۲۲ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۲۰

افقهی در گفتگو با مهر:

نرخ سود تسهیلات جدید صادراتی 15 درصد تعیین شد

نرخ سود تسهیلات جدید صادراتی 15 درصد تعیین شد

معاون وزیر بازرگانی از اختصاص 700 میلیارد ریال تسهیلات جدید بانکی با نرخ سود 15 درصد برای اختصاص به بخش صادرات کشور خبر داد و اعلام کرد دولت بانکها را به پرداخت این نوع تسهیلات ملزم کرد.

بابک افقهی در گفتگو با مهر گفت: این تسهیلات قرار است به صادرکنندگان، اتحادیه ها و تشکلهای صادراتی توانمند برای توسعه زیرساختهای صادراتی اختصاص یابد.

معاون وزیر بازرگانی افزود: برهمین اساس، تشکلها می توانند درخواست خود برای اخذ این تسهیلات زیرساختی را ارایه کرده و معرفی نامه ای از این سازمان برای بانکهای عامل دریافت کنند.

وی تصریح کرد: بانکهای ملت و ملی به عنوان بانکهای عامل برای پرداخت تسهیلات جدید صادراتی 15 درصدی معرفی شده اند. افقهی با بیان اینکه دولت مجوز پرداخت این نوع تسهیلات را صادر کرده است، از الزام بانکها برای پیاده سازی آن سخن گفت.

به گزارش مهر، براساس بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی، بانکها موظف هستند 8 درصد از کل تسهیلات اعطایی خود در سالجاری را به بخش صادرات کشور اختصاص دهند. البته براساس اعلام بانک مرکزی، در نیمه اول امسال کمتر از 4 درصد منابع بانکی در بخش صادرات صرف شده است.

در همین حال، وزارت بازرگانی کارگروه ویژه ای را برای ساماندهی تسهیلات بانکی که روانه صادرات می شوند، تشکیل داده است. مهدی غضنفری وزیر بازرگانی و صادرکنندگان در نشستی که اواخر مهرماه امسال با رئیس کل بانک مرکزی داشتند، کاهش نرخ سود تسهیلات صادراتی را خواستار شده بودند.

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی نیز گفته بود: سود در نظر گرفته شده برای تسهیلات صادراتی حداقل سودی است که در دستورالعملها در نظر گرفته شده است. حداقل سود در نظر گرفته شده برای عقود مبادله ای 12 درصد و برای عقود مشارکتی بر اساس سود حاصل شده است.

هم اکنون نرخ سود تسهیلات ارزی که از حساب ذخیره ارزی اخذ می شود بر اساس نرخ لایبور به علاوه حداکثر دو درصد است که مجموعا سودی معادل 4 درصد را پیش روی تسهیلات گیرندگان قرار می دهد، ضمن اینکه نرخ سود تسهیلات ریالی برای صادر کنندگان 12 درصد است.

کد خبر 982085

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha