دکترسید محمدتقی چاوشی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد ضرورتهای توجه به مطالعات میان رشتهای اظهار داشت: از آنجایی که علوم در عصر حاضر به سمت تخصصی شدن پیش می روند و پیامد فلسفه های تحلیلی دامن زدن به تخصصی شدن علوم است بنابراین کارشناسان علوم تنها از مباحث مطرح شده در علم تخصصی خود آگاهی دارند و از سایر رشته ها و فضای حاکم بر آنها اطلاعات چندانی ندارند از اینرو مباحث و مطالعات بین رشته ای به ارتقای سطح دانش مدد می رساند .
استاد فلسفه دانشگاه مفید قم تصریح کرد : تخصصی شدن گرچه مطلوب است اما نگاهی تک بعدی به امور ارائه می دهد که ممکن است در اتخاذ روشهای مناسب و برنامه های علمی مضر باشد بنابراین اگر مباحث بین رشته ای تحقق یابند کارشناسان و متخصصان علوم در ارائه روش و برنامه های خود دقت نظر بیشتری خواهند داشت.
چاوشی در مورد موضوعات مهم مطالعات میان رشته ای در حوزه فلسفه گفت : فلسفه از آنجا که با بنیاد علوم سروکاردارد و از وجود به ما هو وجود سخن می گوید بی شک به تمام علوم نظر دارد یعنی به علم آنگونه که در سطح فرهنگ و جامعه تحقق مییابد توجه دارد، بنابراین وقتی سخن از علوم به ما هو علم به میان می آید یقیناً فلسفه گزارشی از آنچه در علوم تجربی و انسانی متحقق است بدست می دهد اما برای دانشجویان فلسفه و (یقیناً جدای از فلسفه )رشته های تجربی مانند ریاضیات و فیزیک رشته های علوم انسانی مانند جامعه شناسی ، روانشناسی می تواند کارآمد باشد.
این محقق و پژوهشگر در پاسخ به این سؤال که آیا مطالعات میان رشته ای می توانند تا حدی به مشکل تخصص در جهان جدید پاسخ دهند ؟ گفت : بی شک معضل تخصصی شدن را کاهش می دهند به تخصصی شدن به معنای متداول آن دامن نمی زنند اما تخصصی شدن به معنی ارائه راهکارها و برنامه های مناسب با اینگونه مباحث میسر خواهد شد.
نظر شما