۲۶ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۴۱

با برپایی نمایشگاه؛

"مرحله صفر زنجیره هسته‌ای تا بهره برداری نیروگاهی" از صنعت هسته‌ای به دانشگاه‌ها آمد

"مرحله صفر زنجیره هسته‌ای تا بهره برداری نیروگاهی" از صنعت هسته‌ای به دانشگاه‌ها آمد

اصفهان - خبرگزاری مهر: دبیر شورای همکاری علمی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: نمایشگاه فن‌آوری هسته‌ای در دانشگاه صنعتی اصفهان بستری است برای نشان دادن تمام فعالیت‌هایی که در عرصه انرژی هسته‌ای در ایران انجام می‌شود.

بهزاد سلطانی دوشنبه شب در حاشیه نمایشگاه ‌فن‌آوری هسته‌ای که در دانشگاه صنعتی اصفهان در حال برگزاری است، افزود: دستیابی به این افتخارات ملی مربوط به شخص خاص و گروه خاصی نیست و اکنون این صنعت متعلق به تمام ایرانیان است و برای نمایش آنها از اکتشاف اورانیوم یعنی از صفر زنجیره صنعت هسته‌ای و تا بهره برداری نیروگاهی آن را به نمایش گذاشته تا از نزدیک اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان با این زنجیره آشنا شوند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر خدمات صنعتی که از جوانب این صنعت مطرح می‌شود نیز به نمایش گذاشته‌شده تا در نهایت یک محقق با وقت گذاشتن زمانی نزدیک به سه تا چهار ساعت بتواند به جای زمانی معادل سه هفته گردش در کشور با این صنعت آشنایی کاملی پیدا کند.

سلطانی ادامه داد: ‌در هر صورت دانشجویان و اساتید دانشگاه در این نمایشگاه می‌توانند از نزدیک این مسائل را لمس کنند و کسی که از نزدیک دستگاه سانتریفیوژ را ببیند و با تکنولوژی آن آشنا شود، ‌به نوعی این صنعت در ذهن او خواهد ماند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر هر اندازه که به شعار گفته شود که این صنعت حق مسلم ایرانیان است اتفاقی نمی‌افتد و این نمایشگاه چنین اشکالی را می‌تواند برطرف کند و این فرهنگ‌سازی بستر اصلی حرکت‌های اجتماعی، ‌صنعتی و تکنولوژی است که خروجی اولی این نمایشگاه است.

جوانان کشور برای راکتوری که متعلق به ایرانیان است تلاش دارند

دبیر شورای همکاری علمی سازمان انرژی اتمی ایران اظهار داشت:‌ در این نمایشگاه تلاش بر این بوده تا به معرفی تمام عرصه‌های فناوری هسته‌ای بپردازیم چنانچه از سنگ اورانیوم تا کیک زرد، ‌uf4 و دیگر محصولات میانی تا ماشین سانتریفیوژ معرفی شده و نباید فراموش کرد که تک تک این محصولات نتیجه تلاش جوانان این کشور، برای راکتوری است که متعلق به ایران است.

وی ادامه داد: پیش از این باور بر این بود که ایرانیان نمی‌توانند به این تکنولوژی دست یابند که اکنون به این تکنولوژی در همین اصفهان دست یافته و در معرض دید دانشجویان و اساتید قرار گرفته ‌و نباید فراموش کرد که هر کدام از این تکنولوژی‌ها خود کتاب‌های بسیاری است.

بستر تعامل صنعت با دانشگاه‌ها بیشتر خواهد شد

سلطانی همچنین با اشاره به اینکه این نمایشگاه می‌توانست در سازمان انرژی هسته‌ای نیز برگزار شود به تشریح دلایل برگزاری این نمایشگاه در دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: برگزاری چنین نمایشگاهی در دانشگاه خود نشان دهنده تعاملی است که با دانشگاه‌ها وجود دارد دارد.

این مسئول در سازمان انرژی هسته‌ای ایران همچنین افزود: ‌این نمایشگاه را در دانشگاه‌ها می‌چرخانیم تا اساتید و دانشجویان بتوانند بطور مستقیم با این صنعت رابطه برقرار کند که تعامل با این صنعت می‌تواند در آینده بیشتر شود.

سلطانی خاطرنشان کرد: همکاری دانشگاه و صنعت هسته‌ای در آینده بیشتر خواهد شد و هر اندازه که در صنعت هسته‌ای پیشرفت کنیم باز نیز به ارتباط با دانشگاه نیاز است و این موضوع را در ایران و سطح جهان نمی‌توان نقض کرد.

کد خبر 984788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha