۲۲ آبان ۱۳۸۸، ۱۶:۳۹

فضائلی:

پوشش محلی کردستان در حال فراموشی است

سنندج - خبرگزاری مهر: عضو شورای فرهنگ عمومی کشور خواستار شناسایی داده های بروز و ظهور فرهنگی بودن استان کردستان شد و گفت: در حال حاضر پوشش محلی کردستان در حال فراموشی است و برای حل این مشکل باید چاره اندیشی شود.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، مهدی فضائلی در همایش استانی تبیین راهبردهای فرهنگی سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان اظهار داشت: باید در قدم اول داده های بروز و ظهور فرهنگی بودن استان کردستان شناسایی شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از فرازهای بیانات مقام معظم رهبری در جمع مردم سنندج، این بود که "کردستان یک استان فرهنگی است" بنابراین باید در راستای عمل به این مهم ابتدا داده های بروز و ظهور فرهنگی بودن استان شناسایی شده و در راستای عملیاتی کردن این مهم اقدام شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: فرهنگ عمومی هر جامعه برگرفته از نمادهای فرهنگی و آداب و رسوم آن منطقه است که دارای ویژگی های خاصی بوده و باعث وجود تفاوت در بین مناطق مختلف در یک سرزمین و اقلیم می شود و در طول زمان و به تدریج باعث شکل گیری نوعی رفتار شده و گستره وسیعی را شامل می شود.

عضو شورای فرهنگی عمومی کشور گفت: یکی از ظرفیتهای ارزشمند کردستان فرهنگ عمومی این منطقه است که این مهم را می شود در جای جای استان و در مناطق شهری و روستایی به عینه مشاهده کرد.

فضائلی افزود: خوش خلقی و خوش معاشرت بودن از گذشته دور تاکنون از جمله ویژگی های برجسته و عیان مردم کردستان بوده و امروز نیز در کشور قوم کرد و مردم کردستان را با مهمان نوازی می شناسند.

وی دلاوری و غیرتی بودن را از جمله دیگر ویژگی های مردم کردستان و از جمله شاخص های فرهنگ عمومی این استان دانست و عنوان کرد: مردم استان کردستان این ویژگی بارز خود را هم در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و هم در هشت سال دفاع مقدس به عینه به نمایش گذاشتند.

عضو شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به نوع خاص پوشش و زبان مردم کردستان بیان داشت: نوع پوشش خاص و همچنین زبان و گویش محلی مردم این استان نیز از جمله ویژگی های فرهنگ عمومی و غنی این منطقه است که متاسفانه به دلایل مختلف پوشش محلی مردم این منطقه در معرض آسیب و تهدید جدی قرار گرفته و باید هر چه سریعتر برای آن چاره اندیشی شود.

وی ادامه داد: ویژگی های فرهنگ عمومی هر استان و منطقه ای باید توسط خود ساکنان منطقه و افراد مطلع شناسایی شود و در راستای حفظ آن می توان با تکیه بر داده های جمع آوری شده برنامه ریزی کرد.

وی خاطرنشان کرد: فراهم کردن زمینه های گردشگری در استان و همچنین افزایش مبادلات و ارتباط مردم سایر استان های کشور با کردستان می تواند یکی از راه های مهم دیگر در حوزه تقویت فرهنگ عمومی در این استان به شمار آید.

عضو شورای فرهنگ عمومی کشور، حفاظت و همچنین احیاء آداب و سنن مردم کردستان را یکی از دیگر بخش های مهم فرهنگ عمومی استان دانست و گفت: آئین ها و سنن مردم کردستان بخشی از فرهنگ عمومی این استان به شمار می رود که باید از آنها حفاظت شود.

فضائلی یادآور شد: اقداماتی که در استان و در راستای فرهنگی بودن آن صورت می گیرد کافی نیست بلکه باید در کنار این مهم تهدیدها و توطئه های دشمنان نظام اسلامی را نیز در این راستا خنثی کرد.

وی عنوان کرد: دشمن تلاش می کند که با ایجاد اختلاف بین قوم کرد و سایر اقوام ایرانی و همچنین دامن زدن به اختلافات مذهبی کردستان را به سمت امنیتی شدن سوق دهد که با هوشیاری و همچنین بهره گرفتن از مشارکت خود مردم محلی می توان این دسیسه ها را خنثی کرد.

کد خبر 982142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha