۴ آذر ۱۳۸۸، ۹:۰۹

هشدار /

آنفلوآنزای مرغی در مرغداریهای لرستان / 95 هزار مرغ تلف شدند

آنفلوآنزای مرغی در مرغداریهای لرستان / 95 هزار  مرغ تلف شدند

خرم آباد - خبرگزاری مهر: وضعیت شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح مرغداریهای لرستان موجب تشکیل جلسه ستاد آنفلوآنزای پرندگان شد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، مسئول دفتر طیور اداره کل دامپزشکی استان لرستان شامگاه سه شنبه در جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در محل استانداری لرستان اظهار داشت: در شش ماه نخست سال جاری بیش از 95 هزار و 250 از طیور این استان بر اثر وقوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تلف شدند.

مدبر کرم اللهی با بیان اینکه بیش از 27 کانون مرغداری این استان دچار تلفات شده اند، خاطرنشان کرد: تلفات کانونهای مرغداری در استان نسبت به سال گذشته بیش از 18 درصد افزایش داشته است.

مسئول دفتر طیور اداره کل دامپزشکی استان لرستان با اشاره به اینکه همچنین در شش ماه نخست سال جاری بیش از پنج کانون مرغداری دیگر در لرستان بر اثر وقوع بیماری نیوکاسل تلفات داشته اند، بیان داشت: بر اثر وقوع این بیماری بیش از هشت هزار و 850  قطعه از طیور لرستان تلف شدند.

کرم اللهی یادآور شد: همچنین چهار کانون مرغداری دیگر در شهرستانهای پلدختر، دورود و بروجرد در استان لرستان نیز معدوم شده اند.

باید جلوی چرخش بیماری در دیگر مرغداریها گرفته شود

وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی لرستان در زمینه مرغداری های صنعتی کم تر دچار مشکل می شود، خاطرنشان کرد: بیشترین مشکل و خطرات موجود در مرغداری ها در زمینه طیور بومی است.

مسئول دفتر طیور اداره کل دامپزشکی استان لرستان با بیان اینکه این سازمان در زمینه کاهش تلفات در مرغداری های صنعتی بیش از 282 هزار و 534 مورد تست سرولوژی در مرغداری ها انجام داده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در بخش طیور بومی به علت پراکندگی و کمبود اعتبار این سازمان روی آنها اشراف کافی ندارد.

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان لرستان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه ویروس آنفلوانزای حاد پرندگان در حال گردش مرغداری ها است، خاطر نشان کرد: باید هر چه سریع تر جلوی چرخش این بیماری را در سطح مرغداری های دیگر گرفت.

گودرزی با اشاره به اینکه این ویروس بیشتر در میان طیور بومی موجود در استان است، بر ضرورت جلوگیری از انتقال این ویروس در میان مرغداری های صنعتی تاکید کرد.

وی با تاکید بر مهیا کردن واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان توسط بخش خصوصی، عنوان کرد: با توجه به کمبود امکانات در سازمان دامپزشکی استان بخش خصوصی در این زمینه متعهد شده است که واکسن مورد نیاز را در اختیار این سازمان قرار دهد.

رشد دو برابری تلفات پرندگان/در برخی مرغداریها 50 درصد پرندگان تلف شدند

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه متاسفانه در شش ماه نخست سال جاری تلفات جوجه ریزی در مرغداری های این استان بیش از 16 درصد افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: این میزان تلفات در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش داشته است.

ایرج سپهوند با اشاره به اینکه میزان تلفات جوجه ریزی در مرغداریهای لرستان در سال گذشته حدود 8 درصد بوده است، عنوان کرد: متاسفانه در بعضی از مرغداریهای این استان واحدهایی وجود دارند که بیش از 50 درصد تلفات داشته اند.

وی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باعث کاهش جوجه ریزی در واحد های مرغداری استان شده است، بیان اشت: میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری در سال گذشته بیش از یک میلیون و 800هزار قطعه بوده است که در مقایسه با سال جاری این رقم به یک میلیون و 300هزار قطعه کاهش داشته است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان یادآور شد: در حال حاضر 463 واحد مرغداری در استان لرستان وجود دارد.

ضرورت ساماندهی کارگران مرغداریها/ ثابت نبودن کارگران موجب شیوع بیماری

سپهوند با بیان اینکه باید کلاسهای آموزش برای مالکین و به خصوص کارگرانی که در این مرغداریها مشغول به کار هستند برگزار شود بر ضرورت همکاری سایر دستگاههای مربوطه در این زمینه تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه کارگران موجود در مرغداریهای سطح استان تاکنون توسط هیچ دستگاهی ساماندهی نشده اند، عنوان کرد: متاسفانه کارگرانی وجود دارند که یا به دلیل بیمه نشدن توسط مالکین مرغداریها و یا به علت اینکه در حال حاضر در یک مرغداری و در سالهای بعد در مرغداری های دیگر مشغول هستند تا کنون ساماندهی نشده اند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با تاکید بر ضرورت شناسایی و ساماندهی کارگران موجود در واحدهای مرغداری بیان داشت: کارگران باید به صورت ثابت و مستمر در یک مرغداری خاص فعالیت کنند.

سپهوند یادآور شد: ممکن است این جابجایی کارگران و ثابت نبودن آنها نیز موجب شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شود.

وی با تاکید بر ضرورت برگزاری یک همایش یک روزه برای آموزش مالکین و کارگران موجود در واحد های مرغداری سطح استان لرستان، خاطر نشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان آمادگی همکاری با دامپزشکی استان را در زمینه برگزاری این همایش را دارد.

اطلاع رسانی عمومی ضروری است/ تلفات پرندگان در نزدیکی یک مدرسه

کارشناس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر اطلاع رسانی عموم مردم در زمینه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اظهار داشت: کارشناسان و کاردانهای این دانشگاه آمادگی برگزاری کلاسهای آموزشی در قالب این همایش یک روزه را دارد.

کرم حسین صوفی زاده با اشاره به اینکه اخیرا در یکی از روستاهای لرستان تعداد یک هزار و 200قطعه مرغ که دفن شده بودند توسط این دانشگاه جمع آوری شده است، عنوان کرد: همچنین در یکی دیگر از روستاهای لرستان نیز در زیر شیروانی یک مدرسه تعدادی کبوتر تلف شدند .

وی با بیان اینکه این گونه اتفاقات به طور حتم منجر به بروز بیماری آنفلو انزای فوق حاد پرندگان می شود، بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه خیلی سریع وارد عمل شد و اقدام به جمع آوری این پرندگان کرد.

کارشناس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به اینکه این سازمان بیشتر نقش نظارتی را در این زمینه دارد، بر ضرورت همکاری های بین بخشی میان دستگاههای مربوطه در این زمینه تاکید کرد.

انتقاد از عملکرد دامپزشکی/ضرورت ساماندهی کارگران مرغداریها

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان نیز در ادامه این جلسه با انتقاد از عملکرد اداره کل دامپزشکی استان، اظهار داشت: این اداره کل با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان باید اقدام به برگزاری همایش یک روزه در زمینه بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان کند.

علی چراغیان با اشاره به اینکه در قالب این همایش باید یک دوره و کلاس آموزشی برای مالکین و کارگران واحدهای مرغداری استان برگزار شود، خاطر نشان کرد: این همایش به صورت منطقه ای و متمرکز در دو شهرستان خرم آباد و بروجرد و با شرکت دیگر شهرستانها صورت گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی به صورت عمومی در سطح استان، عنوان کرد: سازمان دامپزشکی استان با همکاری جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و دستگاههای مربوطه برنامه ریزی های لازم را در این زمینه اتخاذ شود.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه باید از تمام توانمندیها و ظرفیتهای موجود در زمینه جلوگیری از وقوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان در میان مرغداری های سطح استان استفاده کرد، یادآور شد: همچنین کارگرانی که در سطح واحدهای مرغداری استان مشغول به فعالیت هستند شناسایی و ساماندهی شوند.

چراغیان یادآور شد: تیمی برای شناسایی و ساماندهی کارگران این واحد ها تشکیل شود و همچنین اقداماتی در زمینه صدور کارت های شناسایی و بیمه این کارگران نیز صورت گیرد.

به هر حال به نظر می رسد ضمن آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به موقع در این زمینه باید با حفظ جایگاه نظارتی دستگاههای متولی دوره های آموزشی برای صاحبان و مالکان مرغداریهای سطح استان برگزار شود.

کد خبر 989986

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha