۳ آذر ۱۳۸۸، ۱۲:۲۷

افخمی در گفتگو با مهر:

برخورد با فرد خاطی باید جایگزین تعطیلی رسانه شود

برخورد با فرد خاطی باید جایگزین تعطیلی رسانه شود

یک مدرس ارتباطات با تاکید بر اینکه " یک کارخانه را برای تولید یک محصول معیوب تعطیل نمی‌کنند" گفت: در صورت بروز تخلف در حرفه روزنامه‌نگاری باید با فرد خاطی برخورد نکرد نه اینکه رسانه را تعطیل کرد. چرا که در حقوق امروز ، هزینه خطای یک فرد را به مجموعه ای از افراد یا مخاطبان و افکار عمومی تسری نمی دهند.

 رئیس مرکز پژوهشهای علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار درباره برخورد با جامعه رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی کشور در صورت تخلف گفت: صحبت درباره برخورد با رسانه‌ها در صورت وقوع اشتباه و تخلف دو بعد دارد. یک بعد رسانه‌ای و یک بعد حقوقی که در بعد حقوقی من صاحبنظر نیستم ولی از دیدگاه رسانه‌ای باید بگویم تعطیلی مطبوعات و بستن در روزنامه‌ها در هیچ جای دنیا مرسوم نیست.

دکتر حسین افخمی ادامه داد: در اروپا از 300 سال پیش تا کنون تعطیلی یک موسسه مطبوعاتی و انتشاراتی به دلیل تخلف و جرم دکتر یک نویسنده از رده خارج شده است و کاملا این مسئله جا افتاده است که مسئولیت هر مطلبی ابتدا برعهده نویسنده آن و سپس برعهده مدیر مسئول است. و هزینه خطای یک فرد را مجموعه ای از افراد یا مخاطبان و افکار عمومی نمی دهند.

استاد گروه علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه تاکید کرد: در جامعه فرهنگی غرب افراد پاسخگوی اشتباهاتشان هستند و اینگونه نیست که یک نهاد مطبوعاتی و رسانه‌ای به دلیل درج یک مطلب تعطیل شود. این قانونی است که باید در ایران اصلاح شود و هیچ رسانه‌ای از خبرگزاری، روزنامه، نشریات، رادیو و تلویزیون نباید به دلیل یک مطلب که مسئولیت آن برعهده نویسنده آن است بسته شود.

افخمی برخورد با خاطی را هم در صورت ثابت شدن نهایی جرم در دادگاه دانست و بیان کرد: اگر اشتباه و جرم فرد ثابت شد باید همان فرد جریمه شود. یک کارخانه را برای تولید یک محصول معیوب تعطیل نمی‌کنند بلکه آن مشکل را برطرف می کنند. در مورد رسانه نیز باید همین برخورد وجود داشته باشد.

وی افزود: در مواردی که یک موسسه مطبوعاتی دچار مشکل مالی می شود یا اینکه از لحاظ قانونی مرتکب کلاهبرداری می شود مطابق حقوق تجارت با آن برخورد می شود و با آن موسسه به عنوان ورشکسته یا متقلب برخورد می شود و به طور مثال اموالش مصادره می شود.

این مدرس روزنامه‌نگاری تاکید کرد که در مورد جرایم حرفه‌ای روزنامه‌نگاری نباید یک موسسه و مجموعه خبری هزینه اشتباه در یک مطلب را بدهد.

افخمی درباره تبعات برخورد قهری با رسانه‌ها توضیح داد: اینگونه برخوردها باعث بی‌ثباتی در حرفه روزنامه نگاری، بی‌علاقگی در دانشگاه و شکسته شدن رکورد ایران در عرصه بین‌المللی در زمینه برخورد علیه مطبوعات  می‌شود.

وی در پایان عنوان کرد: باز هم تاکید می کنم بهای خطای یک فرد را نباید یک مجموعه بدهد و این موضوعی است که سالها از جانب ما گفته شده است.

کد خبر 989421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha