۱۰ آذر ۱۳۸۸، ۱۴:۲۰

نائب‌رئیس مجلس:

تقویت رهبری انقلاب از ویژگیهای مهم مجلس است/ بصیرت نیاز قطعی ماست

تقویت رهبری انقلاب از ویژگیهای مهم مجلس است/ بصیرت نیاز قطعی ماست

مشهد - خبرگزاری مهر: حجت الاسلام ابوترابی گفت: یکی از ویژگیهای مهم مجلس این است که یکپارچه اقتدار و تقویت رهبری انقلاب را در دستور کار خود دارد و این بصیرت نیاز قطعی ماست که باید به مردم منتقل کرد و همه باید در این امر کمک کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در گناباد، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی ظهر سه شنبه در جمع طلاب این شهرستان با بیان اینکه رسالت طلاب اصلاح و تربیت علمی، اخلاقی و نفسانی است، افزود: برای اینکه بتوانید داعی الی الله شوید باید به سه گروه مخاطب توجه کنید، گروهی که نیازمند حکمت  و برهانند و اینها را باید شناخت و به آنها پاسخ برهانی دادکه آیت الله مطهری نماد جوابگویی به اینگونه مخاطبان بود.

نائب‌رئیس مجلس گفت: دسته دیگر مخاطبان که اکثریت جامعه را تشکیل می‌دهند نیازمند موعظه هستند ولی انسان باید آراسته به کمالات انسانی باشد که بتواند موعظه کند چراکه انسان وقتی می‌تواند واعظ حقیقی باشد که خود را حذف کند فقط مخاطب را ببیند و اینها رمز تحکیم صفوف و پرشدن شکافهاست که نیازمند بصیرت است.

ابوترابی با بیان اینکه اگر بصیرت نباشد انسان عنصر موثر و مفیدی نیست، تصریح کرد: بصیرت ثمره اصلاح نفس است و هر چقدر این اصلاح عالیتر باشد بصیرت بیشتر افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به گفته‌های آیت‌الله بهجت در مورد موعظه و نصیحت یادآور شد: ایشان عقیده داشت بین موعظه و نصیحت تفاوت است موعظه دعوت عام برای مخاطبان است اما نصیحت با توجه به حالات فرد معنا پیدا می‌کند ناصح مخاطب را با همه تارو پود می‌شناسد و او را دعوت می‌کند ولی واعظ نصیحتهای عامی می‌کند.

ابوترابی خاطرنشان کرد: انسان برای اینکه بصیرت نسبت به مخاطب پیدا کند باید نسبت به اصلاح خود اقدام کند و این در حالی است که اصلاح نفس برای اصلاح دیگران مقدم است.

وی با بیان اینکه رسالت پیامبر اکرم (ص) رسالتی سخت و سنگین اما افتخارآفرین و معرفت بخش است، رسالتی که اختصاصی نیست افزود: هر کس که دعوت رسول‌الله را اجابت کند وظیفه‌اش دعوت الی‌الله است ولی این دعوت از یک خصلت برجسته برخوردار است که نیاز امروز همه جوامع بشری است.

ابوترابی ادامه داد: گاهی انسان ممکن است راهی را نرفته باشد و مقصدی را طی نکرده باشد اما براساس دریافتهای علمی، افراد را به آن مقصد دعوت و آدرس مورد نظر را منتقل کند.

وی افزود: انسان نمی‌تواند اگر خود به دعوت خدا نایل نشد و راه معرفت الی الله را نپیمود داعی الی الله باشد بلکه باید این مقصد را شناخت و بعد دعوت کرد.

حجت الاسلام ابوترابی تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل عدم موفقیت افراد در دعوت الی الله آن است که افراد را به مقصدی می‌خوانند که خود در آن راه گام برنداشتند لذا دعوت الی الله به میزان قرب انسان به خدای متعال تحقق می‌باید و هر کس به میزان توجه و تقربش به خدا داعی الی الله است.

وی با بیان اینکه اول باید بصیرت نسبت به هدف پیدا کرد و این نعمت برای طلاب بیش از دیگران فراهم است افزود: این فرصت برای طلاب با ارتباط با آموزه‌های دینی،انس با قران و اهل‌بیت و تنفس در فضای پاک این مدارس به شما طلاب ارزانی شده است.

ابوترابی تصریح کرد: برای دعوت به خدای متعال علاوه بر بصیرت نسبت به مقصد که دارای مراتب عقلانی ، علمی، حصولی و عملی است بصیرت نسبت به مخاطب لازم است که مخاطب چه کسی است و هر چقدر این بصیرت کاملتر باشد دعوت منطقی تر و صحیح‌تر است.

کد خبر 993223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha