۲۷ آبان ۱۳۸۸، ۱۳:۴۱

لغو عضویت 33 نفر از اعضای شوراهای حل اختلاف در آذربایجان شرقی

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس شوراهای حل اختلاف آذربایجان شرقی از لغو عضویت 33 نفر از اعضای شوراهای حل اختلاف در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، رضا مسعودی‌فر افزود: به منظور برخورد با افراد متخلف توسط کمیته نظارت بر عملکرد شوراهای حل اختلاف استان تاکنون 73 پرونده در این کمیته مطرح و منتهی به لغو عضویت 33 نفر و تذکر کتبی به چهار نفر شده است.

وی همچنین تصریح کرد: در راستای پاکسازی شوراها و نیز بهره‌گیری از افراد خوشنام و سالم واحد جذب و گزینش اخیراً ایجاد و کار خود را آغاز کرده که در قبل از ورود اعضا با انجام تحقیقات لازم فضای مناسبی برای آغاز به کار افراد مومن و متخصص فراهم می‌کند.

مسعودی‌فر تصریح کرد: به منظور برخورد با افراد متخلف کمیته نظارت بر عملکرد شوراهای حل اختلاف استان با حضور مسئولان قضایی استان تشکیل شده و تاکنون 73 پرونده در این کمیته مطرح و منتهی به لغو عضویت 33 نفر و تذکر کتبی به چهار نفر شده است.

رئیس شوراهای حل اختلاف آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به نقش این کمیته ها در کاهش حجم پرونده های قضائی گفت: 52 درصد پرونده‌های کل استان در شورای‌های حل اختلاف مورد رسیدگی واقع می‌شود.

رضا مسعودی‌فر اظهار داشت: تقویت جنبه صلح و سازش شوراهای حل اختلاف بر جنبه صدور حکم اولویت دارد.

وی اضافه کرد: ریاست قوه قضاییه نیز بر فعالیت این نهاد مدنی و شبه قضایی تاکید دارد که منفک کردن آن از اداره کل پیگیری امور استان‌ها و ارتقای آن به عنوان مرکز که تحت نظارت مستقیم ریاست قوه فعالیت می‌کند، گویای توجه به شوراهای حل اختلاف است.

رئیس شوراهای حل اختلاف آذربایجان شرقی، در خصوص توسعه شوراهای حل اختلاف و وضع موجود آنها بیان داشت: در حال حاضر 954 حوزه شورای حل اختلاف در آذربایجان شرقی فعال است که بیشتر اعضای این واحدها را افراد تحصیل‌کرده دانشگاهی در رشته‌های حقوق، فقه و حقوق اسلامی و سایر رشته‌ها تشکیل می‌دهد و از حیث توانایی‌های علمی و حقوقی در حد مناسبی قرار دارند.

مسعودی‌فر با اشاره به اینکه برای رسیدن به حد ایده‌آل و مورد انتظار در عملکرد شوراها فاصله زیادی وجود دارد، گفت: با برگزاری کلاس‌های آموزشی، کارگاه‌ها و تهیه جزوات و... سعی داریم این فاصله را به حداقل برسانیم همچنین از سال 86 توسعه کمی شوراها متوقف شده و بیشتر به توسعه کیفی آنها و تخصصی کردن فعالیت‌ها توجه می‌شود و نتیجه آن افزایش کارآیی شوراهای حل اختلاف است.

وی از کاهش 52 درصدی پرونده‌های استان در شوراهای حل اختلاف خبر داد و گفت: برخی شهرستان‌ها مانند تبریز، میانه، اسکو، بستان‌آباد و صوفیان از ظرفیت حوزه‌های خود به نحو احسن استفاده کرده‌اند.

مسعودی‌فر تخصصی کردن شوراها را از سیاست‌های قوه قضائیه دانست و ابراز داشت: در حال حاضر دو مجتمع تخصصی برای رسیدگی به پرونده‌های حقوقی در شهرستان تبریز ایجاد شده و واحدهای تخصصی رسیدگی به امور اصناف، کارکنان کارخانجات، فرهنگیان، کارگران ساختمانی و تصادفات رانندگی ایجاد شده که اعضای این شوراها نیز از متخصصان همان صنف هستند.

کد خبر 985702

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha