۳ آذر ۱۳۸۸، ۸:۳۴

گزارش خبری مهر/

مشکلات بی شمار غزه؛ از نبود آب سالم تا رشد کودکان کار

مشکلات بی شمار غزه؛ از نبود آب سالم تا رشد کودکان کار

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با نگاهی به زندگی فسلطینی ها می توان دریافت که مردم غزه پس از تحمل سختی های مختلف هم اکنون با دو چالش عمده از جمله وضعیت کودکان کار و نامناسب بودن وضعیت آب آشامیدنی مواجه اند.

پس از کشته شدن افراد بسیاری در نتیجه جنگ 22 روزه، غزه هم اکنون شاهد افزایش روز افزون مشکلات فلسطینی ها است. در حال حاضر بسیاری از مردم غزه از مصرف آب سالم آشامیدنی محروم هستند و بسیاری از کودکان بی گناه غزه از سوءتغذیه رنج می برند. همچنین هر روز شاهد روز افزون شمار کودکان کار در غزه هستیم که می توان گفت سختی و رنج همواره گریبانگیر بسیاری از فلسطینی ها است.

آب موجود در نوار غره دارای نمک فراوان است و به همین دلیل برای آشامیدن مناسب نیست. مطالعات بین المللی نشان داده است که تنها 10 درصد از آب موجود در غزه قابل استفاده است که همین امر زندگی بسیاری از فلسطینی ها را تهدید می کند.

سال گذشته مقامات دولتی با استفاده از سفره های زیرزمینی تلاش کردند تا آب نوشیدنی 1.5 میلیون نفر و آب مورد نیاز برای تولید محصولات کشاورزی که نیازمند 160 میلیون متر مکعب بود، تامین کنند اما سفره های زیرزمینی تنها توان تامین 80 تا 90 میلیون متر مکعب آب را دارند.

کمبود آب زیرزمینی طی سال گذشته به بیش از 80 متر افزایش یافته است که اگر این وضعیت همچنان ادامه یابد می توان گفت مردم غزه با بدترین وضعیت آب نوشیدنی طی سالهای آتی مواجه خواهند شد.

در همین حال سازمان آب فلسطین ضمن اشاره به نامناسب بودن وضعیت آب آشامیدنی بسیاری از مردم غزه اعلام کرد که 90 تا 95 درصد از آب زیرزمینی این شهر طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی نیست.

میزان سهمیه آب روزانه هر فرد در غزه 80 لیتر است که این نصف میزان اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.

بر اساس این گزارش 1.5 میلیون نفر از مردم غزه تنها از طریق یک سفره زیرزمینی، آب مورد نیاز خود را برآورده می کنند که این مکان تنها منبع اصلی آب در شهر است.

نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که این منبع تنها می تواند آب مورد نیاز مردم غزه را برای 10 سال فراهم کند و وضعیت سلامتی مردم بی گناه فلسطین پس از 10 سال آینده بسیار بغرنج خواهد شد.

همچنین علاوه بر مشکلات فراوان مردم غزه از جمله آلودگی آب، فقر، بیکاری، سوء تغذیه می توان به یک چالش اساسی تر اشاره کرد و آن افزایش شمار روزافزون کودکان کار فلسطینی است.

در واقع ادامه محاصره نظامی و اقتصادی نوار غزه علاوه بر تبدیل این منطقه به زندانی بزرگ برای فلسطینیها موجب گسترش روزافزون فقر در بین خانواده ها و افزایش شمار کودکانی شده که مجبورند بدلیل کار کردن، مدرسه را ترک کنند.

طبق آمارهای سازمان ملل شمار کودکان کار در غزه طی یکسال اخیر به شدت رشد داشته و این امر بویژه بدلیل حمله 22 روزه صهیونیستها به این منطقه و افزایش تعداد کودکان بی سرپرست بوده است.

کد خبر 989214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha