۷ مرداد ۱۳۸۳، ۱۴:۰۸

در مذاكرات رسمي هيات هاي عاليرتبه تهران و آنكارا عنوان شد:

درخواست افزايش حجم مبادلات ايران و تركيه تا پنج ميليارد دلار در سال

مذاكرات رسمي هيات هاي عاليرتبه ايران و تركيه صبح امروز به رياست دكتر محمدرضا عارف معاون اول رييس جمهوري و رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، دكتر عارف در اين مذاكرات با اشاره به ظرفيت و استعدادهاي موجود اظهار اميدواري كرد ديدارهاي مقامات عاليرتبه دوكشور موجب توسعه و تعميق روابط درتمامي زمينه ها شده و تامين منافع مشترك را به دنبال داشته باشد.

دكتر عارف جايگاه تركيه در سياست خارجي كشورمان را خاطرنشان ساخت و گفت: در صورت بكارگيري ظرفيت ها و حذف موانع موجود مي توان سقف مبادلات تجاري دو كشور را به مرز 5 ميليارد دلار رساند.

وي افزايش حجم مبادلات تجاري دو كشور را نشان دهنده عزم و اراده جدي مقامات جمهوري اسلامي ايران براي توسعه روابط تجاري و اقتصادي با تركيه دانست.

معاون اول رييس جمهور به مبادلات دو كشور در زمينه فناوري ارتباطات، انرژي و انتقال گاز اشاره كرد و اظهار داشت: انتقال گاز ايران به اروپا از طريق تركيه با توجه به نياز اروپا به گاز ايران تحول مهمي در منطقه است.

وي همچنين اظهار اميدواري كرد همكاري دوكشور در بخش نفت و پتروشيمي در زمينه علمي و فني نيز گسترش يابد.

دكتر عارف در بخش ديگري از سخنان خود همكاري دو كشور در مورد موضوعات و بحران هاي منطقه به ويژه افغانستان و عراق را به نفع منطقه دانست و همكاري و اتحاد كشورهاي منطقه در قبال تحولات بين المللي و سياست يكجانبه گرايي آمريكا در منطقه به ويژه در مورد فلسطين ، افغانستان و عراق را مهم ارزيابي كرد.

وي از ايران و تركيه به عنوان دو كشور بزرگ و قدرتمند منطقه نام برد و با تاكيد بر همكاري هاي دوجانبه بر همكاري هاي منطقه اي دو كشور تاكيد كرد.

دكترعارف ديدگاههاي دو كشور در زمينه مسايل منطقه اي را نزديك به هم دانست و با محكوم كردن تروريسم جهاني، همكاري دو كشور درخصوص مبارزه با اين پديده را مهم دانست.

معاون اول رييس جمهوري با اشاره به حمايت جمهوري اسلامي ايران ازطرح منطقه عاري از سلاحهاي كشتارجمعي و هسته اي ، اظهار داشت: استفاده صلح آميز از فناوري هاي هسته اي حق تمامي كشورها از جمله ايران است و جمهوري اسلامي ايران همكاري نزديكي با سازمان بين المللي انرژي در اين زمينه دارد.

در اين ديدار كه خرم و زنگنه وزراي راه و ترابري و نفت از كشورمان و وزراي مشاور در امور تجارت خارجي و انرژي و منابع طبيعي تركيه حضور داشتند، اردوغان با اشاره به مناسبات تاريخي و فرهنگ مشترك دو كشور، رفت و آمد ميان مسوولان ايران و تركيه را در راستاي گسترش و تعميق مناسبات در زمينه هاي سياسي ، اقتصادي و فرهنگي دانست.

نخست وزير تركيه همكاري هاي مشترك دوكشور در زمينه هاي انرژي و گاز، حمل و نقل، امور زير بنايي، بانكداري و صنعت توريسم را خاطرنشان ساخت و خواستار همكاري بيشتر تهران آنكارا در زمينه هاي گوناگون علمي و فرهنگي نظير آموزش زبان و همچنين تبادل دانشجو گرديد.

وي به روابط اقتصادي و افزايش حجم مبادلات تجاري دو كشور اشاره و اظهار اميدواري كرد اين مناسبات با تبادل نظر بيشتر و رفت و آمد تجار به ويژه بخش خصوصي دوكشور بيش از پيش گسترش يابد.

اردوغان دربخش ديگري از سخنان خود تروريسم را تهديدي جدي براي منطقه و جهان دانست و با تاييد همكاري هاي مثبت در مرزها خواستار گسترش رايزني ها و همكاري هاي امنيتي بيشتر دوكشور در اين خصوص شد.

نخست وزير تركيه با قدرداني از پذيرش پروتكل الحاقي از سوي ايران، بر جلوگيري از گسترش تسليحات اتمي و استفاده صلح آميز از فن آوري هسته اي تاكيد كرد.

اردوغان با تاكيد برحفظ تماميت ارضي عراق و همكاري تهران - آنكارا در اين باره، برهمكاري در زمينه بازسازي و كمك به توسعه افغانستان و نيز حل اختلافات درفلسطين اشغالي و برقراري صلح درمنطقه تاكيد و ديدگاههاي خودرا درباره مسائل تروريستي موجود در شمال قبرس مطرح كرد.

خرم وزير راه و ترابري و رييس ايراني كميسيون مشترك دو كشور نيز در اين جلسه با ارايه گزارشي در خصوص نحوه آماده سازي اسناد همكاري دوكشور جهت امضا افزود: تا پايان امسال حجم مبادلات تجاري دوكشور به مرز سه ميليارد دلار خواهد رسيد و ظرف يكسال آينده نيز اميدواريم حجم مبادلات به پنج ميليارد دلار پيش بيني قبلي برسد.

کد خبر 98744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha