئله جانبدارانه بوده است.
" بر این اساس، لزوم نقش آفرینی گسترده رسانه های منطقه ای در مسئله خلیج فارس و بازتاب حقایق این منطقه بیش از پیش آشکار می شود. امری که من در تحقق آن تردید دارم، چرا که برخی رسانه ها هم اکنون علیه مصالح خود ما در حال حرکت و جبهه گیری هستند."
نظر شما