یوسف قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: چای مهمترین محصول کشاورزی شهرستان لاهیجان است اما طی سالهای اخیر به این محصول راهبردی استان گیلان بی مهری فراوانی شده است.
وی با اعلام اینکه 30 درصد باغات چای لاهیجان باید تغییر کاربردی داده شود، اظهارداشت: خیلی از این مناطق امروز استعداد گردشگری دارند.
قاسمی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه ریزش باران یک مزیت است اما در گیلان به یک تهدید بزرگ تبدیل شده است، افزود: زیر ساختهای ذخیر آب در استان بسیار قوی نیست و باید مسئولان به این مهم توجه کنند.
وی با بیان اینکه استفاده بهینه از منابع طبیعی و خدا دادی یکی از راههای توسعه کشورها و حرکت آنها به سوی تمدن و رفاه عمومی است، افزود: در این میان منابع آب یکی از منابع بسیار مهم و حیاتی است که در زندگی روزمره انسانها و کشورها و تداوم تولیدات نقش فوقالعاده ای دارد و استفاده مطلوب از آن می تواند بسیاری از مشکلات کشورها را برطرف کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مناطقی که از نعمت رودخانه های جاری برخوردارند میتوانند با ایجاد سد، صنعت تولید انرژیهای مورد نیاز مردم خود را با قیمت مناسب تامین کنند.
وی ادامه داد: تولید برق از نیروگاههای آبی به مراتب کم هزینه تر از سایر نیروگاههاست و از نظر زیست محیطی نیز بسیار کم ضرر است.
قاسمی بیان داشت: نیروگاههای آبی به خاطر استفاده از منابع آبی، محیط زیست را آلوده نمی سازد و آب مورد استفاده در آنها از چرخه اقتصاد خارج نمی شود بلکه برای استفاده در سایر بخشهای تولیدی (کشاورزی و صنعتی) به کار گرفته می شود و این یک مزیت بزرگ به شمار می آید.
وی همچنین به اهمیت سد سازی در گیلان اشاره کرد و یاد آورشد: سده ای که ساخته می شود علاوه بر اینکه آب لازم برای بخشهای کشاورزی، صنعت و آشامیدن را تامین می کند، فوائد دیگری هم دارد که از آن جمله می توان به جلوگیری از فرسایش افراطی سطح زمین و افزایش ذخیرههای زیرزمینی اشاره کرد.
نظر شما