به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، حسین هاشمی روز سه شنبه در دیدار با صاحبان صنایع مراغه افزود: کشورهای پیشرفته صنعتی، بحران اقتصادی دنیا را ایجاد کردند و اکنون با تمهیداتی که بکار بردند به تدریج از این بحران رها می شوند اما عاقبت کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته جهان که توان رقابت با کشورهای پیشرفته را ندارند، مبهم است.
وی گفت: واحدهای صنعتی کشورهای پیشرفته به دنبال بروز بحران اقتصادی، مورد پشتیبانی مالی دولت های خود قرار گرفتند اما این راهکار در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته عملیاتی نشد و همین موضوع نگرانی ها را سبب شده است.
نماینده میانه اظهارات عده ای مبنی بر اینکه ایران از بحران اقتصادی دنیا لطمه ندیده است را نادرست و خلاف واقع خواند و گفت: وقتی قیمت مس، فولاد و نفت ایران نصف می شود می توان نتیجه گرفت که این بحران حتماً به کشورمان لطمه زده است.
وی، هوشمندی دولت و مجلس برای برون رفت از این بحران اقتصادی را ضروری دانست و افزود: در حالی که ایران علاوه بر دارا بودن امکانات زیرزمینی و سطحی و نیز بهره مندی از نیروی انسانی توانمند، از موقعیت ژئوپلتیک فوق العاده ای برخوردار است می توان با هوشمندی و تدبیر،از این بحران با کمترین هزینه خارج شد.
هاشمی واردات بی رویه را یکی از آسیب های جدی کشور توصیف کرد و گفت: در حالی که حتی سنگ قبر وارد کشور می شود نباید انتظار پاگرفتن صنعت داخلی و جبران بحران اقتصادی را داشت.
وی از اینکه قطعات خودروی تولید داخل با مارک شرکت ایرانی وارد کشور می شود، اظهار تاسف کرد و افزود: کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است یکی از راه های برون رفت از این مشکلات، کنترل واردات بی رویه و نیز ممانعت از واردات کالای بی کیفیت به کشور است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، تن دادن دولت به استمهال یک ساله بدهی های کمتر از 20 میلیارد ریال واحدهای تولیدی به سیستم بانکی را یکی از دستاوردهای مهم مجلس برای رفع گوشه ای از موانع فعالان اقتصادی عنوان کرد و گفت: البته استمهال بدهی های بالای 20 میلیارد ریال نیز به شدت پیگیری می شود تا اقتصاد کشور رونق بگیرد.
هاشمی، همچنین از ابلاغ آئین نامه اجرایی مصوبه اخیر مجلس مبنی بر واگذاری سه میلیارد دلار سرمایه در گردش در اختیار واحدهای صنعتی توسط بانک مرکزی و وزارت صنایع خبر داد و گفت: علاوه بر این، آئین نامه نحوه واگذاری دو میلیارد دلار سرمایه در گردش که اخیراً توسط رئیس جمهور وعده داده شد نیز تهیه و ابلاغ خواهد شد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بررسی برنامه پنج ساله پنجم توسعه کشور در آینده نزدیک در مجلس اشاره و خاطر نشان کرد: صاحبان صنایع می توانند نقطه نظرات و دیدگاه های خود را در اختیار این کمیسیون قرار دهند تا در تدوین برنامه مزبور مورد استقاده قرار گیرد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه صدای بخش خصوصی فعال در حوزه صنعت و معدن منطقه باید رساتر شود، تصریح کرد: این مهم با فعال شدن و تقویت تشکل های صنفی حرفه ای میسر است.
در این دیدار تعدادی از مدیران و صاحبان صنایع مراغه در سخنانی جداگانه مسایل و مشکلات خود را مطرح و برای بهبود وضع کنونی راهکارهایی پیشنهاد دادند.
از نکات جالب توجه اینکه وقتی در این جلسه یکی از مدیران صنعتی بخش خصوصی از واردات بی رویه انواع لوازم صنعتی و حتی میوه و مواد غذایی به کشور انتقاد کرد، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: واردات میوه که چیزی نیست، هم اکنون سنگ قبر نیز به کشور وارد می کنیم!
نظر شما