جواد تقوی در گفتگو با مهر گفت: از مهمترین اقداماتی که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان به خصوص معاونت بازرسی و رسیدگی به تخلفات این سازمان در دست پیگیری دارد کنترل قیمتها در راستای اجرای طرح تحول اقتصادی و موضوع هدفمند کردن یارانه ها است؛ به این معنا که پایش مستمر بازار در حوزه های تامین و توزیع و قیمت صورت می گیرد.
معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان افزود: این کار در کلیه استانهای کشور انجام خواهد شد به نحوی که با هماهنگی با سایر بخشهای وزارت بازرگانی از جمله معاونت بازرگانی داخلی و شرکت بازرگانی دولتی ایران صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، هر گونه تغییر در حوزه های تامین و توزیع و نیز روند قیمتها در سطح بازار صورت گیرد پس از انجام مباحث کارشناسی در مورد آن عمل می شود، ضمن اینکه تدارک بسیار خوبی نیز در مجموعه سازمانهای بازرگانی کشور به منظور برخورد سریع و قاطع با متخلفان اقتصادی صورت گرفته است.
به گفته تقوی، بدون تردید وزارت بازرگانی اجازه نخواهد داشت که افراد سودجو و فرصت طلب به هر دلیلی از فضای موجود در بازار سوء استفاده کنند. در همین راستا و در اجرای تکالیف محوله بر مبنای اصل 44 قانون اساسی، تلاش شده است تا با انجام حمایتهای لازم از توان و ظرفیتهای اصناف در امر بازرسی خرده فروشی ها حداکثر استفاده به عمل آید.
به گفته وی خوشبختانه با هماهنگی هایی که صورت پذیرفته است، شورای مرکزی اصناف و مجامع امور صنفی سراسر کشور آمادگی یافته اند و واحدهای بازرسی و نظارت اصناف با بسیج امکانات و تجهیزات در کنار نیروی انسانی متخصص اقداماتی را در جهت پایش بازار صورت داده اند.
تقوی با قابل قبول خواندن عملکرد مجموعه بازرسی اصناف، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال سایر نکات مورد انتظار از اصناف کشور در راستای بازرسی و نظارت عملیاتی شود.
این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان خاطر نشان کرد: در مهرماه سال جاری هیئتهای رسیدگی به تخلفات صنفی بیش از 51 هزار پرونده تخلفات اقتصادی را مورد رسیدگی قرار داده اند که منجر به محکومیت 45 هزار پرونده شده است. ضمن اینکه طی همین مدت 25 هزار و 923 گزارش مردمی نیز از طریق ستاد خبری با شماره تلفن 124 به سازمانهای بازرگانی سراسر کشور رسیده که 25 هزار و 900 مورد پیگیری قرار گرفته است.
به گفته تقوی از مجموع گزارشات دریافتی، 49 درصد به صورت تلفنی ، 7 درصد به صورت حضوری و 18 درصد کتبی و 26 درصد آن از طریق ناظران افتخاری بوده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از مجموع گزارشات اعلام شده 87 درصد مربوط به بخش کالایی ازجمله شیر یارانه ای، میوه و سایر اقلام بوده است و 13 درصد آن در بخش خدمات متمرکز شده است.
نظر شما