به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، دریاچه دوقلوی "سیاه گاو" واقع در شهرستان آبدانان یکی از نادرترین پدیده های طبیعی کشور است که می تواند تبدیل به جاذبه ای گردشگری در سطح بین المللی شود.
این دریاچه شگفت انگیزترین و دیدنی ترین پدیده های طبیعی کشور است که با عمری هزاران ساله شکل گرفته است.
یک کارشناس مسائل جغرافیایی و زمین شناسی در بازدید از این دریاچه به خبرنگار مهر اظهار داشت: عامل فرسایش باعث شده است روز به روز مساحت دریاچه سیاه گاو کم شود.
علی مرادی بیان داشت: فرسایش کنار و بستر رودخانه تغییر مورفولوژی رودخانه ها را به همراه دارد و به همین دلیل پوشش گیاهی از ازعوامل موثر و مفید در کاهش فرسایش خاک شناخته شده است لیکن استفاده از پوشش گیاهی در جلوگیری از فرسایش بستر یا کنار رودخانه مستلزم شناخت گیاهان سازگار با اقلیم و نیز شرایط فرسایشی است.
وی ادامه داد: این نوع دریاچه از نوع رودخانه ای است و مسیرهای قطعشده آبکندها به وسیله آب پر شده است و تشکیل دریاچههای هلالیشکل (شاخ گاوی) را داده است.
وی بیان داشت: مقدار املاح موجود در دریاچههای مختلف متغیر است لذا دریاچهها از نظر ترکیب شیمیایی به دریاچههای آب شیرین، دریاچههای آب شور و دریاچههای تلخ مزه تقسیم می شوند.
مردای عنوان کرد: طعم آب دریاچهها بستگی به جنس سنگهایی دارد که رودخانههای وارده به دریاچه از روی آنها عبور میکند و به مقدار تبخیر، ساکن بودن و یا جریان داشتن آب دریاچه دارد. در دریاچههای شیرین مثل این دریاچه آب به طور دائم جریان داشته و در حرکت است و همیشه مقداری آب وارد آن شده و از طرف دیگر خارج میشود.
به گزارش معر، رودخانه سیاه گاو پس از عبور از بین صخره، دره و ارتفاعات کبیرکوه در 45 کیلومتری شهرستان جنوب شرقی شهرستان آبدانان به دو دریاچه تبدیل می شود که دریاچه نخست با اختلاف سطح اندک در بالادست دریاچه دوم قرار گرفته است.
آب زلال، نیزار، ماهیان رنگارنگ، رقص نور در ساعات میانی روز و تشکیل طیفهای متنوع نوری ناشی از آن به این پدیده شگفت انگیز جلوه و زیبایی منحصربه فردی بخشیده است و این دو دریاچه دایره وار، هر کدام به شعاع 30 متر مربع، حدود سه متر ژرفا دارند و با یک جوی آب طبیعی به عرض یک و طول هشت متر به هم متصل هستند.
در صورت سرمایه گذاری و احداث مکانهای مناسب گردشگری و اقامتی در اطراف این دریاچه و معرفی مناسب آن، دریاچه دوقلوی سیاه گاو شهرستان آبدانان واقع در این استان می تواند یکی از جاذبه های مهم گردشگری استان ایلام باشد.
هر چند این دریاچه در فصل بهار و اواخر زمستان از تفرجگاه های اهالی مردم استان ایلام و شهرستان آبدانان است، اما آب و هوای منطقه شرایطی فراهم آورده است که این دریاچه در هر فصلی گردشگران را به زیباییهای طبیعی خود فراخواند.
از دیگر ویژگیهای این پدیده نادر، وجود املاح مختلف و گوگردی بودن آب دریاچه و وجود چشمه های جوشان شیرین داخل دریاچه است اما جدا از زیباییهای این پدیده، کارشناسان جغرافیایی و زمین شناسی معتقد هستند در حال حاضر فرسایش، این دریاجه را تهدید می کند و مساحت دریاچه به همین دلیل در حال کم شدن است.
نظر شما