علیرضا سلیمی نماینده محلات در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تصمیم دولت برای اختصاص سهمیه 20 درصدی به متاهلین در کنکورهای تحصیلات تکمیلی گفت: در پذیرش تحصیلات تکمیلی باید کیفیت دانش و عمق معلومات دانشجویان و همچنین مهارت و دانایی در رشته مورد نظر در نظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: نباید در زمینه مباحث علمی که ریشه در کیفیت دارند به صورت کلیشه ای رفتار کنیم و کار کارشناسی در چنین مباحثی الزامی است.
سلیمی خاطرنشان کرد: ما به دنبال جهش علمی هستیم و می خواهیم رتبه اول علمی منطقه را کسب کنیم. در تولید علمی و تجاری سازی علم مسیر فراز و نشیبی را در حال طی کردن هستیم و اگر قرار است رقابت کنیم و بر اساس تاکیدات رهبری هم در تولید علم و جنبش نرم افزاری رتبه اول را در منطقه بدست آوریم باید به سراغ نخبگان برویم و زمینه رشد نخبگان را فراهم کنیم. در این راه تحصیل در دوره های تحصیلات تکمیلی باید زمینه رقابت جدی علمی را برای استعدادهای برتر ایجاد کند.
وی اضافه کرد: اما ایده هایی مثل اختصاص 20 درصد سهمیه کنکورهای تحصیلات تکمیلی به زوجها قابلیت اجرا ندارد. این قبیل موضوعات باید به مجلس بیاید و پس از ارزیابی، مصوبه مجلس را دریافت کند. در واقع این کار نیازمند کار کارشناسی دقیق توسط وزارت علوم و نمایندگان مجلس است.
نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این راه باید آمارهای گذشته را استخراج کنیم و ببینیم چه موضوعاتی باعث افت شده است و در این زمینه با احتیاط گام برداریم.
وی تاکید کرد: تحصیلات تکمیلی باید به صورت عادلانه توزیع شود و فرصتها هم به شکل عادلانه بین داوطلبان توزیع شود و این به این معنا است که برای استعدادهای برتر که زحمت بیشتری کشیده اند زمینه رشد و ادامه تحصیل را فراهم کنیم.
سلیمی خاطرنشان کرد: اگر در کشور ما دوره های تحصیلات تکمیلی محدودیت نداشت این گونه تسهیلات، تسهیلات خوبی بود اما در حال حاضر نزدیک 800 هزار داوطلب در کنکور ارشد داریم و امکانات بسیار محدود است.
وی یادآور شد: سهمیه های دیگری که در کنکور وجود دارد دلایل مختلفی دارد. به طور مثال سهمیه رزمندگان به دلیل خدماتی است که رزمندگان برای کشور داشته اند. از سوی دیگر با وجود این شرط هنوز تمام این ظرفیت جذب نشده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: باید بنیه علمی کشور را تقویت کنیم. اگر خواهان ایرانی آباد هستیم و نخبگان آن در سکوی نخست ایستاده باشند نباید با عدم دقت نظر و تصمیمات شتابزده به مسائلی بپردازیم که قابلیت اجرا نداشته باشند.
نظر شما