به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، محمد حیدرزاده در کارگاه دو روزه مراقبت مادرانه آغوشی در بیمارستان علیبنابیطالب(ع) زاهدان که با هدف حفظ و ارتقای سلامت مادر و نوزاد و کاهش مرگ و میر نوزادان نارس برگزار شد، با تأکید بر اهمیت اجرای این طرح در بیمارستانها اظهار داشت: یکی از تعهدات ایران به سازمان بهداشت جهانی، کاهش میزان مرگ نوزادان به کمتر از 10 در هر هزار تولد زنده تا سال 2015 است.
رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دفتر سلامت نوزادان وزارت بهداشت برای رسیدن به درصد مطلوب جهانی، شش برنامه مدون را در دستور کار دارد.
وی گفت: خط مشی ملی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای این طرح، توسعه و بسط برنامهها، خط مشیها و پروتکلها در بیمارستانهای کشور و بهبود ساختار و تغییر قوانین و روشهای معمول است.
حیدرزاده اضافه کرد: از آنجا که طرح مراقبت آغوشی در تامین امنیت عاطفی نوزادان بیمار و موفقیت شروع تغذیه با شیر مادر و استمرار آن نقش انکارناپذیری دارد اغلب شرکت کنندگان در این کارگاهها را هم پرستاران و مسئولان بخشهای نوزادان تشکیل میدهند.
سرپرست حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این کارگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با برگزاری این کارگاه به دنبال افزایش آگاهی و سطح علمی پرستاران و ماماهای بیمارستانهای سیستان و بلوچستان برای کاهش میزان مرگ و میر نوزادان است.
فرزاد آراسته با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر در زمینه فرهنگ سازی اقدامهای خوبی با توزیع کتابها و لوحهای فشرده انجام شده است، افزود: در طرح مراقبت مادرانه آغوشی نوزادان بستری در بیمارستان با استفاده از تماس پوستی طولانی با مادر از منبع مهر و عاطفه مادری بهره مند شده و در عین حال اکسیژن، سرم و سایر مکملهای درمانی را نیز دریافت میکنند.
سرپرست حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد: استان سیستان و بلوچستان با برگزاری 19 کارگاه آموزشی از سال 1386 تاکنون به عنوان یکی از استانهای پیشرو در اجرای این طرح نوین درمانی مطرح بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح مراقبت آغوشی در تمام بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه به اجرا درآمده است.
نظر شما