به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد رئوفی نژاد ظهر چهار شنبه در جلسه ستاد عمران شهری استان زنجان با بیان اینکه اولین شرط صدور مجوز ارایه انشعاب توسط دستگاههای ذیربط ، تایید سکونت گاهها توسط شهرداری است افزود: ساماندهی سکونت گاههای غیر رسمی و بافت های فرسوده در استان باید هر چه سریعتر رفع شود .
وی با تاکید بر اینکه برخورداری از خدمات شهری یکسان حق بجا و از مطالبات مردم است، ادامه داد: دستگاههای اجرایی در راستای ساماندهی بیشتر نگاه جدی تر و برنامه کاربردی تر به این مسئله داشته باشند.
رئوفی نژاد به تفاوتهای معماری در بافت جدید و بافتهای فرسوده شهری اشاره کرد و افزود: زنجان 745 هکتار بافت فرسوده در استان وجود دارد که از این میزان 511 هکتار در شهر زنجان است که رفع این مشکل نیازمند برنامه ریزی است.
استاندار زنجان گفت: طبق اعلام نظر مسئولان، استان زنجان می تواند از تسهیلات بانکی برای بازسازی 500 واحد فرسوده استفاده کند، که به برخی دلایل همانند قرار گرفتن در طرح های میراث فرهنگی این کار با کندی پیش می رود.
اعتبار 500 واحد وام بهسازی و عمران بافت فرسوده به زنجان تخصیص یافت
رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان زنجان گفت: در صورت جذب اعتبار 500 وام بهسازی و عمرانی بافت فرسوده از سوی متقاضیان آن تا پایان دی ماه، استان زنجان میتواند برای دریافت 2000 واحد بعدی این اعتبار اقدام کند.
تقی رضایی افزود: در حال حاضر 511 هکتار از بافت مرکز استان یعنی شهر زنجان در ردیف بافت فرسوده قرار دارد.
وی ادامه داد: چهار شهر خرمدره، ابهر، هیدج و قیدار نیز در ردیف شهرهای دارای بافت فرسوده استان قرار دارند که برای بهسازی و عمران این بافت از سوی شرکت عمران و بهسازی وزارت مسکن 500 واحد وام بهسازی و عمران به زنجان تعلق گرفته است.
رضایی افزود: این اعتبارات محدودیت خاصی ندارد و در صورتی که بتوانیم این 500 واحد وام را تا پایان دی ماه جذب کنیم میتوانیم برای دریافت 2000 واحد دیگر نیز اقدام نماییم.
رضایی با اشاره به اینکه تا به حال حدود 100 پرونده برای ارجاع به بانک عامل یعنی بانک مسکن تشکیل شده است، افزود: وام بهسازی بافت فرسوده 15 میلیون تومان است که با اخذ پروانه و معرفی نامه سازمان مسکن و شهرسازی به متقاضیان اعطا میشود.
رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان همچنین گفت: شهرداریها نیز تسهیلاتی تشویقی برای دریافت کنندگان این وام ها در نظر گرفتهاند که امید میرود با جذب این اعتبار بتوانیم قسمتی از بافت فرسوده را بهسازی کنیم.
هفت منطقه سکونتگاهی غیرمجاز در استان زنجان شناسایی شد
همچنین در ادامه مشاور طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه های غیرمجاز شهر زنجان گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته هفت منطقه سایان، نجف آباد، اسلام آباد، کوی شهدا، فاطمیه و خاندره و همچنین گوجک آباد سکونت گاه غیرمجاز تلقی می شوند.
کلهرنیا با بیان اینکه این مناطق جمعیتی بیش از 69 هزار نفر دراین مناطق ساکن هستند، افزود: اسلام آباد با 33 هزار جمعیت بزرگترین سکونتگاه غیرمجاز در شهر زنجان به حساب می آید و بالاترین تراکم جمعیتی را در یک فضای محدود دارد.
وی ادامه داد: شهر زنجان شرایط مستعدتری برای کاهش توسعه فقر شهری دارد و باید با سیاستگذاری دقیق این معضل هرچه سریعتر حل شود.
کلهر نیا افزود: در شرایطی که 47.5 درصد از مساکن موجود در این مناطق قولنامه ای و 93 درصد نیز فاقد پایان کار هستند، خدمات مناسب شهری به آنها ارائه نمی شود.
مشاور طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه های غیرمجاز شهر زنجان افزود: هدف از توانمندسازی، بالا بردن میزان مشارکت پذیری ساکنان این مناطق است تا به لحاظ اقتصادی خانواده ها ارتقا پیدا کنند.
نظر شما