۲ آذر ۱۳۸۸، ۲۰:۲۰

زابلی زاده عنوان کرد:

کمبود گفتگوهای چالشی زنده در شبکه خبر/ تاکید بر حفظ منابع خبری

کمبود گفتگوهای چالشی زنده در شبکه خبر/ تاکید بر حفظ منابع خبری

مدیر شبکه خبر ضمن ارائه گزارشی از عملکرد پنجساله این شبکه و برنامه های آتی آن گفت: کمبود گفتگوهای چالشی زنده در این شبکه را می پذیرم اما برنامه ریزی مناسبی برای تقویت آن خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اردشیر زابلی زاده مدیر شبکه خبر پیرامون سالگرد این شبکه با حضور نمایندگان خبرگزاری ها و مطبوعات در ساختمان شبکه خبر برگزار شد.

زابلی زاده در ابتدای این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد 5 ساله شبکه خبر گفت: شبکه خبر دوم آذر ماه سال 78 به صورت آزمایشی راه اندازی شد. میانگین پخش در آن زمان 6 ساعت بود که در سال 79 به 18 ساعت و در سال 1380 به 20 ساعت و 30 دقیقه رسید. هم اکنون شبکه خبر 20 ساعت و 30 دقیقه برنامه دارد.

وی افزود: برنامه های این شبکه از ساعت 6 و 30 دقیقه شروع و تا 2 و 30 بامداد دقیقه ادامه دارد که شامل بخش های متنوعی از جمله گزارش، گفتگو، مستند و برنامه های ترکیبی در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی است.

مدیر شبکه خبر ادامه داد: این شبکه تنها شبکه فارسی زبان است که اخبار و اطلاعات را با سرعت مناسب منعکس می کند. در واقع سعی می کنیم در راستای شعار شبکه، "سرعت، دقت، صحت" حرکت کنیم.

مدیر شبکه خبرعمده ترین فعالیت این شبکه را در تهیه اخبار مکتوب، گزارشهای خبری، ارتباط مستقیم صوتی و تصویری، گفتگوهای خبری زنده، تفسیر، زیرنویس فارسی و انگلیسی و عکس خبری دانست و افزود: در 5 سال گذشته باکس های جدید و مناسبی از جمله بهره بردن از عکس خبرگزاری ها، اضافه شدن زیرنویس و خبرهای کوتاه طراحی شده است.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر نزدیک به 80 درصد از برنامه های شبکه خبر زنده است که این مسئله یکی از اتفاقات خوب در این شبکه بوده در حالی در گذشته تعداد برنامه های زنده کمتر بوده است ولی در حال حاضر تهیه برنامه های ترکیبی جذاب، مستندهای گزارشی و خبری، میان برنامه ها و تولیدات چند رسانه ای و غیره افزایش یافته است.

زابلی زاده یادآور شد: در حال حاضر افزایش پوشش شبکه در داخل کشور رضایت بخش نیست چرا که تنها 77 درصد از کشور زیر پوشش شبکه خبر قرار دارند. اما در بخش بین المللی برنامه های شبکه خبر روی 5 ماهواره قرار دارد که در این برنامه پوشش بی نظیر و خوبی داریم و امیدواریم بتوانیم پوشش داخل کشور را هم افزایش دهیم.

همچنین سیستم MC (فرماندهی متمرکز) در شبکه خبر راه اندازی شده است که توانسته ایم با این سیستم خبرها را سریعتر منتقل کنیم. از سوی دیگر در این مدت تلاش کرده ایم اختیارات بیشتری به سردبیر جهت تصمیم گیری در پخش برنامه های زندگی بدهیم تا بتوانیم تنوع خبر را حفظ کنیم.

مدیر شبکه خبر تصریح کرد: راه اندازی یک نرم افزار از دیگر فعالیت های این شبکه است. همچنین طراحی و ایجاد استودیوهای چند منظوره با لوکشین های مختلف از دیگر اقدامات مثبت شبکه خبر بوده است. علاوه بر آن توانستیم در بخش گرافیک هم اقدامات خوبی انجام دهیم و در این بخش تنوع را حفظ کنیم.

زابلی زاده خاطرنشان کرد: ایجاد نرم افزار جدید در شبکه خبر متناسب با نیازها تولید شده است و قابلیت های زیادی دارد. حتی شبکه سی ان ان در مقابل این نرم افزار کم آورده است.

وی گفت: ما روزانه 60 بخش خبری داریم. همچنین زیرنویس به دو زبان مورد استفاده قرار می گیرد و تا دو هفته دیگر سیستم دیجیتال به نیوز روم راه اندازی می شود. با راه اندازی این بخش به گوینده اختیارات زیادی داده می شود و در واقع گوینده می تواند محور باشد.

مدیر شبکه خبر اشاره کرد: یکی دیگر از اقدامات مناسب این شبکه راه اندازی استودیو نیروی انتظامی است. همچنین با همکاری آتش نشانی استودیویی برای شبکه خبر طراحی شده است اما به دلیل همکاری ضعیف چندان مورد استفاده قرار نگرفت. راه اندازی استودیو شرق تهران از دیگر برنامه های ما است که می تواند کمک زیادی در پخش خبر داشته باشد. همچنین ما توانستیم از ژانر کاریکاتور برای اولین بار در خبر استفاده کنیم که بازتاب های خوبی داشت.

زابلی زاده در ادامه این نشست در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا هنوز طبق وعده ای که پارسال در نشست خبری دادید شبکه خبر 24 ساعته نشده توضیح داد: شبکه خبر آمادگی شبانه روزی شدن را دارد و اگر تجهیزات در اختیار من قرار بگیرد در فردا شب هم کار خود را می توانم آغاز کنم. حتی مخاطبان خارج از کشور ما در آمریکا همیشه گلایه دارند که چرا ساعت پخش برنامه های این شبکه 2 و 30 دقیقه بامداد و همزمان با ساعت بیداری آنها تمام می شود. بنابراین اگر تجهیزات و نیروی فنی به موقع تامین شود شبکه خبر می تواند 24 ساعته شود اما دیگر پیش بینی نمی کنم این شبکه تا چه زمانی شبانه روزی می شود.

مدیر شبکه خبر در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار مهر مبنی بر کمبود برنامه های چالشی در این شبکه گفت: با این صحبت شما موافق هستم چرا که این کمبود احساس می شود اما قصد داریم برنامه های گفتگو محور چالشی را افزایش دهیم البته این برنامه ها کارشناسی تهیه می شود و قصد نداریم یک طرفه به مباحث بپردازیم. سعی می کنیم در برنامه ریزی آینده این ضعف شبکه خبر را برطرف کنیم.

وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگاران مبنی بر ضعف بخش های ورزشی شبکه خبر و کمبود تصاویر مناسب ورزشی توضیح داد: این ضعف را نیز قبول دارم گرچه ما شبکه ورزش نیستیم اما قبول دارم در ارائه تصاویر ورزشی ضعف هایی داریم که این مسئله به کمبود خبرنگاران خارج از کشور ما در این بخش بر می گردد.

زابلی زاده افزود: امیدواریم در آینده بتوانیم خبرنگارهای خاصی در بخش ورزشی جذب و اطلاع رسانی بهتری داشته باشیم تا در این باره عملکرد شبکه نیز به موفقیت مناسبی برسد. البته ما تلاش کرده ایم از خبرنگاران آزاد بهره ببریم و از تصاویر آنها استفاده کنیم. امیداورم تا پایان سال این نقطه ضعف شبکه برطرف شود.

مدیر شبکه خبر در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگاران مبنی بر استفاده از مجری های متبحر گفت: سعی کرده ایم مسئولیت اجرا در بخش های مختلف را به مجریان متخصص بدهیم تا بینندگان بتوانند به نحو مطلوبی از اطلاعات آنها بهره مند شوند. امیدوارم این بخش در آینده بیشتر تقویت شود.

وی درباره کاهش مخاطبان تلویزیون و افزایش مخاطبان رسانه های بیگانه توضیح داد: چند درصد از مردم با برنامه های بی بی سی و شبکه های فارسی زبان موافق هستند و خلاهای اطلاعاتی خود را می گیرند؟ من 24 سال سابقه رسانه ای دارم و کارم را از خبرنگاری شروع کردم. همچنین تحصیلاتم مرتبط با رسانه است. همه می دانند شبکه ای مثل بی بی سی هر آنچه را که سود دارد بیان می کند.

زابلی زاده خاطرنشان کرد: هدف ما حفظ مخاطب در قالب چارچوب های رسانه ای است. شبکه خبر تمام تلاش خود را می کند تا متناسب با تعریف و ماموریت خودش حرکت کند و به همین دلیل بخش بین المللی هم تقویت کرده ایم تا مخاطبان بتوانند از برنامه های این شبکه بهره مند شوند. همه می دانیم که رسانه های بیگانه تصویر واقعی از ایران ارائه نمی دهند.

مدیر شبکه خبر افزود: ما باید با تصویر واقعی ایران را نشان دهیم و همانطور که در حکم مقام معظم رهبری به آقای ضرغامی تاکید شده است سعی می کنیم نگاه اخلاقی و امیدبخش داشته باشیم. ما در حال حاضر در جنگ قوی رسانه ای قرار داریم. بنابراین باید تمام تلاش خود را در این باره بکار بگیریم تا بتوانیم مقابل دشمنان رسانه ای خود بایستیم. به نظر من شبکه بی بی سی اعتبار خود را از دست داده است.

زابلی زاده  افزود: 70 درصد از خبرهای شبکه خبر با نگاه بین المللی تهیه می شود و 30 درصد نگاهمان داخلی است تا بتوانیم مخاطبان مختلفی جذب کنیم.

مدیر شبکه خبر گفت: هر رسانه ای با توجه به اهدافی که دارد خبرهای خود را پخش می کند و این طور نیست که شبکه های سی ان ان و بی بی سی سانسور نداشته باشند بلکه نوع سانسور آنها متفاوت است. آنها خبرهای معمولی خود را در ساعت پرمخاطب می خوانند و خبرهای پراهمیت را در زمان های مرده و روزهای یکشنبه که مردم بیشتر در تفریح هستند اعلام می کنند.

وی افزود: شبکه خبر سعی می کند در این جنگ رسانه ای توطئه ها را به درستی برای مخاطب موشکافی کند. همه ما در رسانه سرباز هستیم . بنابراین همه در کنار هم باید مبارزه کنیم. قبول دارم ما به شدت نیازمند آموزش هستیم و خبرنگاران خود را باید با کلیه روشهای آشنا کنیم تا بتوانیم به نحو مطلوبی اخبار را منعکس کنیم. 

زابلی زاده درباره ضرورت دو زبانه بودن شبکه خبر توضیح داد: با وجود پرس تی وی،  شبکه های خبر و پرس تی وی با اهداف مختلفی برنامه ریزی شده اند و ممکن است در بخش هایی شبکه پرس تی وی قوی عمل کند و در بخش های دیگری شبکه خبر موفق باشد. ما سعی کرده ایم پاسخگوی نیازهای مخاطبان خارج از کشورمان هم باشیم.

مدیر شبکه خبر در ادامه افزود: سعی می کنیم در برنامه های آینده شبکه خبر تحولات عظیمی فراهم بیاوریم. در حال حاضر طرح های این تحولات مورد بررسی قرار می گیرد.

وی درباره امانتداری و ذکر منابع خبری در خبرهای شبکه خبر گفت: سعی می کنیم در کار خود امانت را داشته باشیم و اعتقاد دارم همه خبرنگاران باید به این مورد توجه کنند و در این باره با آنها تاکید کرده ام تا منابع خبری را ذکر کنند.

کد خبر 989121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha