۶ آذر ۱۳۸۸، ۱۱:۳۸

گزارش خبری مهر /

مردم آذربایجان شرقی در انتظار اجرای مصوبات سفرهای استانی

مردم آذربایجان شرقی در انتظار اجرای مصوبات سفرهای استانی

تبریز - خبرگزاری مهر: در حالی دولت در سومین سفر به آذربایجان شرقی 44 مصوبه را برای اعتلای فرهنگ و همچنین پیشبرد پیشرفت و عدالت در این استان اتخاذ کرد که مردم آذربایجان شرقی همچنان در انتظار اجرای پروژه های بزرگ مصوب در سفرهای پیشین قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، صاحبنظران، معتقدند مسئولان استانی باید ضمن تلاش برای اجرایی دولت مصوبات دور سوم سفرهای نسبت به اجرای مصوبات سفرهای پیشین نیز اهتمام بیشتری داشته باشند چراکه برآورده نشدن قول ها و وعده های سفرهای استانی آثار خوبی در بین مردم نخواهد داشت.

هیئت دولت در دور نخست و دوم سفر به آذربایجان شرقی به ترتیب 169و 258 مصوبه را برای عمران و آبادانی بیش از گذشته منطقه به تصویب رسانده بود.

تکمیل و بهره برداری از آزاد راه زنجان - تبریز ، احداث کارخانه ذوب و پالایشگاه مس کاتد در محل معدن مس سونگون،‌ احداث واحد 800هزار تنی فولاد خام در میانه،‌ احداث کارخانه الیاف شییه در مرند،‌ توسعه پالایشگاه تبریز، اجرای خط دوم آبرسانی به تبریز و تکمیل راه اندازی بیمارستان 400 تختخوابی تبریز از جمله مهمترین مصوبات دور نخست سفر هیئت دولت به آذربایجان شرقی در تیرماه 85 بود.

از مصوبات مهم دور دوم سفر هیئت دولت به آذربایجان شرقی در آبان ماه سال گذشته نیز می توان به اعطای مجوز تاسیس شرکت هواپیمایی اختصاصی آذربایجان شرقی،‌ راه اندازی دو منطقه اقتصادی،‌ برقی کردن راه آهن زنجان - میانه، تکمیل آزاد راه های منتهی به شمال غرب کشور،‌ پشتیبانی مالی از آغاز مطالعات احداث قطار هوایی تبریز، احداث نیروگاه بزرگ 1000مگاواتی با سرمایه گذاری دولتی و راه اندازی بنیاد شهریاراشاره کرد.

صرفنظر از آمارهای گاه متناقض مسئولان دررابطه با پیشرفت مصوبات سفرهای استانی هیئت دولت به آذربایجان شرقی،‌ آنچه در مقطع کنونی اهمیت دارد آنکه تصور بر این است که اغلب "مصوبات مهم" تا کنون محقق نشده است.

نحوه اطلاع رسانی در خصوص نتایج دور نخست و دوم سفر هیئت دولت به آذربایجان شرقی وضعیت اجرای پروژه های مهم را ‌غیرشفاف کرده به طوری که اغلب شهروندان به ویژه مردم تبریز اطلاع چندانی از طرح های مصوب و روند اجرای آن ها در این کلان شهر ندارند.

این تصورات آنگاه تقویت می شود که برخی از نمایندگان مجلس به صورت مستقیم و حتی نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی به صورت غیرمستقیم از آنچه عملیاتی نشدن مصوبات قبلی سفرهای استانی می نامند، ابراز نگرانی می کنند.

آیت الله محسن مجتهد شبستری امام جمعه تبریز در آخرین نشست شورای اداری آذربایجان شرقی در آستانه سفر استانی دولت بر ضرورت انعکاس واقعیات جامعه در گزارش های مسوولان استانی به رییس جمهور تاکید کرد و گفت: مدیران و روسای سازمانها و ادارات دولتی مستقر در آذربایجان شرقی باید با انعکاس حقایق به مسوولان ارشد نظام، امکان تصمیم سازی درست برای ارتقای سطح رفاه مردم را برای آنان میسر سازند.

وی همچنین خواستار اجتناب مدیران از خلف وعده به شهروندان شد و ادامه داد: در مواردی که اجرای طرح های عمرانی به دلیل مسایلی از قبیل کمبود بودجه با کندی مواجه است، مسوولان باید علت را به مردم توضیح دهند.

خلف وعده در خصوص طرحهای اجرایی مردم را بدبین می کند

نماینده آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری، خلف وعده در خصوص طرحهای اجرایی را موجب بدبینی مردم به نظام جمهوری اسلامی دانست و یادآور شد: دولت باید از سفرهای استانی نهایت استفاده را ببرد تا ثابت کند که جمهوری اسلامی یک نظام حکومتی مردمی بوده و حل مشکلات مردم دغدغه اصلی مسوولان ارشد نظام است.

رضا رحمانی یکی از نمایندگان مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی آمار پیشرفت مصوبات استانی در آذربایجان شرقی را صحیح ندانسته و‌ در این زمینه معتقد است: تحقق 96 درصدی مصوبات دور نخست سفر هیئت دولت به آذربایجان شرقی را نمی توانم تایید کنم.

وی با بیان اینکه نمی توان وزن مصوبات را یکسان در نظر گرفت، افزود: همسان قرار دادن مصوبه ای با مضمون نصب یک دستگاه تلفن همگانی در یک روستا با احداث پالایشگاه شهریار و یا اتوبان زنجان - تبریز چه مبنا و معیاری می تواند داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آیا طرح هایی نظیر انتقال آب ارس به دشت مرند و تبریز که از تاثیرگذارترین پروژه ها در تاریخ آذربایجان خواهد بود را می توان با اختصاص چند هزار دلار برای تجهیز دانشگاه تبریز جمع کرد.

رحمانی اظهار داشت: چگونه می توان اعتماد مردم را جلب کرد و در عین حال گفت که مصوبات دور نخست سفر استانی هیئت دولت به آذربایجان شرقی 96درصد پیشرفت داشته است.

وی با تاکید بر اینکه باید نحوه استخراج و ارائه گزارش مربوط به این مصوبات اصلاح شود، ‌گفت: سهم 3.8 درصدی آذربایجان شرقی از تولید ملی، پایین بودن میزان درآمد خانوارهای شهری و روستایی این استان در مقایسه با میانگین کشوری و پایین بودن سهم آذربایجان شرقی از سرمایه گذاری دولتی در این استان به استناد آمارهای رسمی منتشره واقعاً نگران کننده است و هیچ تناسبی با شأن و جایگاه آذربایجان ندارد.

نماینده تبریز با بیان اینکه هیچ یک از دهها پروژه مربوط به سفرهای استانی هیئت دولت به آذربایجان شرقی به پای پروژه اتوبان زنجان - تبریز نمی رسد،‌ گفت: در چنین شرایطی چرا باید پروژه جدید تعریف کرد.

رحمانی همچنین با اشاره به غفلت دولت از تکمیل پروژه های نیمه تمام افزود: برای مثال پروژه استادیوم یادگار امام خمینی(ره) تبریز که عملیات ساخت آن از سال 61 آغاز شده ‌دیگر برای مردم به عنوان عقده مطرح است و ‌باید این پروژه را به عنوان نمونه ای از پروژه های طولانی مدت به سازمان میراث فرهنگی تحویل داد!

رحمانی ادامه داد: چرا باید آذربایجان شرقی به جز مقطع بسیار محدودی در دوران جنگ جایگاه نخست استانهای مهاجرفرست را به خود اختصاص دهد؛‌این موضوع یک پیام دارد که باید آن را درک کرد.

وی پیگیری جدی برخی از مصوبات سفر استانی از جمله احیای مجموعه ربع رشیدی، ‌احداث دانشگاه قرآنی، ساماندهی مناطق حاشیه نشین تبریز،‌ احداث دو نیروگاه هزار مگاواتی، آبدار کردن مهرانه رود تبریز و تسریع در اجرای خط دوم آبرسانی تبریز از زرینه رود را از توقعات مردم و نمایندگان مجلس خواند که نیازمند توجه ویژه دولتمردان است.

نماینده مردم ملکان در مجلس نیز نسبت به اجرایی نشدن مصوبات سفر دور نخست هیئت دولت در این شهرستان انتقاد دارد.

سلمان خدادادی معتقد است: توقع از دولتمردان در انجام سفرهای استانی و تصویب مصوبه های مختلف این بود که برخی از گره های کور فراروی عمران و توسعه مناطق گوناگون کشور باز شده و مواردی پیگیری شود که مسئولان استان نمی توانند آنها را حل و فصل کنند.

نماینده ملکان با اشاره به مصوبات متعلق به حوزه انتخابیه خود در جریان سفرهای استانی هیئت دولت اظهار داشت: با وجود چنین توقعاتی، ‌اغلب پروژه‌های کلان به تصویب رسیده در سفر هیئت دولت در این شهرستان به انجام نرسیده است.‌

وی تصریح کرد: پروژه‌های معمولی مصوب در سفرهای استانی هیئت دولت مانند احداث مدرسه و روشنایی معابر فلان روستا ‌از مواردی است که اغلب، خود استان توان تصمیم گیری و اجرای آن ها را دارد و نیازی به کمک و مساعدت رئیس جمهور و هیئت دولت نیست.

وی خاطرنشان کرد: قبل از انجام سفرهای استانی هیئت دولت،‌70 درصد مناطق ملکان از نعمت گاز بهره مند بودند و اگر مصوبه ای برای الزام دستگاه های مسئول جهت گازرسانی به مناطق فاقد گاز این شهرستان به تصویب هم نمی رسد می توانستیم با اندکی فشار، آمار مطلوب را محقق کنیم.

خدادادی با یادآوری اظهارات استاندار آذربایجان شرقی مبنی بر تحقق 96 درصدی مصوبات سفر دور نخست هیئت دولت به استان، ‌این آمار را اغراق آمیز خواند و تصریح کرد: اگر این آمار واقعیت داشته باشد باید اذعان کرد که چهاردرصد باقیمانده،‌ همگی مربوط به مصوبات متعلق به شهرستان ملکان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: از سال 85، پروژه سد قره ناز ملکان به عنوان یکی از نیازهای اصلی منطقه تنها به این دلیل که ماده 32 ندارد، عملیاتی نشده است در حالیکه صدور ماده 32 پروژه های عمرانی از سال 86 به دست خود دولت صورت می گیرد و از آن سال به بعد دولت هیچ بهانه ای برای عدم اجرای آن ندارد.

نماینده ملکان همچنین با انتقاد از عدم اجرایی شدن مصوبه مربوط به احداث کارخانه ذوب آهن شمال غرب کشور در این شهرستان اضافه کرد: با وجود اعلام آمادگی و سرمایه گذاری قابل توجه بخش خصوصی، ‌دولت حتی در این راستا گامی برنداشته و تاسیس این پروژه که می تواند برای شش هزار نفر فرصت شغلی ایجاد کند، متوقف شده است.

وی در ادامه گفت: ای کاش مصوبه مربوط به احداث شهرک صنعتی در تمام شهرستان های استان در جریان سفر استانی به تصویب نمی رسید زیرا استاندار اسبق تصویب کرده بود هر یک از شهرهای استان یک شهرک صنعتی داشته باشد در حالیکه از وقتی دولت نهم این مصوبه را به تصویب رسانده حتی ریالی برای اجرای آن تخصیص نیافته است.

نماینده ملکان یادآور شد: 10 سال پیش این شهرستان با بیش از یکصد هزار نفر جمعیت دارای یک سالن ورزشی بود که در سفرهای استانی هیئت دولت سه سالن دیگر تصویب شد ولی متاسفانه احداث یکی از آنها هنوز شروع نشده، یک سالن دیگر 70 درصد پیشرفت دارد و یک سالن دیگر نیز در حالی به بهره برداری رسیده است که برق و آب و محوطه ندارد.

***

در این میان، کارشناسان معتقدند اکنون که دولت تصمیم گرفته دور سوم سفرهای استانی را با رویکردی فرهنگی و اجتماعی انجام دهد ضروری است در کنار رویکرد جدید، بر اجرای مصوبه های قبلی نیز پیگیر باشد.

به باور این کارشناسان، اگرچه انجام کار اجرایی به زمان نیاز دارد اما باید اهتمام ویژه ای نسبت به مصوبات قبلی وجود داشته و عزم دولت به انجام رساندن مصوبه های سفرهای استانی معطوف شود و تیم ویژه ای پیگیر اجرای مصوبات گردد.

باید توجه داشت که برآورده نشدن قول ها و وعده های سفرهای استانی آثار منفی در جامعه دارد و خلف وعده، مردم را ناامید می کند.

کد خبر 988026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha