بابک افقهی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه دولت مصمم است تا حمایتهای خود را از نانوفناوری و فناوریهای پیشرفته به عمل آورد، گفت: در وزارت بازرگانی و سازمان توسعه صادرات تجارت ایران آمادگی لازم برای حمایت کامل از تجاری سازی ایده ها در بخش فناوری نانو و فناوریهای پیشرفته وجود دارد.
اعطای مجوزها و تشویقهای صادراتی برای محصولات فناوری نانو
وی از اعطای مجوزها و تشویقهای صادراتی برای محصولات فناوری نانو خبر داد و افزود: بر اساس بند 29 ابلاغیه رهبری در زمینه سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه از امسال مشوقهای صادراتی برای کالاهایی با فناوری نانو و پیشرفته اعطا می شود به عبارت دیگر از سال جاری معادل 5 درصد از ارزش کالاهایی که به خارج از کشور صادر می شود به حوزه نانو تعلق خواهد گرفت.
انعقاد تفاهم نامه بین وزارت بازرگانی و معاونت علمی ریاست جمهوری
رئیس کل سازمان توسعه تجاری ایران از امضای تفاهم نامه میان وزارت بازرگانی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و اظهار داشت: این تفاهم نامه در زمینه تجاری سازی محصولات نانویی است که در آینده نزدیک به امضا خواهد رسید و فصل جدیدی از جهش تولیدات علمی در حوزه فناوری نانو ایجاد خواهد کرد.
وی تاکید کرد: با امضای این تفاهم نامه حمایتهای بهتر و بیشتری برای تشکلها، اتحادیه ها و تولید کنندگانی که در بخش صادرات نانو فعال هستند، در نظر گرفته می شود تا حضور پر رنگ تری از تلاشگران عرصه نانو در بازارهای خارج از کشور در حوزه نانو داشته باشیم.
افقهی به مکانیزمی برای شناسایی محصولات با فناوریهای نوین اشاره کرد و ادامه داد: در خارج از کشور مکانیزمهای شناسایی محصولات با فناوریهای پیشرفته را تعریف کردند و در داخل نیز معاونت فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم و سایر مراجع علمی دیگر مکانیزمهایی را برای تایید تولیدات با فناوری پیشرفته تعریف کرده اند و ما با استفاده از این مکانیزمها در جهت تدوین سیاستهای کلی در زمینه تجاری سازی تولیدات علمی محققان استفاده می کنیم.
انعقاد قرار داد برای کاربردی کردن فناوریهای پیشرفته در کشور
افقهی، به ارزش و تاثیر فناوری نانو در زمینه های مختلف اشاره و اضافه کرد: تاکید سازمان توسعه تجارت بر کاربردی کردن بسته بندیها با استفاده از فناوری نانو است چرا که این بسته بندی علاوه بر اینکه منجر به ارزش افزوده بیشتر کالاهای صادراتی شود، ماندگاری بیشتر به ویژه در کالاهای خسارت پذیر در بازارهای هدف را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه فناوری نانو و پیشرفته علی رغم زحمات زیادی که برای توسعه آن کشیده شده است در کشور همچنان ناشناخته است، یادآور شد: بسیاری از تولید کنندگان و صادر کنندگان از مزایای این فناوری بی اطلاع هستند از این رو قراردادهای متفاوتی در حال انعقاد است تا نهادهای مختلف اقدام به خریداری این فناوریها کنند.
تلاش برای بازگرداندن ارزش افزوده فناوری نانو به کشور
معاون وزیر بازرگانی در توسعه روابط اقتصادی خاطر نشان کرد: لازم است تدابیری اندیشیده شود تا ارزش افزوده این فناوری به داخل کشور برگردد و از سوی دیگر افزایش کیفیت و صادرات محصولات با فناوری پیشرفته را در بازارهای دنیا باعث شود.
نظر شما